Online contactmogelijkheden


Ga naar de community van kanker.nl

Ontmoet lotgenoten op kanker.nl

In de community van kanker.nl kun je meelezen of meepraten in gespreksgroepen. Ook kun je reageren op blogs of zelf een blog starten. Liever een-op-een praten met iemand in dezelfde levens- of behandelfase? Zoek dan gericht naar een lotgenoot met de Lotgenotenzoeker.

Ga naar de community van kanker.nl
 

Bekijk de contactmogelijkheden per KPO

Ontmoet lotgenoten via een KPO

Patiëntenorganisaties (KPO's) bieden verschillende mogelijkheden om online in contact te komen met lotgenoten die dezelfde kankersoort hebben als jij. Denk aan Facebookgroepen, WhatsApp-groepen, speciale telefoonlijnen, etc.

Bekijk de contactmogelijkheden per KPO
 

Fysieke contactmogelijkheden


Zoek een IPSO centrum bij jou in de buurt

Bezoek een IPSO centrum

Naast een luisterend oor biedt een IPSO centrum voor leven met en na kanker ook de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten. Met 75 IPSO centra is er altijd één bij je in de buurt.

Zoek een IPSO centrum bij jou in de buurt
 

Bekijk de bijeenkomsten van patientenorganisaties

Ga naar een bijeenkomst of activiteit

Er zijn diverse patiëntenorganisaties die bijeenkomsten organiseren waar je lotgenoten met dezelfde kankersoort kunt ontmoeten. En waar je ook informatie krijgt over nieuwe ontwikkelingen en behandelingen.

Bekijk de bijeenkomsten van patiëntenorganisaties
 

Ga naar de Lotgenotenzoeker

Ontdek de Lotgenotenzoeker

Met de Lotgenotenzoeker kun je online zoeken naar een lotgenoot die jouw situatie begrijpt en een-op-een contact leggen. Dit kan iemand zijn die dezelfde behan­deling heeft ondergaan als jij, dezelfde kanker­soort heeft of iemand die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd.

Ga naar de Lotgenotenzoeker

Jomaro

De wereld van je alleen voelen

“Na de behandelingen dacht iedereen dat het klaar zou zijn. Maar voor mij begon het toen pas. Toen ik ontdekte dat anderen dat ook hadden, voelde ik me gezien.“

Jomaro over lotgenotencontact
 

Activiteitenagenda

Activiteitenagenda

In deze agenda vind je een overzicht met activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd voor mensen die te maken hebben met kanker.

Bekijk de agenda

NFK Lotgenotenonderzoek

Bijna driekwart kankerpatiënten heeft behoefte aan lotgenotencontact

Uit de Doneer Je Ervaring-peiling van NFK onder 3640 mensen die kanker hebben (gehad), blijkt dat bijna driekwart op een zeker moment behoefte heeft aan lotgenotencontact. Bijna iedereen die contact had met lotgenoten, geeft aan er iets aan gehad te hebben, zoals steun, (h)erkenning en tips.

Bekijk alle resultaten van de peiling