Gevolgen van een neuro-endocriene tumor (NET)

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Kanker en de behandeling van kanker heeft ook gevolgen op de lange termijn. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke klachten, maar ook aan emoties over alles wat er speelt en is gebeurd. Mensen met NET kanker hebben vaak lange tijd rondgelopen met onverklaarbare klachten. Dat kan een grote impact hebben.  

Sommige lichamelijke klachten die een NET geeft kunnen blijvend zijn. Als een NET niet verwijderd kan worden, is dat vaak het geval. Je kunt dan last hebben van vermoeidheid, opvliegers, diarree of bijvoorbeeld pijn. Het is goed om de klachten met de arts te bespreken. Misschien is er een mogelijkheid of behandeling waardoor de klachten minder worden.   

Op kanker.nl kun je verder lezen over gevolgen die veel voorkomen na kanker, zoals:
•    Omgaan met kanker
•    Pijn
•    Vermoeidheid 

Kom in contact met anderen 

Contact met andere patiënten of naasten kan ook waardevol zijn. Zoek lotgenoten via de community van kanker.nl of via de patiëntenorganisatie de NET-groep

Vind hulp bij klachten door kanker

Er zijn verschillende zorgverleners die extra begeleiding kunnen bieden bij de gevolgen van kanker. Zowel in als buiten het ziekenhuis. Probeer iemand te vinden die ervaring heeft het begeleiden van mensen met kanker.
 

Colofon

Met medewerking van:

Illustratie mensen

Ervaringsdeskundigen met neuro-endocriene tumoren

Dr. Margot Tesselaar

Internist-oncoloog, Antoni van Leeuwenhoek

Prof. dr. Gerlof Valk

Internist-endocrinoloog, UMC Utrecht

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: februari 2020