patientplus prostaatkanker
keuzehulpen

Prostaatkanker keuzehulp: beperkte uitzaaiingen

Deze keuzehulp helpt je bij het kiezen van een behandeling als je hormoongevoelige prostaatkanker hebt met beperkte uitzaaiingen.

T.w.v. € 20,00 (uitleg over saldo)

Saldo aanvragen

Beschrijving

Voor wie is de keuzehulp? 
Voor mannen met hormoongevoelige prostaatkanker met beperkte uitzaaiingen (minder dan 4 uitzaaiingen naar de botten en geen uitzaaiingen naar de organen). Deze keuzehulp helpt bij het kiezen van de juiste behandeling. 

Waar kan de keuzehulp je bij helpen? 
De juiste behandeling kiezen is niet altijd makkelijk. Wat voor jou het beste is, hangt af van je gezondheid, eventuele eerdere behandelingen en wat je zelf belangrijk vindt. Deze keuzehulp helpt je bij deze keuze. Zo ga je beter voorbereid in gesprek met je zorgverlener. 

Hoe werkt de keuzehulp? 
Je volgt de keuzehulp het makkelijkst op een computer, laptop of tablet. Je doorloopt vijf stappen. Eerst krijg je informatie over de diagnose en de verschillende behandelopties. Je krijgt per behandeling een overzicht met voor- en nadelen, test je kennis en beantwoordt vragen die helpen bij het maken van je keuze. Je kunt op elke pagina van de keuzehulp aantekeningen maken. De samenvatting kun je bespreken met je zorgverlener of naasten. 

Veelgestelde vragen Prostaatkanker keuzehulp: beperkte uitzaaiingen

Hoelang duurt het invullen van een keuzehulp?

Dit verschilt per keuzehulp en per persoon. Gemiddeld duurt het invullen van een keuzehulp tussen de 15 en 25 minuten.

Krijg ik na het invullen van een keuzehulp een behandeladvies?

Nee, een keuzehulp geeft geen advies over wat het beste voor je is. Een keuzehulp is bedoeld als voorbereiding op het gesprek met je zorgverlener. Bespreek de resultaten van de keuzehulp met je zorgverlener en neem samen een beslissing die het beste bij je past.

Hoe zorgen jullie dat de keuzehulpen up to date blijven?

Op de eerste pagina van een keuzehulp zie je de datum waarop deze voor het laatst een update heeft gekregen. De keuzehulpen krijgen om het jaar een update en indien nodig vaker.

Ik heb een andere vraag over de tools of de Appstore. Waar kan ik terecht?

Veel antwoorden kun je vinden op de algemene FAQ-pagina.