Wat biedt kanker.nl

Als je te maken hebt met kanker, leef je in een wereld waar je niet voor hebt gekozen. Maar waar je wel je weg moet vinden. De wereld van wel duizend vragen. De wereld van één grote waas. De wereld van jezelf kwijt zijn. Kanker.nl biedt houvast. Je vindt er informatie die je kunt vertrouwen, hulp om keuzes te maken en mensen die hetzelfde meemaken als jij.

Bekijk het in de video en lees onderstaand meer over kanker.nl.

In de wereld van kanker wijzen wij je de weg
 

Icoon Bibliotheek

Betrouwbare informatie

 

Lees meer over de achtergrond van de informatie.
 

icoon Ervaringen van anderen

Wat biedt de community?

 

  • Onder de naam ‘Ervaringen van anderen’ vind je de community van kanker.nl. Hier kun je ervaringen met anderen uitwisselen. Om alle opties van de community te kunnen gebruiken moet je deelnemer zijn en een account hebben op kanker.nl. Dat kan anoniem.
  • Via het blogsoverzicht kun je blogs van anderen lezen of zelf een blog starten om dingen van je af te schrijven. Of om mensen in je omgeving te informeren hoe het met je gaat. Met jouw ervaring kun je ook andere mensen helpen.
  • In de gespreksgroepen kun je gesprekken starten en lezen. Bijvoorbeeld als je een vraag hebt over de gevolgen van kanker en benieuwd bent hoe anderen dat ervaren.
  • Via de Lotgenotenzoeker vind je mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij. Bijvoorbeeld iemand met dezelfde kankersoort, dezelfde behandeling of iemand die ook een partner heeft met kanker.

Lees meer over de achtergrond van de community
 

icoon Hulp en ondersteuning

Wat vind je onder Hulp & Ondersteuning?

 

  • Je kunt online een vraag aan een professional stellen. Hiervoor heb je een account nodig op kanker.nl.
  • Je kunt bellen (0800-0226622), chatten of mailen met de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn.
  • Je kunt zelf hulp bij kanker vinden bij jou in de buurt. Deze informatie komt uit de Verwijsgids en wordt beheerd door IKNL.
  • In de Appstore vind je een overzicht van apps voor mensen die leven met of na kanker. De apps zijn gericht op zelfzorg. Dit betekent dat je ze zonder begeleiding kunt gebruiken.
  • Met de gratis app Gesprekshulp bij kanker kun je gesprekken met je arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en terugluisteren.
  • Met de Lastmeter kun je in kaart brengen van welke problemen of zorgen je momenteel last hebt. En of je behoefte hebt aan extra ondersteuning.

Heb je vragen over kanker.nl? Bekijk onze contactgegevens.