Wie of wat heeft jou dit jaar geholpen?

Het einde van een bewogen jaar is in zicht. Naast corona, was er ook nog kanker. Voor mij ging dit jaar onder andere over een tweede operatie.

In 2018 werd bij mij melanoom ontdekt met uitzaaiingen. Na een operatie bleef ik onder controle. Helaas zaten er afgelopen november foute cellen in mijn linkeroksel. Dat was een flinke klap. Maar gelukkig zijn er veel mensen van wie ik steun heb gekregen dit jaar. Mijn zus is daarin voor mij heel speciaal. Doordat we in 2018 bijna tegelijk kanker kregen (zij acute leukemie) begrijpt zij mij als geen ander. Hier kun je mijn hele verhaal lezen.
 

Heb jij het afgelopen jaar ook veel steun gehad van iemand? Of is er iets anders dat jou echt heeft geholpen? Fijn als je dat wilt delen in een reactie. Zo kunnen we samen online zorgen voor wat inspiratie en warmte. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken in deze gekke tijd!

12 reacties

Vorig jaar september 2019 kreeg ik de diagnose ovariumkanker stadium 3 c. Na de chemokuren een Ovarium Hipec operatie gelukkig voor de lock down, en nog  3 chemo kuren tijdens de lock down was het thuis het alleen zijn heel zwaar. Gelukkig heb ik door te schrijven , foto dagboeken gemaakt, en andere creatieve dingen. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn kinderen en wat familie maar de meeste mensen bleven weg. Ook hebben mijn psycholoog, fysiotherapeut , mindfullness online voor mensen met kanker via het Radboud mij op de been gehouden. 
Eindelijk in september begonnen met sporten spieropbouw, helaas mag dat nu niet, dus nu zelf veel wandelen en vooral niet over je grenzen gaan. Dat is heel moeilijk, met behulp van ergotherapie krijg ik goed inzicht, en leer ik nee te zeggen. Zoek echt hulp . Schroom niet, vraag het je huisarts. Zeker nu, ook ben ik dr thuiszorg dankbaar in de beginfase thuis na de operatie. Even dat momentje en praatje dagelijks want alleen zijn is nu echt zwaar. 

Laatst bewerkt: 17/12/2020 - 11:37

Hoi MJG, precies wat je zegt; hulp zoeken want je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ik wens je een mooi 2021 waarin je je hopelijk weer beter zult gaan voelen!

Laatst bewerkt: 20/12/2020 - 22:29

2019 was een ramp jaar.. Ik kwam er achter dat mn man een dubbelleven had.. Dus toen ik me voor alles ging testen bij mn huisarts, kwamen ze er achter dat ik ook baarmoederhalskanker had.. Een extra dreun. Maar met steun van mijn volwassen kinderen.. Die eigelijk op t punt stonden om uit te vliegen.. Heb ik giga veel steun gehad.. Nog steeds.. Ook mn zus die 125 km verder woont was met haar weekelijkse kaarten pretpakketjes, eppies heel dichtbij. Mn vriendinnen en werk collega's , onze hond. En niet te vergeten mn vriendin die zelf ook 2 x kanker heeft gehad, haar FaceTime gesprekken hebben me er echt door heen getrokken. Ik ben reuze dankbaar met veel lieve mensen om me heen, en dat weten ze, want ik zeg t ook, ze zijn dr altijd voor mij en niet geheel onbelangrijk ook voor mijn prachtige kinderen. . Kanjers😘

Laatst bewerkt: 20/12/2020 - 13:15

Dag lieve mensen dit was me een jaar begin van corona begon bij mij de keel ontsteking kan na mijn alvleesklier ontsteking en TIA vorig jaar er ook bij want werd na Amsterdam door verwezen misse boel allerlei testen kaakchirurg gehad geen gebit meer verder 30 dec mijn laatste echo als goed is en tandarts overleg over nieuw gebit heb veel steun 5 Jan uitslag na lang jaar

Laatst bewerkt: 25/12/2020 - 03:21

Mijn steun en toeverlaat heb gelukkig veel hobby's fietsen sleutelen vissen fietsen prutsen aan computer zo ben ik er door gekomen heb minder momenten angst onzekerheid jullie kennen het ma desondanks probeer ik samen met mijn vrouwtje er leuke dagen van te maken hoop dat jullie ook die kracht vinden liefs Richard

Laatst bewerkt: 25/12/2020 - 03:26

bedankt voor je liefe reactie wens al mijn en jij natuurlijk ook een hoopvol fijn nieuwjaar 

Laatst bewerkt: 26/12/2020 - 09:25

ook die zijn hier aan wezig 3 stuks eentje ligt er altijd bij me als het niet zo lekker gaat 

Laatst bewerkt: 11/01/2021 - 07:42