Wachten in het kwadraat

Geweldige uitvinding, de belafspraak. De tijd kan enigszins afwijken, dat snap ik en daar doe ik niet moeilijk over. Maar een afspraak om 11.30 en om 15.30 ben ik nog niet gebeld?? Paar uur geleden zelf maar eens gebeld, ze zouden de verpleegkundige er nog eens op wijzen, gewoon afwachten dus. Ik ben bereid veel te accepteren van de ziekenhuisfabriek, maar dit vind ik wel ver gaan. 

Ondertussen maar eens ingelogd op mijn dossier en hé, verrassing, de patiëntbrief n.a.v. het MDO van dinsdag staat al online, nog voor die met mij besproken is. De structuur van die brieven is meestal copy-paste, ik zie weinig samenhang en veel slordigheid. Iets waar ik me een jaar geleden nog erg druk over maakte. Het is dat ik weet waar het over gaat, anders kon ik er geen touw aan vastknopen. Maar er staan ook dingen in waar ik weinig van kan maken, met name over zaken die zich links dan wel rechts voordoen. Hier mis ik dus duidelijk de broodnodige mondelinge toelichting! Wat ik wel begrijp is dat ze de linkerschouder en linkerheup willen bestralen plus thoracale wervel 12.

Die wervel is nieuw voor mij. De differentiële diagnose luidt: degeneratief, metastasering. Die wervel zit midden in mijn S-bocht en zou dus ook een gevalletje degeneratie kunnen zijn.  Maar goed, ik heb er geen twaalf jaar voor doorgeleerd. Verder worden er nog wat plekken rechts genoemd die kennelijk gezien werden bij de botscan maar waar blijkbaar niks mee gedaan wordt. Na lang nadenken vermoed ik dat de genoemde plek op de zesde rib rechts de herstellende kneuzing is die ik opliep toen ik op zeer pijnlijke wijze uitschoot met mijn wandelstok (voor ik de rollator haalde). Ja, je moet toch wat om het wachten door te komen.

Kortom, ik ben hard aan mondelinge uitleg toe en een lijstje afspraken bij de afdeling radiotherapie van het Catharinaziekenhuis. Op dit moment weet ik feitelijk nog helemaal niets. De wachttijd nadert inmiddels de vier uur en ik ben benieuwd of het er nog van gaat komen vandaag, dat telefoongesprek.

Ik heb besloten toch dat verstelbare bed in de huiskamer te laten zetten. Beter dan de bank. Oudste krijgt vanavond een vriend op bezoek, type sportschooljongen. Die wil vast wel even helpen. Helaas kampt m'n ex met een heupprobleem en Oudste ligt zelf ook enigszins in de kreukels momenteel, dus ik hoop dat het gaat lukken. Desnoods bel ik wel bij een van de buren aan voor een extra sjouwer.

 

 

4 reacties

Ja, die belafspraken. En dan krijg jij nog een tijd mee. Hoewel dat weinig zin heeft als dat zo lang uitloopt. Misschien toch even bellen of ze je niet vergeten zijn? In het AVL krijg je helemaal geen tijd, en kan je dus de hele dag gebeld worden. Inmiddels weet ik wel ongeveer wanneer welke arts belt, maar toch zit je er de hele dag op te wachten en ga je niet zo makkelijk op stap. Vooral heel vervelend als je dan pas aan het begin vd avond wordt gebeld.

Maar goed, je hebt weer heel wat voor de boeg met al die bestralingen. Ik hoop dat het je een beetje gaat helpen. En dat bed in de huiskamer is denk ik ook verstandig. Je ligt daar zoveel lekkerder op dan op een bank. Maar ik snap ook wel dat het weer een hele stap is.

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 06/05/2021 - 16:25

Dank je wel Karin. Fijn dat je dat zegt van dat bed. Ik heb nog wat overtuiging en bevestiging nodig. Maar het lijkt me heerlijk, eigenlijk ...

Liefs, Marian

Laatst bewerkt: 06/05/2021 - 17:44

Lieverd, heb er een heel blog 19 aan gewijd... ik noemde hem 'mijn vriend' 
En ja, ik besef het wezenlijke verschil, ik zat midden in mijn behandeling en daarna ging ik opbouwen. Maar toch, ook toen ik inmiddels wel weer de trap op kon, was het heerlijk dat ie er was. Comfortabel vooral, lekker warm, ideaal om oefeningen aan te doen en hij stond altijd voor me klaar :-)

Laatst bewerkt: 16/05/2021 - 13:42

Dat wachten is vreselijk! Heb dat mijn zieke vriendin van dichtbij helaas heel vaak meegemaakt. Bah! En zéker als we het over úren hebben. Moest niet mogen. Dat meen ik serieus. Ook dit kunnen ze inplannen. En bij calamiteiten Pietje laten bellen dat het onverhoopt later wordt. Of zoiets...

Valt het op dat ik me erger?

Laatst bewerkt: 16/05/2021 - 13:44