Trump krijgt dexamethason!?

Whahaha. De president van het machtigste land ter wereld (tot die positie wordt overgenomen door China) is van nature al vrij apart, maar nu heeft ie corona en krijgt ie dexamethason.

Hé, dat spul ken ik! Dexamethason is toch die zooi waar je zo hyper van wordt dat je meteen na je eerste chemokuur denkt: hé, ik kan best nog even een lekker stukje omfietsen, tien kilometer. Of waarvan je drie weken nadat je uit het niets te horen krijgt dat je een ongeneeslijke ziekte hebt, spontaan een groots verjaardagsfeest begint te organiseren, even vergetend dat het best zou kunnen dat je best wel heel ziek gaat worden van kanker en de palliatieve behandelingen. 
De feestplannen werden ingehaald door corona en de locatie werd gecanceld. Maar goed ook, want in het weekend dat het feest - honderd genodigden, warm en koud buffet en live muziek, vijf uur lang - had moeten plaatsvinden zou ik niet bepaald het stralende middelpunt zijn geweest. Ik herinner me dat ik op mijn verjaardag om 9 uur naar bed ging.
De oncoloog die een second opinion gaf kende het fenomeen wel: hij wist zelfs van iemand die onder invloed van dit spulletje acuut zijn huis had verkocht.

Dat spul geven ze aan iemand die toch al compleet buiten de realiteit staat en zichzelf als middelpunt van het universum ziet? Een drive-by langs de fans terwijl je gewoon nog ziek bent en een besmettingsgevaar voor anderen?  Oké, je krijgt lekker veel energie van dexamethason en het is goed voor je (vr)eetlust. Ik wil wedden dat Donald nooit meer zonder wil! Best drug of the world! Even googelen op 'Trump dexamethason' levert meteen een artikel op waaruit blijkt dat ik niet de eerste ben die op het idee komt dat dit best riskant is:  
I couldn't be President of my cat when I was on Dexamethasone. He should not be exercising the powers of the Office of President on that drug. We are lucky if he doesn't start a war. He's incapacitated.

Met mij gaat het goed, dank u, de Zwarte Week is voorbij en ik blijf lekker binnen met mijn verlaagde weerstand tijdens de dipperiode. De vermoeidheid die me bij de geringste inspanning overvalt blijft, maar ik kan tenminste weer eten. Zelfs zonder dexa.

7 reacties

Ik had vanmiddag een vriendin op bezoek en wij vroegen ons af of het Coronaverhaal van Trump geen publiciteitsstunt was.

Vervolgens hebben we erg gelachen om mijn hyper-praatstoel, doordat ik nu ook weer vol aan de dexa zit. De link tussen Trump en dexa had ik nog niet gelegd, maar inderdaad, dat lijkt me een levensgevaarlijke combi. Ik hoop dat ze het koffertje met gevaarlijke knoppen even diep weggestopt hebben, uit voorzorg!

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 17:09

Dexamethason werkt ook erg goed tegen ontstekingen van de longen en geeft de longen meer wat meer ruimte . In dit geval dus een goede combinatie met andere middelen. Trump heeft uitstekende artsen en weet zelf erg goed wat hij wil. Sommige mensen vinden dat arrogant.

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 17:07

Zeker, het is wonderspul, maar je moet er voorzichtig mee omgaan. De bijwerkingen zijn niet mis. De patiënt mag van alles willen en voorstellen, maar het is geen "u vraagt, wij draaien". Ik hoop dus dat die artsen hun medische verantwoordelijkheid zeer goed in de gaten houden, of het nou de president is of de bakker op de hoek die ze behandelen. 

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 17:29

Hij vond chloor innemen toch ook al zo'n goed middel tegen corona? Misschien verklaart dat zijn kleur haar .. 

Fijn dat je je beter voelt. Lekker bij-eten en uitrusten!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 18:28

Briljant geschreven, Marian en ooo wat ben ik met je eens. Ik voel me ontzettend klote momenteel, maar jouw blog en de reacties van Petra en Joke zorgden toch voor een glimlach hier. Dank, lieve dames! 

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 19:25

Och hanneke, wat ontzettend klote dat jij je zo klote voelt. Begrijpelijk helaas. Is er iets wat we kunnen doen? Waarschijnlijk kun je niets verzinnen anders had je het al gedaan of gevraagd? Kunnen we op zn minst allemaal een blog schrijven over jouw favoriete onderwerp zodat je nog wat glimlachjes kunt krijgen? 

Wens je veel liefs & sterkte.. 

Laatst bewerkt: 06/10/2020 - 01:39

Lieve Hanneke, ergens las ik dat je een scan zou krijgen, ik heb vorige week telkens opgelet of ik je in de wachtruimte van de scanners in het RdG zag,  wanneer ze m'n bed daar parkeerden. In elk geval wil ik je bij deze een dikke virtuele knuffel sturen! XXX Petra.

Laatst bewerkt: 06/10/2020 - 09:10