Regen

Huishoudelijke mededeling: verdorie, wéér een recente blog van mij in het zwarte gat verdwenen! Hij is er nog wel en door van de ene naar de andere blog te bladeren met 'Volgend bericht 'kom je er vanzelf, maar hij staat niet meer in de lijst. Dit is de link: Afwachten. Blog van  1 oktober. Hebben andere bloggers dat ook weleens, spontaan verdwijnende blogs waarbij het stempel 'Openbaar blog' ineens verdwenen is?

Een regenachtige zaterdagmiddag, Op zaterdag vul ik altijd mijn medicijnenweekdoos. Blij dat ik er deze week niks extra's in hoef te doen voor de volgende chemokuur: geen dexa, geen granisetron, geen Primperan. Het is nu alleen anti-epilepsiespul, foliumzuur, vitamine D en een bloedverdunnertje. Jarenlang heb ik vrijwel geen medicijnen gebruikt, nu vliegt er dagelijks van alles naar binnen.

Het opkrabbelen na de chemo kost me meer moeite dan de vorige keer. Ik wil echt andere medicatie want die Primperan lijkt bij mij niet goed te vallen. Dus dat staat boven aan mijn vragenlijstje. Verder ben ik snel uitgeput. Het voelt haast alsof ik weer vocht achter mijn longen krijg. Niet onmogelijk, het plakken van de vliezen is niet altijd een definitieve oplossing. Ik heb weer die nare druk achter mijn borstbeen waarvan ik niet weet of het een bijverschijnsel is of progressie. Ik heb 's nachts nare dromen. Ik word soms wakker met een soort benauwdheid die van mijn slokdarm lijkt te komen; als ik koud water drink en lucht probeer op te boeren neemt het af. Die slokdarm drukt misschien wel op de luchtpijp of andersom, of het zijn de klierende klieren die daar ook ergens zitten, weet ik veel. Het is  weer een saai verhaal.
Nieuw is dat de uitputting erg plotseling kan optreden. Dat na een paar prima gezellige uren met Jongste - weer thuisthuis na twee weken - het opruimen van de aanrecht ineens te veel kan zijn.  Of dat ik een stukje wil gaan wandelen maar na het pakken van jas en schoenen denk: nee, toch maar niet. Een keer de trap op kan al te veel zijn, mijn hartslag vliegt dan omhoog. 

Eerder deze week is Zoon een keer met me meegelopen, op verzoek van Oudste die vond dat ik dan maar onder toezicht naar buiten moest gaan. Het ging goed, maar ik was blij dat ik niet alleen was. Maar mijn grootste wapenfeit is wel dat ik gisteren met de e-bike twee kilometer heb gefietst naar de dichtstbijzijnde pasfoto-fotograaf. De ondersteuning een tandje zwaarder gezet en héél langzaam gefietst, maar het is gelukt: over een paar dagen heb ik weer voor tien jaar een rijbewijs. Dat moet lang genoeg zijn. Veel mensen met mondkapjes gezien in de winkelstraat, vooral ouderen. Mijn eigen wegwerpmondkapje zat binnenstebuiten, ontdekte ik later. De blauwe kant is kennelijk altijd de buitenkant. Waarom zetten ze dat niet gewoon erop?

Oudste is een weekend weg maar kwam gisteren eerst nog even langs met een doggy bag van de Griek waar ze gegeten had. Een klein bakje mixed grill en een klein bakje met stukjes zalm. Een berg eiwitten! Stukje stokbrood erbij en eten maar. 's Avonds nog een nutridrinkje voor het slapengaan. Blijkbaar zit ik al aan m'n eiwittaks, want het ligt als een steen op m'n maag. Ik val pas laat in slaap en word gelukkig wakker door de geluiden van Jongste die om tien uur bij scouting moet zijn. En het regent maar door. Gelukkig hoef ik nergens heen. Weet iemand nog een goede Netflixserie?

 

26 reacties

Ik wil dat ook heel graag weten, of anderen ook verdwijnende blogberichten hebben! Heb de melding nog van niemand anders gehad maar het zou ons zo helpen in ons onderzoek naar dit gedoe.

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 15:05

Volgens mij is het steeds het voorgaande blog (een na laatste) die het predikaat Openbaar kwijtraakt.

Als elke veelblogger nu eens even z'n eigen blog checkt of alle berichten wel op 'Openbaar' staan? Het kan best gebeuren zonder dat je het meteen opmerkt. Kom je er zo een tegen, meld het dan aan Deborah.  

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 20:17

Je weet dat je zo moe-moe-moe word van de chemo he. Komt wel weer goed of beter. Zit nu in het ziekenhuis op de afdeling oncologie voor mijn 'shotje' antibiotica en zat ook te klagen dat ik zo moe was. Tja zei de verpleegkundige dat hoort natuurlijk wel bij je ziektebeeld, je bent wel naar huis gestuurd maar beter ben je nog niet. Oke ik hoop dat dit dan ook weer wat beter gaat worden. Liefs

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 15:32

Ik word moe van alles. Chemo, aangetaste longen, mogelijk laag hb. Maar toch nog een klein stukje gelopen vanmiddag. Ongeveer half de snelheid die ik vroeger als postbezorger haalde 😢

Ik hoop dat je shotjes snel effect hebben!

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 21:42

Breaking bad was mijn allereerste kennismaking met Netflix, ook de spin-off Better call Saul is een juweeltje. Ik heb net Away gebinged, over een ruimtereis naar Mars. The big bang theory, Outlander, geweldig. Mijn smaak is nogal breed. 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 19:29

Ik ken ze alle vier! Grace and Frankie, geweldig. Homeland vond ik te moeilijk. 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 22:27

Breaking bad was ook mijn eerste kennismaking met Netflix, tijdens chemoperiode.

Verder oa call the midwife, over de jaren 60, vroedvrouwen in Engeland, de armoede , nog maar 60 jaar geleden. 

En vrij veel simpele series waar ik niet bij na hoefde te denken of veel moest onthouden maw: blik op oneindig verstand op nul

 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 21:39

Ja, Call the midwife, geweldig! Vroeger wilde ik verloskundige worden, is er nooit van gekomen. Sowieso heb ik wel wat met die sfeer, die periode.

En inderdaad simpele series, losse afleveringen van pakweg 20 minuten als ik me echt niet goed voel. Ik ben sinds ik ziek werd ook veel meer muziek gaan luisteren, liggend in bed. Nog makkelijker. 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 21:46

Elisabeth Moss, dan ga ik zeker kijken! Mad men vond ik ook geweldig. 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 19:30

Al noem jij het saai, je weet het toch boeiend te vertellen.....

 

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 22:02

En die vermoeidheid die heb ik nooit erg gehad. Maar ik hoor het van velen. Een vervelende bijwerking. Maar ondanks dat ga je eruit. Je gaat op je fiets, je gaat wandelen. Je probeert je eten en je drankjes te nemen. Respect Marian je doet het toch maar weer. 

De longklachten en slokdarmklachten ik hoop dat er wat voor is. Is het ook een bijwerking van de kuur?

Mijn blogs verdwijnen niet. Vervelend dat die van jou wel verdwijnen. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 08:39

Op mijn meest apatische dagen waarop er geen zin blijft hangen zijn er paar series die ik steeds maar kijk. Friends (niet meer op Netflix, geloof ik, maar ik heb de complete serie op dvd). Die kan ik mee playbacken en moet ik steeds maar weer om lachen. En Modern Family vind ik ook super. Ik heb ook Gilmore Girls gekeken, ook hapklare brokken, maar daar erger ik me toch te veel aan, rare trutten.

NPO start plus is ook een aanrader, voor een paar euro veel documentaires (over Poetin, gezellig), of Klem bingen, alle seizoenen Wie is de mol terugkijken, ik noem maar wat.

Miranda XX

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 14:05

Life on Our Planet van David Attenborough, oudste komt naar me toe gereisd zodat we het vanavond samen kunnen gaan kijken. Vanaf vandaag op Netflix. En als je thriller en misdaad leuk vindt, wil ik mijn lijstje wel sturen. 

Die verdwijnende blogs is altijd als je er twee op één dag schrijft, of heb ik dat nou mis? Nog nooit meegemaakt in de afgelopen drie jaar. 

Hang in there! Dikke knuffel en kus XXX

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 17:18

Nee, dat was alleen de eerste keer zo, twee blogs op een dag, de voorlaatste verdween. Heb jij ook gekeken of al je blogs 'Openbaar blog' zijn? 

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 15:11

Ik heb er wat doorheen gescrolld, al mijn blogs die ik gecheckt heb, zijn openbaar. Jouwe toch ook?

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 17:37

Ga eens naar mijn blog Afscheid. Bovenaan staat Openbaar blog. Blader naar volgend bericht, Afwachten. Bovenaan ontbreekt het 'stempel' Openbaar blog. Zie jij dat ook zo? 

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 20:19

Klopt, bij Afwachten staat dat Openbaar Blog niet. Raar, want we hebben er op gereageerd, dus hij is pas verdwenen uit jouw overzicht toen er een een nieuw blog kwam? Met bladeren is 'ie inderdaad nog wel te vinden.

Een fout in jouw blogpagina? Heb je alweer gemaild naar Deborah? Of een bericht plaatsen in Feedback op kanker.nl, misschien komt het vaker voor?

Laatst bewerkt: 06/10/2020 - 10:42

Ik zat niet op te letten, Deborah had hier al gereageerd, zag ik. Ik zal nog eens door mij blogs bladeren.

Laatst bewerkt: 06/10/2020 - 10:54

Bij mijn 89 blogs staat Openbaar Blog en ze zijn allemaal zichtbaar in mijn overzicht. 

Er waren wel veel Youtube muziekjes verdwenen, maar dat is weer een ander verhaal..

Laatst bewerkt: 06/10/2020 - 11:40

Ha Marjan,

Ik kijk de hele serie Friends. Kun je een tijd mee uit de voeten. 10 seizoenen van 24 afleveringen. Heerlijk, ik vrolijk er altijd enorm van op. 

Hou je van thrillers? Beck vond ik erg goed. 

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 07:55