Thee zonder labeltje

Ik krijg signalen dat mensen mijn blog missen, ze weten niet meer hoe het met me gaat!  Jammer dat het me niet meer lukt om elke dag iets te schrijven. Ik heb het gevoel dat er niet veel nieuws onder de zon is en die theezakjes ben ik ook wel een keer zat. Het lijkt wel of die labels steeds suffer worden. Over thee gesproken: vriendin A verraste me vandaag via de post met een pakje met vier soorten losse thee, erg leuk en veel lekkerder dan zakjes!

Corona
De universiteiten zijn gesloten en Jongste is daarom voorlopig 'thuisthuis' bij moeders. Kan zij mooi de boodschappen doen, zodat ik me niet onder de mensen hoef te begeven. Ik ben sowieso graag alleen. Het is maar goed dat ik tegenwoordig een ochtendmens ben en zij een avondmens, zodat we niet te veel op elkaars lip komen te zitten. Ik wil ook graag mijn dagelijkse wandeling weer oppakken, die is er een paar keer bij ingeschoten afgelopen week.

Ook de repetities van mijn geliefde koor zijn gecanceld en het concert dat we in april zouden geven is uitgesteld tot juni. Mijn agenda is de rest van deze maand leeg, op de eerste ct-scan na drie keer immuno op 23 maart na plus het bespreken van de uitslag op de 26e. Maar hoe lang blijven de oncologiecentra nog normaal functioneren? Wie het weet mag het zeggen.

Ik dacht eindelijk mijn appartement op zolder verhuurd te hebben. Dat kostte deze keer nogal wat moeite, ook al door corona. Er kwamen opvallend weinig reacties. Degene die ik had gekozen haakte aanvankelijk af: hij gaat research doen bij Philips, maar daar zijn de kantoren de rest van de maand gesloten. Uiteindelijk kwamen we overeen de huur iets later in te laten gaan, maar nu ziet ie er alsnog van af en kan ik weer opnieuw beginnen. 

Muziek van de dag
Ik val nog steeds makkelijk en snel in slaap met muziek. En aangezien ik dan het grootste deel gemist heb beluister ik de volgende dag dezelfde muziek nog een keer, bijvoorbeeld bij het middagdutje. En zo ga ik van Lou Reed naar de Matthäus Passion van Bach en soms ineens weer naar Lou Reed als ik weer eens ruzie heb met mijn afspeellijst. De Matthäus Passion, dat gaat nog wel een dingetje worden: deze muziek hoort typisch bij deze tijd van het jaar en zal op vele locaties wel geannuleerd worden. Een ramp voor de vele musici, vaak freelancers, die dan hun omzet moeten maken en een grote teleurstelling voor amateurkoren die jaarlijks een van de passies uitvoeren.