Gefietst!

Het was zo'n mooi weer en ik had er zo'n zin in ... een stukje fietsen! Fietshelmpje opgezet, met de gedachte: als ik daar niet meteen mee begin doe ik het waarschijnlijk nooit meer,  de PostNL-tassen van de postfiets gehaald en gewoon vertrokken. Sinds de dexamethason in stapjes omlaaggaat sta ik minder wankel op mijn benen. Het fietsen ging prima, al was het vermoeiender dan 'vroeger' maar who cares, dan ga ik maar wat langzamer.

Fietsen
Ik was naar de High Tech Campus gefietst, waar het normaal een drukte van belang is met al die kenniswerkers die daar hun ding doen bij TomTom, ASML, TNO, Philips en wat al niet meer. Nu was het terrein totaal uitgestorven, op een paar plekken na waar wat bescheiden kluitjes fietsen en auto's stonden. De tellers voor het aantal vrije parkeerplekken gaven bij elkaar een paar duizend aan. Echt bizar. Maar wel lekker rustig om daar te fietsen. Ik heb nog altijd de locatietracker op mijn telefoon,  dus ik vertrouwde erop dat mijn dochters me wel zouden komen oprapen als ik lange tijd niet van mijn plaats zou komen.

Dexamethason
Je moet ook overal zelf op letten: ik had een e-consult aangevraagd bij de radiotherapeut omdat ik een herhaalrecept zou moeten krijgen. Daarbij gevraagd of de dosering nog verder omlaag kon omdat dat beter is voor de immunotherapie en omdat het gewoon goed gaat met mijn hoofd. Dat mocht: ik ben nu van 1,5 naar 1 mg gegaan en als dat goed gaat een weekje 0,5 mg en dan stoppen! Uiteraard moet ik gelijk bellen als het toch niet goed gaat. 

Controle-ct
Ik heb nog niks gehoord over het al dan niet doorgaan van mijn eerste controle-ct na drie keer immuno. Hij staat gepland over vier dagen. Geen bericht is goed bericht, lijkt me. Het bespreken van de resultaten kan wat mij betreft best via de telefoon, maar ik wil natuurlijk wel die scan! Op de Facebookgroep 'immunotherapie bij longkanker' zie ik dat bij diverse mensen de  eerstvolgende immunosessie gecanceld is. Frie legde uit dat dat niet per se een probleem hoeft te zijn: als de immunotherapie aanslaat en je immuunsysteem staat 'aan' gaat het niet zomaar weer 'uit'. Maar ik heb pas drie keer gehad en ik weet nog niet of het is aangeslagen. Het blijft spannend. Ik heb weinig last van bijwerkingen. Beetje kortademig, dat zou daarvan kunnen komen. Wat spierpijn in armen en benen gehad. Beetje moe nog steeds. Allemaal niet heel spectaculair. In ieder geval nul coronaverschijnselen, dat lijkt me zeker zo belangrijk.

Corona
Voor ons allemaal hartstikke lastig natuurlijk. Ik kan twee dingen doen: go with the flow of mezelf opsluiten in de slaapkamer en eten voor mijn deur laten zetten de komende weken tot misschien wel maanden. Dat laatste vind ik geen optie, hoewel het wel het veiligst zou zijn. Ik wil mijn kinderen blijven zien en geregeld in mijn buurt hebben.

Gisteren is Ex dus komen eten met Zoon. Zij leven sowieso al heel geïsoleerd en nu helemaal. Geen uni, geen sport, geen niks. Ik heb Zoon weten over te halen tot elke dag een wandeling of een stukje fietsen, anders komt hij letterlijk niet meer buiten de deur. We gingen samen een rondje Klotputten lopen, wat erop neerkwam dat hij met zijn lange stelten voorop rende en ik hem hijgend probeerde bij te houden. Het was goed dat ik met hem samen was gegaan. Hij maakt zich best wel zorgen en uit zichzelf zal hij er niet over beginnen.

Eergisteren kwam Oudste eten. Zij werkt thuis maar komt wel in winkels en heeft nog wel enig contact met andere mensen. Jongste idem en die blijft daarbij echt niet op anderhalve meter afstand, gaf ze toe. Daar kregen we al bijna ruzie over. Het is sowieso een wonder dat we het al zo lang samen uithouden; normaal is een weekend het maximum. Ik vind het leuk als ze komt op vrijdag, maar ook prettig als ze maandagmorgen weer vertrekt. Nu is het goed mogelijk dat Oudste en Jongste al corona gehad hebben. Ze hebben allebei een tijd lopen hoesten en niezen en bij allebei is het al een tijdje over. Dat zou wel een mooie bescherming voor mij zijn. Jammer dat dat niet met zekerheid vast te stellen is. Stiekem vertrouw ik nog altijd op mijn befaamde relatieve mazzel.

Wat wel handig is: Jongste en ik hebben een verschillend ritme. Ik heb de hele ochtend voor mij alleen, zij de late avond en vroege nacht. Ik ga wandelen (of fietsen!) als zij thuis is en zij doet boodschappen als ik thuis ben. Zo kunnen we elkaar de nodige ruimte geven. Jammer alleen dat ze steeds pas aan het eind van de middag naar de Jumbo gaat, als de schappen al grotendeels leeg zijn. Ik ben er voor het laatst geweest net voor het hamsteren begon; het schijnt echt bizar te zijn.

(Geen) feest
Een feest met honderd man in een niet al te grote zaal op 9 mei, vijf weken na het aflopen van de maatregelen tot 6 april. Hoe reëel is de kans dat dat doorgaat? Ik denk nog geen tien procent. Ik was nog in onderhandeling en heb nog niks getekend, dus ik kan er nog makkelijk de stekker uit trekken. Ik verwacht dat de huidige maatregelen na 6 april verlengd worden maar dat de overheid niet meteen een langere periode wilde afkondigen, bijvoorbeeld om rellen te voorkomen. Want reken maar dat er mensen zullen zijn die het niet meer pikken als de eerste lol eraf is na drie lange weken. Maar goed, ik weet het net zomin als wie dan ook en blijf with the flow go'en.

Koo wit de floo
Wat me eraan herinnert dat er gisteren een pakje werd bezorgd met als afzender mijn zus en als inhoud een boek van Herman Finkers: De cursus Omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door.  Erg leuk! Korte stukjes die zelfs voor iemand met mijn concentratievermogen te lezen zijn. Een van die stukjes: Koo wit de floo in Almelo.

Huurder
Eindelijk een huurder voor mijn appartement! De communicatie verliep geheel via Kamernet en Whatsapp, ik heb hem zelf niet in mijn buurt gehad. Hij heeft het appartement in zijn eentje bekeken, ik had wat info en een huurcontract klaargelegd en we hebben naar elkaar gezwaaid door het raam. Het maakte mij niks uit, ik wil gewoon brood op de plank en dat moet deels van de verhuur komen. Hoe de huurder in godsnaam zes maanden lang research bij ASML denkt te gaan doen terwijl het hele bedrijf gesloten is en iedereen moet thuiswerken is mij een raadsel, maar sorry, dat is niet mijn probleem.

Breien
Jongste wilde al een tijd leren breien en ik heb dat als kind al geleerd. Dit is een goed moment om er maar eens werk van te maken! Ik had nog ergens pennen liggen, heb tien steken opgezet en instructie gegeven. Lachen: ze heeft om de haverklap ineens negen of elf steken en snapt dan niet hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.

4 reacties

Prachtig wat kun jij vertellen/schrijven. Fijn dat je eruit gaat op de fiets en wandelen. Bewegen is zo goed voor ons. Prachtige foto van Willempie André van Duin. Dat breien herken ik wel van mijn dochters toen ze klein waren. 

Fijne dag liefs mij❤

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 11:13

Heerlijk Marian, ff in de buitenlucht op je fietsie! Het is een idiote tijd met al die afgelastingen, koor, concert, feest. Hopen dat je scan wel doorgaat, na drie kuren wil je natuurlijk graag weten hoe het ervoor staat Ik zie dat je een leuk boek hebt om te lezen; Herman Finkers. Ik vind hem geweldig, zo'n woordkunstenaar. Heb je ooit "het spreukjesbos" van hem gezien?  Fijn dat je een nieuwe huurder hebt. Gelukkig valt er ook nog wat te lachen al is het alleen maar om de breikunsten van je dochter.                                    Marian succes met de scan en immunokuren!

liefs Els

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 16:25

Hoi Marian, ik heb je een tijdje niet gelezen (zoals ook vele anderen niet). Sja, kun je zo maar eens hebben hè...

Fijn te horen dat je stukkie gefietst hebt! Langzamer? Nou en? Goed van je hoor, het feit dát verdient een dikke pluim. 

Kei jammer van je feest en ik hoop zeer dat je een later moment vindt om het alsnog te houden. 

Knuffels xxx Hebe

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 22:25