Rollator

Het is zover, ik heb een rollator gekocht. Een hip geval van aluminium met een knalrood zitje, ik voel me niet meteen twintig jaar ouder met dat ding. Ik heb nog wat last van mijn heup, dat zou eigenlijk binnen een paar weken verdwenen moeten zijn, maar voor nu is het best fijn om wat steun te hebben. Maar ik heb vooral last van mijn inmiddels chronische benauwdheid bij inspanning. Ik hoor mezelf de hele dag piepen. Gek genoeg heb ik er 's nachts geen last van, als ik wakker word is het stil.

Ik heb al een tijd geen rondje vijver meer gelopen, maar ik heb nu geen excuus meer: er staan bankjes genoeg maar met mijn nieuwe lichtgewicht fluisterstille loophulpje met zachte bandjes heb ik altijd een zitje bij me. Bijkomend voordeel: mijn rug wordt hopelijk wat ontzien. In ieder scanverslag van wat dan ook komt die kreet weer terug, 'forse scoliose'. En dat is de harde waarheid, het is een S-bocht waar je u tegen zegt. Nog meer overtuiging nodig? Nou eh... handig ding om mee te nemen naar IJsland? Geen idee hoe toegankelijk het daar is met wieltjes, maar misschien kom ik er net wat verder mee en dat zou al mooi zijn. En anders ga ik gewoon in het vakantiehuisje relaxen en laat de meiden lekker gletsjerhiken zonder mij. De rest bekijk ik wel vanuit de auto. Hopelijk schiet het een beetje op met die QR-code als bewijs van vaccinatie of negatieve test en verdere versoepelingen zodat we niet in quarantaine hoeven. We gaan pas over twee maanden.

Straks ga ik eindelijk mijn nieuwe bril ophalen, na twee maanden sukkelen met het oude brilletje van Zoon. Ik twijfel nog tussen de e-bike op hoge ondersteuning of lopen naar een bushalte die wat verder weg is (dus met de rollator) en dicht bij de opticien stopt. Het is maar liefst 3,4 kilometer fietsen. Pfff, gedoe, ik wil niet weer iemand vragen om me te rijden. Zelluf doen!  Het wordt toch de e-bike, denk ik. Op tijd vertrekken zodat ik eerst kan uithijgen voor ik naar binnen  ga.

PS. Bril opgehaald, erg blij mee. Vanmorgen dexa opgehoogd van 1 naar 1,5 mg, meer energie en minder benauwd hoop ik. Fietsen ging goed!

 

8 reacties

Prachtmens! Je maakt wat mee en je maakt er wat van!

Heerlijk die rollator. Hulpje om te zitten en je boodschappen te dragen. Kut dat het moet. Ik heb er erg veel plezier van gehad; wereld van verschil, want ik was aan het opbouwen (zodat ze me in Maastricht weer konden afbreken, maar dat terzijde. Dat afbreken betekende uiteindelijk ook weer mijn 'echte' opbouw...). 

Ik hoop met je mee dat dexa je ook helpt om meer energie te krijgen en zeker ook om minder benauwd te zijn.

Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 21/05/2021 - 15:41

En ik weet nu al dat ik er blij mee ga zijn! Ik kreeg net van een lieve vriendin een heel erg leuke uitnodiging voor een volledig verzorgd dagje uit. Komt alleen redelijk wat loopwerk aan te pas, zeker weten dat mijn rollertje meegaat. 

Laatst bewerkt: 21/05/2021 - 17:25

Geweldig chroom en rood. Past bij jou kleurig mens. Dat rondje vijver weer rustig oppakken, je zal er energie van krijgen. Mooi om te lezen dat je toch voor de E-Bike hebt gekozen. Karakter.

Fijn weekend en een dikke knuffel 😘❤

Laatst bewerkt: 21/05/2021 - 19:31

Gelukkig is het aluminium en geen chroom, ik houd niet van hoogglans 😊 je hebt gelijk over het rondje vijver, ik moet echt weer in beweging komen.

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 22/05/2021 - 07:26

Je laat me grijnzen met je humoristische beschrijving van je rollator. En die grijns kon ik even goed gebruiken, het is de eerste na een erg belastende bestraling (spugen en veel pijn). 

Met die grijns voel ik me weer op de terugweg, dank je wel, Marian! Wat de digitale vriendschappen al niet kunnen betekenen.

Erg rot voor jou dat je je zo benauwd voelt. Maar dat fietsen heb je toch maar mooi weer gedaan. 

Sterkte met alles weer,

Hanneke

Laatst bewerkt: 22/05/2021 - 12:12

Wat rot dat die bestraling zo slecht valt bij jou. Als het dan op z'n minst maar doet wat het moet doen! Is er niks te krijgen voor dat overgeven? Ik weet inmiddels dat primperan bij mij helemaal niks doet en dexa wel. Duurde twee chemo's voor ik dat ontdekte. 

Sterkte met opknappen. Fijn dat ik een grijnsje teweeg kon brengen 😁

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 22/05/2021 - 15:57

Deze keer had ik ook preventief dexa gekregen en metclopramide, omdat het de vorige keer ook zo heftig verliep. Het spugen was net zo erg, maar de pijn is al een heel stuk minder. Als dit betekent dat de oxycodon in de kast mag blijven, ben ik al blij.

En die grijns heeft natuurlijk ook geholpen!

Laatst bewerkt: 22/05/2021 - 16:26

Klinkt als een bijzonder hip karretje, die rollator! Een rondje om de vijver met af en toe een pauze op het zitje gaat je hopelijk weer lukken. IJsland komt in het zicht! Wat zou het fijn zijn als je je er kunt redden met je nieuwe aanwinst. Over quarantaine en testen: ik verwacht/hoop dat Nederland straks, net als vorig jaar, weer van “code rood” naar laag risico gaat, zodat de inreiseisen minder streng worden, hoewel je het nooit weet met een eiland natuurlijk. Liefs M

Laatst bewerkt: 26/05/2021 - 09:20