Iets minder vol (update)

Ziekenhuis gebeld en al bij de tweede keer bellen werd er opgenomen bij longoncologie, zo kan het dus ook. Ik werd uiterst vriendelijk en begripvol te woord gestaan. Ex gecharterd en naar de spoed gereden om daar een longfoto te laten maken.

Terwijl ik op zo'n spoedbedje half rechtop hing te wachten ging het eigenlijk niet eens zo slecht en begon ik al te denken: loop ik me nu aan te stellen? Dat geloof ik eigenlijk niet. De foto liet zien dat er inderdaad vocht zat, maar minder dan de vorige keer. Vanwege het rechtop zitten was het wat naar beneden gezakt. Dat heeft op de een of andere manier tot gevolg dat het minder makkelijk af te tappen is. Maar ze vonden het ook niet echt nodig qua hoeveelheid. De arts-assistent had er alle begrip voor dat ik ongerust was over het platliggen voor de MRI over twee dagen, maar ze dacht dat het wel zou lukken. Dus we zijn enigszins gerustgesteld weer naar huis gegaan, ik houd me rustig en ga dinsdag naar het Cathrien voor de MRI. Vriendin L is chauffeur van dienst en zorgt ook voor het avondeten. (Tip voor L: die salade van vorige keer was erg lekker, met o.a. groene asperges, avocado en ei.)

Trek
Eenmaal thuis had ik zowaar trek, na alleen dat bakje yoghurt met bramen in de vroege ochtend. Een hele krentenbol met dik kaas probleemloos(!) naar binnen gewerkt en daarna een uur of drie in coma op de bank gelegen terwijl de airco de kamer op een zeer acceptabele temperatuur hield. Voor wie het leuk vindt om te weten wat dat nu kost aan energie: pakweg 20 cent per dag. Daar ga ik het niet voor laten natuurlijk. Jullie mogen allemaal jaloers op me zijn.

Terwijl ik sliep stroomden de commentaarsectie van de blog, Facebook en WhatsApp vol met lieve woorden en een eendrachtig geluid: gewoon het ziekenhuis bellen, doen. Het doet me echt goed om te weten dat er mensen zijn die meedenken, me soms op nieuwe inzichten brengen, hulp aanbieden of aankondigen dat ze me iets leuks willen toesturen en dat dan ook meteen doen, dank je wel lieve J.

Bed
Ex kwam op het  goede idee om een paar bedden om te ruilen. Bij hem staat een logeerbed met verstelbare bodem, dan kan ik makkelijk wat meer rechtop zonder gedoe met kussens. Ruilen voor het bed van Zoon, hij komt hier geregeld en heeft een eigen kamer, maar hij blijft al een tijdje niet meer slapen. Uitstekend idee. Kan ik nog kiezen of ik op de bank in de airconditioned woonkamer wil liggen, in mijn eigen bed in de slaapkamer op het zuiden (met rolluik maar zonder airco) of in de koelere kamer op het noorden in een verstelbaar bed. Keuzestress!

5 reacties

Fijn dat ze je serieus genomen hebben. Beter een keer voor niets dan een keer te laat. 

Wat tref jij het met zo'n zorgzame ex.

Liefs Alice 😘❤

Sterkte dinsdag en woensdag. 

Laatst bewerkt: 09/08/2020 - 19:50
10 augustus 2020 om 15.01

Zeker tref ik het met mijn ex :) Ik trouw heus niet zomaar met de eerste de beste!

Laatst bewerkt: 10/08/2020 - 15:01

Haha, en scheiden al helemaal niet van de eerste de beste :). Goed dat je even gebeld hebt. In ieder geval ga je nu geruster op weg naar de MRI scan. En heb je vandaag al een krentenbol met kaas op? Blogster, de voedingscoach, moet niet gekker worden!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 10/08/2020 - 15:13
10 augustus 2020 om 15.53

Even kijken ... een gebakken eitje met wat kaas en een cracker, een handvol druiven, een volkoren-met-pitjesboterham met notenpasta en dat was het  wel geloof ik, het is nu bijna vier uur. Zal ik zo nog een ambachtelijke bonbon pakken? Beter van niet, want Oudste komt over een paar uur met homemade eten en dan heb ik weer geen trek.
Zwaar werk hoor, je voeding op peil houden.
Hoe is het met jouw voeding en met name de doorstroming richting afvoer van de restanten daarvan, werkt het allemaal naar behoren?

Laatst bewerkt: 10/08/2020 - 15:53