Rustig dagje thuis

Een dag met niks te doen, behalve binnen zitten en profiteren van de airco. Vannacht lekker beneden op de bank geslapen in de koelste kamer van het huis. Ondanks die dut van drie uur in de middag heb ik toch zeven uur aan een stuk geslapen, niet slecht. Ik word tegenwoordig elke morgen moe en benauwd wakker, ik denk doordat ik vanzelf op mijn rug draai als ik slaap. Als ik wakker ben lig ik liever op m'n zij. 

Gedoe
Vanmorgen even naar de apotheek gegaan met de e-bike, toen het nog niet zo warm was. Foliumzuur en injectie vitamine B12 opgehaald, voor de chemo. Helaas werd ik weggestuurd bij de huisarts die een deur verderop zit: alles gaat op afspraak. Ik werd vermanend toegesproken omdat ik het bord bij de ingang had genegeerd waarop toch duidelijk stond dat je zonder afspraak niet eens naar binnen mag. Misschien had ik de kankerkaart kunnen spelen, maar ik heb me omgedraaid en ben mopperend weggelopen. Hoeveel tijd kost zo'n injectie voor een doktersassistente, een halve minuut of zo? Flauw hoor. Ik heb nu telefonisch een officiële prikafspraak gemaakt voor morgenochtend vroeg, want afspraken maken kon natuurlijk ook niet meer bij de balie. Stiekem gokte ik erop dat mijn onvolprezen huisarts vandaag wel weer spontaan zou aanbellen na de slechtnieuwsbrieven van de laatste dagen, maar dat gebeurde niet. Jammer, dan had hij die spuit er even in kunnen jassen. 

Hulp
Mijn kersverse WMO-contactpersoon belde  om elf uur, zoals afgesproken. Een alleraardigst meisje dat mijn vaste aanspreekpunt wordt voor alle soorten hulpvragen. (Tot de volgende reorganisatie, denk ik dan.) De aanvraag voor poetshulp is eind juli in gang gezet en over een paar weken hoor ik of dat wordt toegewezen, want natuurlijk gaat daar een berg bureaucratie aan vooraf.

Knap!
Even later kwam Zoon naar beneden. Hij heeft vanmorgen online tentamen gedaan in zijn kamer in mijn huis en heeft het deze keer waarschijnlijk gehaald, na twee of misschien wel drie keer gezakt te zijn. 'Analyse 2' - wat dat dan ook is, ik heb geen idee -  is het moeilijkste vak van de bachelor technische wiskunde, zelfs echte wiskundesupergenieën zakken er weleens voor. Hij heeft er kei- en keihard voor gewerkt de afgelopen weken. Ik ben supertrots op hem! Mijn dag kan niet meer stuk.

Motivatie
Ik had nog een cadeaukaart liggen voor tijdschriften en besloot een daad te stellen: ik vond dat ik als jongere oudere inmiddels wel gerechtigd ben om de Plus te lezen. Het is een maandblad en de eerste komt pas eind september. Het gaat om zeven nummers, dus die chemo moet echt goed aanslaan, anders is het zonde van mijn abonnement als ik voortijdig het loodje zou leggen. Als dát geen motivatie is om nog een tijdje mee te kunnen, wat dan wel!

Vol
Eten blijft lastig met dat voortdurende gevoel van vol zijn. Gelukkig smaakt het allemaal prima, zoals het hoort. Hopelijk gaat me dat niet gebeuren met die chemo: dat ik er niks meer aan vind. Eten is altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest, hoewel je dat aan mijn postuur niet ziet. Met de benauwdheid valt het vandaag wel mee, zolang ik rechtop blijf.

Vakantie
Ik check de online agenda in mijn ziekenhuisdossier en zie dat ik pas op 26 augustus een afspraak heb om de chemo te bespreken. Daarna worden de infusen pas gepland. Ik vind dat nogal lang duren. Ik ben er niet blij mee dat er zo'n gat valt tussen de mislukte immuno en de start van de chemo. Kanker houdt geen vakantie, casemanagers wel. Ziekenhuis gebeld, ik hoor volgende week of het gesprek misschien toch in de week ervoor kan. En anders ga ik erover zeuren tijdens de opname overmorgen, ik heb toch niks beters te doen. Iemand moet toch wel mijn rijtje vragen kunnen beantwoorden. Zou ik voor een halfuurtje een longarts-oncoloog kunnen reserveren, desnoods een arts-assistent?

2 reacties

Goed idee om een Plus maandabonnement te nemen. Boeien dat die pas eind september in gaat. Gewoon voor gaan. Dat is de juiste spirit. Fijn dat je contactpersoon gesprek prettig verliep. We lopen aardig gelijk op qua ziekenhuis afspraken. Ik hoor 1 september meer over chemotherapie en immunotherapie.

Grtjes. Ineke

Laatst bewerkt: 10/08/2020 - 22:58
11 augustus 2020 om 08.31

Ik hoop dat die combi bij jou gaat werken! Het blijft een grote loterij. 

Laatst bewerkt: 11/08/2020 - 08:31