Hallo Jumbo?

Heel fijn, maar niet heus. Ik ben vroeg wakker na de dexamethason, zoals te verwachten was. Na twee matige nachten sliep ik uitstekend, tot halfzes of zo. Dus ik had me voorgenomen om eindelijk weer eens zélf boodschappen te doen, voor het eerst tijdens het ouderen- en kwetsbarenuurtje dat elke Jumbo van 7 tot 8 zou hebben. Het is nog stikdonker als ik naar buiten ga. Geen wonder dat die oudjes niet eropuit gaan op dat vroege uur, het voelt niet heel prettig. Sta ik om 7.30 uur met mijn trolley voor een potdichte Jumbo met alle rolluiken naar beneden. Maar weer naar huis gelopen, ik ga niet een halfuur in het donker buiten staan wachten. 

Gisteren chemo gehad, wat lichte hoofdpijn naderhand en verder nergens last van. Met de fiets naar het ziekenhuis, later nog een rondje vijver gelopen nu ik me nog goed voel. De diëtiste kwam langs terwijl ik aan het infuus lag. Goede tip om de Nutridrink die ik als avondsnackje probeer te pakken niet zo zwaar op de maag te laten vallen: rustiger opdrinken. Af en toe een slok en dan kun je er gerust een uur over doen. Ik klok die flesjes altijd in één teug naar binnen. Gisteren in etappes geprobeerd en inderdaad, met af en toe een slokje gaat het beter. Mijn gewicht gaat langzaam maar zeker weer ietsje omhoog terwijl ik eigenlijk niet alles binnenkrijg wat zou moeten. Bankhangen kost erg weinig energie, dat scheelt wel. Voor nu is het goed zo, ik moet alleen niet weer gaan afvallen.

Jongste is weer thuis, gezellig. Erg jammer voor haar dat allebei haar scoutinggroepen weer gecanceld zijn vanwege die k*tcorona. Dus de wekelijkse opkomsten zijn weer online, beter iets dan niets. Het zal wel een kwestie van tijd zijn voor ook de uni weer helemaal sluit zodat ze ook geen practica meer kan doen. Balen.

Oudste leest mijn blog ook en gaf te kennen dat ik me af en toe iets te veel vrije interpretatie permitteer als ik over haar schrijf (even geparafraseerd, ik weet niet meer hoe ze het precies zei). Dat ik een kilootje groente 'voor haar' snijd, zoals eerder deze week, is geen misbruik van mijn huisgebonden toestand maar de normale taakverdeling sinds ik niet meer zo graag zelf boven de kook- en bakdampen hang: kind kookt, moeder bereidt voor. Dus bij dezen benadruk ik nog eens: Oudste is  een schat van een meid die veel voor me doet en goed voor me zorgt. Volgens mij hadden jullie dat allang begrepen. Evengoed sorry, Oudste. Die schrijfsels van mij ...  voeg korrels zout  naar smaak toe bij die artistieke vrijheid.

Voor wie het weten wil, dat ouderenuurtje bij de Jumbo is alleen van maandag tot en met vrijdag. Zet dat er dan bij op de website, stomme winkel. Teruggegaan met de fiets en drie volle tassen meegesleept. Dexa maakt koopziek, een lichte vorm van manisch gedrag. Gelukkig is dat in een supermarkt niet echt een ramp. Maar in het voorjaar had ik geen idee wat me overkwam. Alleen mijn diepgewortelde krenterigheid heeft me toen voor webwinkelongelukken behoed. 

3 reacties

Wat vervelend voor je helemaal voor niets naar een nog gesloten Jumbo. Maar je hebt je beweging wel weer even gehad. Bij ons is dat inderdaad ook van maandag tot en met vrijdag. Plus wij hebben ook nog tussen 13.00 en 14.00 een uurtje ouderen en kwetsbaren.

Want ja welke oudere of hulpbehoevende is om 7 uur klaar om naar de supermarkt te gaan. 

Wat fijn dat oudste mee leest. We weten zeker dat je haar hulp waardeert en dat het een schat van een meid is geloof ik zeker. Ben benieuwd of je nog weg bent geweest voor een nachtje in de camper.

Wat fijn dat de bijvoeding zijn vruchten afwerpt en je gewicht weer de gezonde kant op gaat. Ik hoop dat de dexa zijn werk doet en je je ondanks de chemo goed voelt. 

Fijne zondag, liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 18/10/2020 - 12:04

Bij m'n Appie in de straat is het ouderen/kwetsbaren- moment van 7 tot 9 uur, sjee, waar slaat dat op. Ik sta pas om 9 uur op, ik hoop ouderen ook, wat moet je uit bed als het nog donker is? Ik heb er nog nooit op gelet of dat hier ook alleen doordeweeks is (zou goed kunnen, 's weekends waag ik me sowieso niet in de supermarkt).

Er was hier 'een incident in het distributiecentrum' en er is al vier dagen geen groente, het geeft te denken, zelfs zonder virus. 

We hebben inderdaad allang begrepen dat Oudste goed voor je zorgt. En Jongste ook. En ex en zoon ook flink hun best doen. Ik moet denken aan een blog wat ik lang geleden (2 jaar?) schreef, waarin ik zei dat ik graag een weekend weg wilde. "Dat zei ìk", zei m'n lief, "niet jij!". Nou zeg, een beetje vrijheid mag je je als schrijver permitteren, vind ik. 

Hang in there! XXX

Laatst bewerkt: 19/10/2020 - 17:09

Shit om aan een gesloten deur te staan. Echt balen, maar ik had je blik wel willen zien..... 
Met enige dichterlijke vrijheid bedenk ik dat dan wel.... 
Al kan ik niet alles bijhouden, ik lees je graag!

Groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 19:06