En dat is een

Gisteren ben ik naar het ziekenhuis geweest. Ik moest bloedprikken voorafgaand aan mijn zometa infuus. Omdat de vorige keer mijn calcium wat verhoogd was, hebben ze dit keer wat extra waardes meegeprikt. Dit om te kijken of er iets met mijn bijschildklier was. Ook mijn AF werd meegenomen. Iets met de stofwisseling van mijn botten. Niks om me druk om te maken volgens de dokter. En toch deed ik dat natuurlijk wel. Stel dat de calciumwaarde verder omhoog gegaan is en ik toch uitzaaiingen blijk te hebben. 

Om 10 uur moest ik in het ziekenhuis zijn. De rit naar het ziekenhuis haalt toch steeds de herinneringen naar boven. Ik kon meteen gaan zitten en binnen 5 minuten zat ik weer in de auto. Inmiddels waren de zenuwen flink opgelopen. Even langs mijn ouders voor een bakkie. Even afleiding. Daarna naar huis. Om 15.00 uur stond de uitslag online in mijn dossier. Spannend! Calcium nog steeds licht verhoogd, maar iets minder dan vorige keer. Verder alle waardes goed. Albumine ook ietsje verhoogd. En toen begon het twijfelen en zelf doktertje spelen weer. Toen maar besloten om mijn vragen voor te leggen aan de dokter. En gelukkig kreeg ik om 18.00 uur de bevestiging dat de uitslagen goed waren en dat ik me niet druk hoef te maken. Volgende week gaan we er verder op in en zal ze mijn vragen verder beantwoorden. 

Ik ben wel opgelucht. De spanning is even weg. Maandag de mammografie. Hopelijk ook een goede uitslag. Toch gek hoe gek je jezelf kan maken met de eigen gedachtes. Ik ben al een tijdje bezig met mediteren, enz. Ik had verwacht dat ik nu wel beter met deze stress om kon gaan. Helaas, de manier van denken, het doemdenken zit toch dieper dan ik dacht. Ik ben nu vooral moe, heb pijn in mijn lijf van alle stress van gisteren. 

Voorlopig alvast 1 goede uitslag binnen op naar de volgende en dan weer aan het zometa infuus. 

 

8 reacties

Hoi! 
Oh dit is zo herkenbaar. De stress gaat dan volledig in je lijf zitten he. 
gelukkig een goede uitslag binnen! Succes deze week! 

Laatst bewerkt: 24/11/2022 - 06:30

Hallo, zit ook met een verhoogde Calciumwaarde, mag ik vragen wat die waarde toen was ? En ook het albuminegehalte . 
Alvast bedankt !

Laatst bewerkt: 12/02/2024 - 15:49

Mijn calcium was 2.62 en albumine 51. Afgelooen keer was het eindelijk weer een keer helemaal goed. Genoeg water gedronken en ontbijt zonder melkproducten. 

Laatst bewerkt: 13/02/2024 - 19:18

Bedankt, stelt me weer wat gerust. Ik moest calciumtabletten  nemen omdat ik beginnende osteoporose heb, vanwege de hormoontherapie aromasine.  Maar deze is voorgeschreven zonder eerst mijn calcium te meten. Ik vermoed dat dit de rede gaat zijn , maar ja ben ook geen dokter. Als je op het internet begint te lezen is verhoogde calcium direct gelinkt aan botuitzaaiingen en dat maakt mij zo bang 

Laatst bewerkt: 13/02/2024 - 20:06

Ik was daar ook zo bang voor.Als ik heg bij jou zo lees denk ik dat het met die calciumtabletten te maken heeft. Ik heb deze nooit gehad. Ik heb Zometa en Anastrazol.   

Laatst bewerkt: 14/02/2024 - 08:46

Ja dat kan best door die tabletten zijn… hebben ze toen bij jou verdere tests gedaan (botscan)  toen ze die verhoging zagen , of helemaal niets ? 

Laatst bewerkt: 14/02/2024 - 09:52

Nee, geen extra onderzoek. Wel hebben ze bij mijn bloedonderzoek AF en iets voor mijn schildklier meegenomen. 

Laatst bewerkt: 21/02/2024 - 08:47

Hallo, heb ondertussen op controle geweest , en die calciumverhoging komt idd van die pillen, maar moet ze toch blijven nemen , iets boven de bovengrens kan geen kwaad en is toch beter voor de botten… . Bedankt voor uw reactie x

Laatst bewerkt: 21/02/2024 - 09:03