Weer bijna een jaar verder

Het is weer november. Bijna 3 jaar na de diagnose. Ik ben niet meer zo vaak hier te vinden, maar lees af en toe jullie blogs nog. Over het algemeen kan ik de kankerspoken aardig van me af zetten. Maar wanneer de controles dichterbij komen is het best weer moeilijk. Tijd voor een blog. Even van me af schrijven, maar ook om te te voegen aan mijn verhaal.

Na de vorige bloedtest en zometa heb ik me toch best druk gemaakt om mijn verhoogde calciumwaarde in mijn bloed. Vorige maand heb ik daarom toch nog een mailtje gestuurd naar het ziekenhuis. Daar werd weer gezegd dat het echt niet met mijn kanker te maken heeft. Ik heb al eerder een verhoogde waarde gehad en mijn tumor was een graad 1 tumor. Ze testen nu mijn pth mee en nog een waarde voor de stofwisseling in mij  botten. Ik moet er dus vanuit gaan dat het er echt niet mee te maken heeft. We gaan binnenkort zien hoe mijn waardes zijn en waar een eventuele afwijkende waarde vandaan komt.

Daarna mijn mammografie weer. Ik voel niks raars in mijn borst. Alleen mijn litteken is iets dieper gaan liggen. Of dit normaal is weer ik niet. Vorige keer was alles goed, maar in mijn dossier las ik dat er een kleine verandering in het operatie gebied was. Weet ook niet of dat normaal is. Ook dat gaan we zien. Moeilijk die onzekerheid weer en hoe ga je daar nu het beste mee om? 

Sinds juni ben ik bezig met een nieuwe leefstijl. Geïnspireerd door Charlotte Labee. Meer groentes, fruit en geen onnatuurlijke suikers meer. Geen pakjes, zakjes, enz. Het was even afkicken, maar ik ben zo goed als suikervrij. Ik drink meer water, beweeg meer (maar nog te weinig). Ik mediteer 2x per dag en ben begonnen met yoga oefeningen. In deze periode zijn veel dingen me duidelijk geworden. Ik kom af en toe uit mijn sneltrein en vind de weg naar mijn hart weer. Ik ga steeds meer inzien wat ik wil. Zo ben ik er ook achtergekomen dat ik heel graag meer individueel met kinderen wil gaan werken. Ik ga mijn dromen achterna en start binnenkort met een opleiding tot kindercoach/tekentherapeut. Ik heb me ingeschreven. Eerst durfde ik dit niet voor mijn controles te doen. Stel dat mijn controles niet goed zijn...........Daarna dacht ik zo kan ik niet leven. Dat is uitgaan van het negatieve. Ik wil uitgaan van het positieve en mocht het negfatief zijn, dan dealen we daar dan weer mee. Durf te dromen .

Dit betekent niet dat ik mijn negatieve gedachtes niet heb, maar ik probeer er positieve tegenover te zetten. De arts zegt dat mijn afwijkende bloedwaarde niks met mijn kanker te maken heeft. Ik heb een goed behandelbare vorm van kanker. Kans op uitzaaiingen is klein. Wanneer het terug zou komen, dan is dat waarschijnlijk met eigenschappen die de eerste tumor ook had. Ik vind het eigenlijk best knap van mij als (ex) hypochonder om er zo over te denken. Op naar de controles en op naar mooie dromen.

 

3 reacties

Goed bezig! Je lijkt een mooie lifestyle te pakken te hebben, met de dingen die je erbij doet. En dan ook nog je dromen najagen wat betreft een opleiding. Leuk om te lezen. 

 

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 18:29

Knap Audrey dat jij jouw leefstijl zo hebt aan kunnen passen. Hopelijk volgt er weer een goede uitslag. Zo'n controle moment blijft spannend. Maar hopelijk groeit het vertrouwen bij het verstrijken van de jaren. Liefs Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 17/11/2022 - 22:21