Het zit in mijn hoofd

Even een kort blog. Gewoon om het even van me af te schrijven. 

Ik zit de laatste tijd even niet lekker in mijn vel. Ik heb dat iedere keer na het Zometa infuus. De vermoeidheid kan ik daar dus de schuld van geven. Maar nu ben ik de afgelopen week mijn stem helemaal kwijt geweest. Ik had ook keelpijn. Ik zou me daar niet echt druk om moeten maken, maar dat deed ik toch. Keelkanker? Strottenhoofdkanker? Gelukkig is mijn stem weer ze goed als terug, maar nu heb ik al een paar dagen behoorlijke hoofdpijn. Aan het begin van de dag gaat her nog wel, maar aan het einde van de dag..........Mijn voorhoofd, slapen, gezicht en soms ook mijn achterhoofd bonken en steken. Paracetamol verlicht een beetje. En natuurlijk is Google nu weer mijn beste vriend. Hersenmetastasen?, spanningshoofdpijn of toch een holte ontsteking? Niks klopt helemaal. En dan gaan de kankerspoken weer met me aan de haal. Wat nou als het toch uitzaaiingen zijn?

In het verleden heb ik lang therapie gehad voor mijn hypochondrie. Ik heb veel geleerd en ga dit maar weer proberen toe te passen. Ik zit echt niet weer te wachten op al die angsten of zou het toch mis zijn en is het geen hypochondrie?  Tja dat blijft altijd de vraag. Ik heb zo vaak bij de dokter gezeten om niks, maar 2 jaar geleden was het toch waar. Wat een mindfuck. 

 

4 reacties

Bedankt voor het meedenken. Ik heb net een negatieve uitslag binnen. 

Laatst bewerkt: 08/12/2021 - 09:54

Wat blijft dat toch een lastig issue. Steeds toch weer dat je meteen tegen het plafond op kan vliegen van schrik/angst, voor mij ook herkenbaar. Je zelfvertrouwen kan, wanneer je kanker krijgt, gigantisch onderuit gehaald worden. Steeds de vraag wat nou weer, gewoon omdat we het zat zijn iets te hebben en daardoor getriggerd worden naar die ene dag. Die gedachte , je weet maar nooit....het kan je onzeker maken. Aan de andere kant wil je ook je klachten serieus nemen.....hoe vinden we daar balans in. Dat is een hele uitdaging. 

Ik hoop dat je klachten intussen al wat afgenomen zijn en dat het slechts een virusje was. . Als je onzekerheid e.d vaker de kop op steken is dat ook omdat ze gehoord willen worden. Misschien idd fijn voor je dat je de therapie waarin je hebt geleerd met de hypochondrie om te gaan weer in te zetten en meer rust kan creeeren voor jezelf. 

Sterkte,

Pisces

 

 

Laatst bewerkt: 10/12/2021 - 16:20

Bedankt voor je reactie. Je omschrijft het inderdaad goed. Mijn hoofdpijn is gelukkig een stuk minder. Waarschijnlijk dus toch mijn holtes en een flinke verkoudheid. 

Laatst bewerkt: 11/12/2021 - 00:10