Op de drempel van de volgende behandeling: chemo

Vandaag, 5 januari 2016, de 15e bestraling gehad. Morgen de laatste!
Gevolgd door een ejectiefractie onderzoek, om te kijken of mijn hart de behandelingen die nog gaan komen, aankan.
Donderdag 7 januari een gesprek met de oncoloog over het vervolg van de behandelingen.

De bestralingen vielen erg mee, afgezien van de ongelofelijke jeuk in mijn decolleté! 's Avonds zwelt de borst op en wordt warm, wat vervelend is, maar niet meer dan dat. Volgens de radiotherapeut duurt het nog een dag of 10 voordat alles weer normaal is.
Niet meer dagelijks naar het ziekenhuis is al een prettig vooruitzicht. Eindelijk die rare strepen van mijn lijf af wassen. Mijn beste vriendin heeft me al (heel lief) een fles van Rituals kado gedaan.
Waar ik zo tegenop zie is de chemotherapie.
Omdat het beter is om zo fit mogelijk te zijn en ik er toch in de praktijk niet aan toekom om dagelijks te wandelen, ben ik vanmorgen spontaan bij een sportschool in de buurt naar binnen gestapt. Vrijdagochtend een intake en daarna gelijk aan de slag!
Het moet, het moet, het moet!
Het is een sportschool alleen voor vrouwen, dat maakt de drempel wat lager . . . .

5 reacties

Jeetje Heleen, wat knap om naar de sportschool te gaan, heb bewondering voor je kracht!
Hoeveel chemo kuren ga je krijgen? Is dat al bekend?
Gelukkig morgen in elk geval de laatste bestraling.
Moet ejectiefractie onderzoek even googelen, weet niet wat het inhoudt (ja dat de uitkomst ervan bepaalt of je hart de vervolgbehandeling aankan maar wil er meer van weten)

Sterkte morgen

Lieve groet
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hi Helleen, had een heel verhaal getypt, kennelijk niet op "plaats reactie" gedrukt. Hoop niet dat je nu 2x mijn reactie krijgt, alhoewel? Liever 2x dan niet.
Heb bewondering voor je moed om naar de sportschool te gaan!
Gelukkig morgen laatste bestraling, weet je al hoeveel chemo kuren je gaat krijgen?
Heb ondertussen ejectiefractie onderzoek even moeten googelen, kende t niet, nu wel dus, gelukkig niet n te belastend onderzoek. Hopelijk zijn de uitslagen goed en kun je verder met behandelingen.
Wens je veel sterkte,
liefs
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

hoi Heleen

Voor mij nog 8 te gaan, ik heb geen strepen maar tatoeer puntjes gekregen. Ik heb nog geen last ervan.

Wat goed dat je naar de sportschool gaat! Dat kan niet waar ik woon, te ver weg al zou ik dat best willen. Ik probeer op mijn indoorbike iedere dag te fietsen als de dagelijkse klussen en maaltijden klaar zijn voor de mannen. Ik begrijp zo dat je tegen de chemo opziet, ik heb dat ook, vind het vervelend dat ik als verpleegkundige er (wat) vanaf weet. Je kan eigenlijk beter niets weten en het ondergaan. Naar je lichaam luisteren wat kan en niet kan een soort mindset ofzo. Heb je al dingetjes in huis voor verzorging en bijwerkingen?

Liefs Marianne

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heerlijk, die strepen wegwassen met een fijne fles Rituals. Wat een lief van je vriendin. Ik snap dat je tegen de chemotherapie op zie. Heb je ook al eens gekeken naar begeleide fysiotraining? Ik heb dat onder begeleiding van een oncologische fysiotherapeut gedaan. Volgens mij wordt het ook gewoon vergoed door de verzekering. Ik zou zeker even informeren.
groetjes, Doortje
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
En zo stap je van drempel naar drempel. Knap van je dat je naar een sportschool bent gegaan! was ik ook maar zo fanatiek ;-)
Sterkte met de chemo!
Groetjes, Tamara.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14