Leren negeren

Ik schreef dit in een reactie op mijn laatste blog. Leren negeren.

Ik heb al heel wat jaren last van oorsuizen. Ik had daar best last van. Totdat een vriend tegen mij zei, je moet het leren negeren. Jaja, makkelijk gezegd. Maar hij had er ervaring mee, het helpt echt, zei hij. Tja, hoe ga je dat doen? Iets wat zo sterk in je hoofd aanwezig is negeren? Leuk gezegd. Maar goed, zo gezegd zo gedaan.... Ik kwam tot de conclusie dat het echt werkt! Ik heb het zelfs later ook aan iemand anders geleerd.

Zo heb ik sinds de chemo ook last van neuropathie in mijn voeten. Verschijnselen: het lijkt alsof je sokkken opgerold in je schoenen zitten, het lijkt alsof je op kiezels loopt, het lijkt alsof je op wattenbollen loopt, het tintelt, het brand, het lijkt alsof je in de brandnetels gelopen hebt, je kan geen lakens op  je voeten verdragen.... zoiets. Het is in de loop van de jaren wel minder geworden. Maar wat mij dus op dat moment hielp was, negeren, negeren, negeren.  Gewoon gaan lopen. Bewegen is goed enz enz. Het kostte veel moeite, maar het werkte wel.

Dus misschien een tip voor mensen die dit blog lezen. Misschien hebben jullie er niks mee of niks aan, of je zegt jaja, makkelijk gezegd. Dat zei ik ook van het oorzuisen, maar het werkte wel voor mij. En het werkte ook bij de neuropathie. Het is als een trein die langs het spoor dendert....daar merk je op een gegeven moment ook steeds minder van....šŸšƒšŸš‹šŸšƒšŸš‹šŸš‹ Het is er nog wel, maar het voelt minder. En ok, de ene keer lukt het beter dan de andere keer. De ene keer is het erger dan de andere keer. De ene keer ben je te moe dan de andere keer. Maar de keer dat het lukt is heel fijn....

Sterkte! Ik ben benieuwd of iemand er iets aan heeft en er wat mee kan. En of het gelukt is.

6 reacties

Hee Puchje,

Je schrijft herkenbare dingen. Mij helpt het schrijven al bijna 3 jaar door al mijn avonturen met mijn borstkanker (en aanverwante klachtjes) heen. Daardoor kan ik het makkelijker een plaatstje geven en vaak krijg je (ik in ieder geval wel) hele lieve en opbeurende reacties, ook als het eens niet zo leuk is wat je te melden hebt. Het helpt vaak ook met relativeren, als je het opgeschreven hebt heeft het al een klein plaatsje gekregen. Hoop dat je lekker doorgaat met schrijven, zeker als het eens niet zo lekker met je gaat. Je zult merken dat je dan best fijne reacties krijgt, waar je dan weer even mee vooruit kunt. 

Lieve groet en dikke knuffel,

Gridje (Ingrid)

Laatst bewerkt: 04/07/2020 - 14:16

Hallo Gridje (Ingrid),

Ik hoop dat elk berichtje inderdaad weer een klein plaatsje krijgt. Dat schrijf je goed. Daar ga ik nu maar voor. Ook al vind ik het nog steeds wel moeilijk. Ik heb weer een nieuwe geschreven en hoop dat die ook weer een plaatjes heeft gekregen. 

Fijne avond en dikke knuffel terug, bedankt voor je berichtje!

Laatst bewerkt: 05/07/2020 - 19:22

Hoi, gewoon gaan wandelen werkt goed voor mij, de eerste keer was maar kort omdat ik veel uit balans was. Maar daar heb ik iets op gevonden, Nordic wandelstokken! Hierdoor loop ik veel stabieler (beter). Het negeren van de pijn werkt bij mij goed! 

 

Bedankt voor je blog

Laatst bewerkt: 26/05/2021 - 01:31

Hoi Puchje,

Mij help je er vandaag mee na weer een slapeloze nacht van de branderige pijnlijke tenen. Ik ga het leren  "het negeren". Telkens erover blijven zeuren in mijn hoofd maakt me idd niet blij.  Heb jij middelen als PEA uitgeprobeerd ? Of Vit B complex ?

Groetjes Eveline 

Laatst bewerkt: 03/03/2022 - 12:45

Hallo Eveline,

Ik heb niks genomen ervoor. In het begin was het best erg. Ik had een doos om mijn voeten gezet in bed. In de loop van de tijd werd het wel minder. Ook minder brandnetelprikkels. Maar ik probeer mij op andere dingen te focussen/negeren. Dat gaat in het begin wat lastig, maar gaat steeds beter. Ik hoop dat het je gaat lukken. Heel veel sterkte!

Groetjes en fijne dag!

Laatst bewerkt: 04/03/2022 - 11:49