Uitslag MRI en meer

Goedemorgen medeloggers,

Afgelopen woensdag zaten we bij de chirurg om de uitslag van de scan te bespreken. Eerlijk gezegd zijn we daar nu niet echt veel wijzer van geworden. Het was best vaag maar de chirurg maakt zich geen zorgen en daar houden we ons maar aan vast! Het blijkt dus dat de oncologe zich wel zorgen maakte n.a.v. de beelden vd laatste CT scan. Er is iets te zien in het bekkengebied en daarom heeft zij een extra MRI scan van dat gebied aangevraagd en ons doorgestuurd naar de chirurg. De oncologe was bang dat er opnieuw een tumor was ontstaan in het oude operatiegebied. De chirurg vertelde ons dat hij de beelden moeilijk kon beoordelen. Had het nog over de penis- implantaat en dat wat zichtbaar was waarschijnlijk de pomp was van het implantaat. Nee dat kan niet zeiden wij want Gerrit heeft helemaal geen pomp. Hij heeft de meest simpele variant, twee siliconen staafjes in beide zwellichamen, meer niet. Nou ja, een gek gesprek dus. Zoals ik al zei, we houden ons maar vast aan het feit dat hij zich geen zorgen maakt. Ik heb daar wel wat moeite mee, ik wil gewoon duidelijkheid en zoveel mogelijk uitsluiten. Wat dat betreft heb ik mij toch al heel wat keren verbaasd in de afgelopen jaren ziekenhuisbezoeken zowel met Gerrit als met mijn vader. Gerrit is superblij na dit gesprek en vertelt dus ook aan iedereen dat er gelukkig niks aan de hand is. Ik heb daar wel wat moeite mee, en voel me dan weer schuldig dat ik er niet zo gerust op. Best lastig allemaal. Het liefst had ik een darmonderzoek (coloscopie) afgedwongen. Gerrit heeft dit onderzoek 1 x in 2016 na de diagnose in 2015 gehad, lijkt mij weinig? Nu hebben we weer even rust, 11 maart staat het volgende bezoekje bij de oncologe op de agenda. 

Onze oudste zoon (vandaag jarig en 16 jaar geworden) is afgelopen dinsdag helaas gezakt voor zijn theorie-examen. Woest was hij daarna, dikke oplichters zijn het daar bij het CBR, hij wil er niet meer aan mee doen. Hij heeft behoorlijk last van faalangst, sneu! Thuis ging het proefexamen steeds prima. Ik heb de huisarts gevraagd of ze hem misschien iets voor kan schrijven ter kalmering. Het is echt heftig bij hem, zo erg dat hij zelfs de nacht voor het examen geen oog dicht heeft kunnen doen. Ik heb zelf voor de grap dat theorie examen ook gedaan hier achter de computer en was dik gezakt terwijl ik mijn autorijbewijs toch echt heb gehaald ruim 15 jaar geleden. 

16 februari hebben we nog een leuke maar ook beladen dag op het menu. Wij zijn aangemeld bij de stichting Droomdag. Onze jongens zijn behoorlijk koppig en puberig dus is het nog best een kunst om ze in de auto mee te krijgen. 

Ik ga straks nog even met mijn vader naar de dagbehandeling in het ziekenhuis voor zijn immunotherapie en haal hem vanmiddag ook weer op. Misschien heeft hij nog wat puf over om hier een taartje te eten en anders krijgt hij een stukje taart mee voor thuis.

Bijgaand heb ik als het goed is nog een links geplaatst naar een artikel in het AD. Gister stuurde een lieve vriendin mij dit linkje toe. Ik was ontroerd en zie het als een stukje waardering. Ik wou het graag met jullie delen. Nou ik zie dat het mij niet lukt om de link te plaatsen,iemand een tip?

Het is een raar leven geworden, ook voor een niet kankerpatiĆ«nt. 

Ik houd ontzettend veel van mijn lieve Gerrit, al 20 jaar!!! Dat maakt het denk ik ook zo moeilijk en erg kwetsbaar soms. Ik wil hem niet kwijt en het beste voor hem. We gaan er een mooie dag van maken vandaag!!!

Liefs,

Olijvje