MRI scan

Lieve allemaal,

Afgelopen vrijdag heeft Gerrit een uitgebreide MRI scan gehad van zijn bekken. Het hoofd is dus niet meegenomen (zie mijn vorige blog). Nu weer afwachten op de uitslag a.s. woensdagmiddag gaan we het bespreken met de chirurg. Ik ben heel benieuwd wat daar uitkomt. Wat zit er nou precies en wat kunnen ze er aan doen? Nou ja, nog even wachten en dan weten het.

Er heerst de laatste tijd best wel wat spanning tussen Gerrit en mij. Soms begrijpen we elkaar niet. Ik vernam dat Gerrit het niet fijn vond als mijn twijfels en angsten steeds kenbaar maakt, het irriteerde hem. Ik laat het nu dus maar even zo. En ik begrijp ook wel dat het voor hem niet leuk is als ik hem steeds op dingen wijs. Maar ik ben gewoon echt bang en maak mij zorgen over zijn gedrag. Ik kan het niet zo goed uitleggen....

Onze oudste zoon wordt 16 jaar a.s. vrijdag, 16 jaar!!! Het is al een hele kerel aan het worden, mooi om te zien. Het is een erg lieve, sociale en rustige jongen. Morgenmiddag gaat hij proberen zijn theorie-examen te halen voor de brommer, erg spannend!!! Hij heeft nogal wat last van faalangst, ik hoop zo dat hij het haalt, dat gun ik hem echt!!! Hij heeft nogal de neiging om negatief te denken en somt steeds op dat het heel erg moeilijk is en dat bijna niemand het haalt. De laatste paar dagen haalt hij steeds een dikke voldoende op de proef-examens en wij complimenteren hem dan ook steeds, positief denken jongen en heb maar wat vertrouwen in jezelf!

Hoe dan ook maken we er vrijdag een feest van. Ik ga een chocoladetaart voor hem maken, hij is dol op chocolade.

Maar eerst nog even naar woensdagmiddag. Ik zal dan weer van me laten horen hier.

Liefs,

Olijvje

4 reacties

Hoi Olijvje,

Ik herken dat gedrag van Gerrit. Als patiënt wordt je er zo moe van, als iedereen zich met je bemoeit en steeds confronteert met dingen die je beter wél en niet kan doen. Hoewel ik niet twijfel aan je bedoelingen. Jij wil ook alleen maar het beste voor hem.

Het is gewoon heel pittig dat je als patiënt altijd en overal afhankelijk bent van anderen en wat die ervan vinden en wat je allemaal moet doen en laten. Het gekke is, dat je dat als patiënt echt zelf óók wel weet en nog beter, maar dat je óók de behoefte hebt om weer als volwaardig persoon gezien te worden. En alleen bezorgd zijn plaatst iemand niet in zijn kracht denk ik.... ;-)

Sterkte!

W.

Laatst bewerkt: 29/01/2019 - 10:51

Hoi W,

Dank voor je reactie! Ik begrijp het ook goed hoor. Ik zou dat zelf ook niet leuk vinden. Daarom begin ik er nu ook gewoon niet meer over en dan is zo'n blog fijn. Ik maak mij idd zorgen, al heel lang, maar de laatste rijd vind ik Gerrit zijn gedrag raar, anders zeg maar en ook andere mensen valt dat op. Ik wil hem zo graag steunen/helpen en hoop dat hij zich niet sterker voordoet dan nodig. Voor patiënten is het het op de eerste plaats natuurlijk vreselijk maar ook voor hun dierbaren zeker niet makkelijk. Nou ja, het is wat het is en dat is het.

Nogmaals dank voor je reactie en ook sterkte gewenst met je eigen verhaal!

Liefs,

Olijvje

Laatst bewerkt: 29/01/2019 - 12:30

Hoi Olijvje,

Ik ben tijdens en na de behandelingen totaal veranderd, 180 graden omgedraaid zeg maar. Was ineens klaar met m'n relatie en moest zelf mijn eigen pad weer op. Niet leuk voor mijn toenmalige partner natuurlijk, maar ik heb er zelf geen dag spijt van gehad.

Ik noem die ziekte ook wel een Life Changing Event. Je wordt ook écht een ander persoon.

Hou je haaks,

W.

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 08:51

Hallo Olijvje,

Ik hoop dat de MRI uitslag goed was vandaag voor Gerrit. 

Spanning hoort er helaas bij, maar het hangt van beide af hoever die spanning mag en kan gaan. Ik hoop dat je nog genoeg ruimte hebt voor meer geduld voor Gerrit zijn gedrag. Hij hoort je natuurlijk ook te begrijpen dat je bang bent, maar probeer beide positief te blijven. En zoek naar goede afleiding (verjaardag van je zoon, zijn theorie examen zijn goeie voorbeelden ervan). Zorg dat je t niet vaak over de ziekte moet hebben en de eventuele slechte gevolgen ervan. Negativiteit zorgt alleen maar voor meer angst en spanning tussen jullie. 

Sterkte en alvast een fijne verjaardag a.s. Vrijdag. 

Groetjes, Samir 

Laatst bewerkt: 30/01/2019 - 21:41