Groeten uit rDg/Delft!

Daar hang ik dan alweer: nu in een écht ziekenhuis bed. Van alle gemakken voorzien, maar ook weer eentje waar ik niet uit kan klimmen. Omdat mn lijf het alweer niet doet. Alleraardigste mensen hier, die me met liefde willen helpen, maar het werkt gewoon allemaal niet. Dit keer begon het ermee, dat ik knettergek ben geworden. Mijn lieve vriendinnetje M kwam op me passen, zodat Man even naar kantoor kon gaan, om voor een klant wat samples te maken. 
We kletsen gezellig af, en plots waarschuw ik haar, dat we wél even snel mijn moeder moeten bellen, zodat ze op de hoogte is, wat er speelt. Het arme mens is al meer dan 11 jaar overleden. In een flits valt me de geschrikken blik van vriendinnetje M op.  Een wanhopige blik van vriendin zou meer gepast zijn. Maar vrolijk zetten we de middag voort. Vervolgens vertel ik dat er kennissen zijn langsgekomen, waar ik buiten al werkend in de tuin een praatje mee maakte. Helaas lukt het buiten in de tuin werken, al een paar maanden niet meer, en het betroffen hier kennissen die ik uberhaubt niet uit mezelf zou uitnodigen om langs te komen maar wel meer dan 300 km ver weg wonen. Vreemde verhalen dus, en ik hoor mijn vriendin zich smoezend onderhouden met man, zodra hij thuis komt uit het werk.
Met bezorgde gezichten knopen Man en vriendien M een praatje met míj aan. "Peetje, het gaat niet goed met je, we denken dat we toch beter even de huisarts kunnen bellen", en ineens ben ik het met ze eens, want gek genoeg, heb ik zelf óók door dat ik de plank enorm aan het misslaan ben, met mijn warrige verhalen.
Nu had de thuiszorg 's ochtends opgemerkt dat er gruis in mijn urinekatheter zat. En, al metende, viel op dat ik koorts tegen de 40 aan het ontwikkelen was. 
Na overleg met huis- en longarts, werd besloten dat broer naar de ziekenhuisapotheek zou gaan voor antibiotica: een blaasontsteking kon e.e.a. dan eenvoudig verklaren.
Het was een strak plan, maar in de ochtend bleek de situatie niet verbeterd te zijn. In de loop van de nacht ontwikkelden zich meer symptomen en werd een ziekenhuisopname noodzakelijk. En daar ben ik nu nog steeds, want ik blijf verward en knap niet op! Mijn arts noemt het een Delier.
Ik ben zelfs dusdanig verward, dat ik mijn blog niet durf te plaatsen, zonder dat ik Man laat checken of ik waanzinnige verhalen aan het vertellen ben.
Ik zal daarom helaas heel even zoveel mogelijk wegblijven van het forum en eventjes geen nieuwe blogs plaatsen. Maar jullie kunnen ervan op aan, dat ik zo vlug als mogelijk terugkeer, met waargebeurde en hopelijk gezellige en/of onderbouwde verhalen.
Alle liefs voor nu!
Petra

7 reacties

Lieve Petra, voor jou moet het raar zijn om te beseffen dat je werkelijkheid en het andere door elkaar haalt.Hopelijk trekt het snel weg, samen met de blaasontsteking.  En blijf hier vooral niet weg, al was het maar dat je komt lezen. <3  

Liefs, S.

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 16:27

Lieve Petra, 

Tegenslag na tegenslag! Ik hoop maar dat ze je daar in het ziekenhuis eens even goed verwennen, grondig onderzoeken, een gepaste behandeling verzinnen, en dat je daarna weer terugkomt en ons kan vertellen dat je weer aan het opkrabbelen bent. 

Sterkte. Liefs. Joke. 

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 17:19

Ik vind je verhaal erg coherent, maar wel heel triest. Het lijkt me heel eng om mee te maken.  Sterkte Petra, twijfel nooit over jezelf. 

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 18:17

Lieve Petra, 

Heftig om zo’n delier te krijgen en dan zelf gedeeltelijk te beseffen dat je vreemde verhalen verteld hebt. Dat moet weer overgaan. Ik hoop dat je snel weer jezelf voelt. Sterkte gewenst! 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 22/10/2020 - 18:23

O Petra toch. Je krijgt klap na klap. Wat beangstigend moet dit zijn.

Ik hoop echt dat ze het snel onder controle krijgen.

Overbekend plaatje boven je blog. Ik ben er al zo lang vaste klant.

Liefs en sterkte,

Hanneke

Laatst bewerkt: 23/10/2020 - 11:48
24 oktober 2020 om 10.34

Met veel verdriet laat ik jullie - met toestemming van Petra's man - weten dat Petra vandaag is overleden. Ik heb een blog over haar geschreven.

Marian
deelgenoot, blogmaatje, appmaatje en Wordfeudmaatje van Petra

Laatst bewerkt: 24/10/2020 - 10:34

Och Petra. Wat ontzettend erg en verdrietig. Zo vol hoop en vertrouwen deze blog afgesloten. En dan horen we deze morgen via Marian dat we nooit meer jouw mooie blogs en reacties kunnen lezen. Absurd. Nog maar 54 jaar. Zelfde leeftijd dan ik. 

Beste familie. Gecondoleerd. Bijna niet te geloven. Wens jullie heel veel sterkte toe bij het regelen van de uitvaart. Maar vooral ook voor de tijd die daarna gaat komen.

Warme groet Dasje 🕯️🕯️🕯️

Laatst bewerkt: 24/10/2020 - 20:03