Over mij

Hallo lieve iedereen,

Mijn naam is Steephy, voor mij begon het "avontuur" in 2016. Ik voelde eind 2015 twee knobbeltjes in mijn rechterborst. Een borst echo, een borst plet machine en een biopt later. Het bleek hormoongevoelige borstkanker, 80%-100% reactief op progesteron en oestrogeen. 
Ik werkte destijds achter de bar, woonde samen en had het idee dat alles op rolletjes liep. Mijn diagnose kwam (zoals zo vaak), geheel onverwacht en opeens zat ik in de kanker rollercoaster. Mijn behandelplan bestond uit een ivf traject (om zo mijn eitjes veilig te stellen), elke 3 weken een TAC chemokuur (totaal 6x), 
Dubbelzijdige amputatie van mijn borsten met plaatsing van tissue expanders (ik koos voor dubbelzijdig vanwege mijn leeftijd), bestraling 16x (dit nadat er tijdens de operatie slechte cellen zijn aangetroffen in mijn oksel), het advies om 5 tot 10 jaar tamoxifen te slikken (hier ben ik na veel wikken en wegen na 1,5jaar in overleg met mijn oncoloog mee gestopt), 2 borstreconstructies met silicone protheses (de 1e was ter vervanging van de tissue expanders en de 2e vanwege kapselvorming door de bestraling).

Inmiddels werk ik in de zorg, om zo mijn steentje bij te kunnen dragen in het leven van anderen. Niks mooiers om anderen te mogen/kunnen helpen. Ik deel mijn ervaringen via deze blog, instagram en doe vrijwilligerswerk bij kanker.nl en BVN.