Winterklaar

Ik ben helemaal klaar voor de winter: alle APK beurten gehad, corona en griep is bijgevuld dmv een extra vaccinatie. Mijn koptelefoon speelt een mooie versie van Stille Nacht, Heilge Nacht. Ik ga in winterslaap.

Maar helaas, dat mag ik niet van mijn huisarts. Hij vindt dat ik voor mijn leeftijd in de nachten nu voldoende rust moet hebben, gezien mijn huidige slaappatroon en de tijd dat ik op bed lig. Mijn middagrust moet ik proberen niet op bed door te brengen. Ik snap dat allemaal wel, maar mijn lichaam vraagt er nog steeds om. Hij zegt dat je er te gauw aan went om 's middags een dutje te doen en raadt het mij af. Maar ik moet nog zoveel slaap inhalen. Toch moet ik proberen die rust op een andere manier te vinden, door te stoppen waar ik mee bezig ben als ik behoefte krijg om te gaan liggen overdag en iets anders gaan doen.

Phoe, dacht ik dat ik mijn draai had gevonden, wil hij mij weer een kwartslag gaan draaien. Wel kan hij mijn verzoek begrijpen om nog even de Mirtazapine niet af te bouwen. Ik denk zelf dat ik het nog even nodig heb. Ik wil eerst december en januari nog afwachten. Hij kan mij begrijpen en hopenlijk wijzigt zijn visie bij een volgend bezoek niet.

Afgelopen woensdag was de herdenkingsbijeenkomst en het voelt alsof ik hiermee een stukje rouwperiode ga afsluiten/heb afgesloten. Daar zal het misschien ook om te doen zijn. Het weer aanwezig zijn in de ruimte waar we met zijn allen het afscheid hebben genomen en nu terugkeren daar naartoe. Wetende dat het goed was/is zoals wij het gedaan hebben voor Marion.

Ik heb al de hele week een bepaalde rust over mij. Ik wil het niet sereen noemen, maar daar lijkt het wel op. Ik doe steeds meer dingen op mijn "nieuwe" manier en dat voelt niet (meer) verkeerd.

Ik zit in het goede spoor lijkt mij.

4 reacties

Is er een nieuwe fase op komst met meer kalmte, berusting en het ontdekken van nieuwe wegen?

Laatst bewerkt: 09/11/2022 - 21:32

Dat lijkt mij ook hannes dus ga zo door er breekt een nieuw tijdperk voor jou aan meer rust en berusting goed zo 

Dikke knuff hes 🍀🌻

Laatst bewerkt: 10/11/2022 - 15:54

Goed zo Hans, het begin van de nieuwe weg heb je gevonden, nu rustig en kalm alles ontdekken. :) Een mooie nieuwe week gewenst!

Lieve groet Hilde

Laatst bewerkt: 15/11/2022 - 07:29