Huisman

De afgelopen dagen ging het goed met mij, zij het dat het een beetje te druk was in mijn agenda. Maar daar is wat aan te doen.

Ik doe weer dingen met plezier, voor mezelf, maar ook voor anderen. Moet alleen de verdeling iets beter maken. Afgelopen week ben ik ook huisman geweest: wassen, strijken, poetsen enfin al die taken die we normaal onder huisvrouw scharen. 

Toch ben ik nog niet helemaal met de gedachten bij het huismannenwerk. Dat dit toch wel een serieuze job is, waarbij je moet nadenken,  blijkt wel uit de volgende gebeurtenissen.

Er liggen sokken naaast mijn bed, die ik zometeen na het stofzuigen in de wasmand wil gooien. Waarom die ik dit niet voor het stofzuigen.

Kruipt zomaar een sok in de stofzuigerzak zonder mijn toestemming.

Tijdens het koken moet ik ook leren de aandacht daarbij te houden. Niks geen automatische piloot. Ik kook mijn gerechten met zo min mogelijk water (energiebesparend).

Ik werd afgeleid door een gedachte tijdens het koken en sta naast het fornuis te ruiken wat ik rook. O de aardappelen branden zomaar aan. Nog nooit vertoond in 40 jaren koken voor (ons-/)mezelf.

Dat was effe schuren naderhand. Aardappels waren nog wel te eten, alhoewel ik een laagje in de ketel heb moeten laten zitten.

 

 

11 reacties

Nou Hannes toch! Je begint je verstand te verliezen. Als je dat maar niet opzuigt met die alleszuiger van jou. Stof, sokken, verstand....

Dwalende gedachten zullen het zijn. Niks ergs, alleen maar lastig, zolang je je huis niet in de fik steekt.

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 10:27

fikkie stoken heb ik nooit graag gedaan. ik stap s avonds wel eens uit bed om te kijken of alle gaspitten uit zijn. Is mij niet vreemd.

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 10:49

Je weet toch dat je aardappelen in (veel) water moet koken ? 

PS
Gewoon info .
In een heteluchtoven zit bovenaan een verwarmingselement , tenminste , in de mijne toch ( Whirlpool)
En nu ligt daar altijd een bakpapier in . En vorige week , tijdens het voorverwarmen , was dat omhooggevlogen en alles in de fik . 
Geen probleem , oven afgezit , deurtje mooi dichtgelaten en papier gewoon laten opbranden .
Geen schade , alleen een uur werk gehad op al die roetdeeltjes weg te krijgen .
Een verwittigd man .......

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 10:42

Uit oogpunt van efficiency zou Hans moeten overgaan op een snelkookpan. Vergt wel weer een investering, dus of dat met zijn leeftijd 😱🤭 nog efficiënt is....

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 10:46

Hahahaha zo leuk om deze huishoud perikelen van jullie te lezen. Is dat waarom (vroeger) deze taken aan de vrouwen werden overgelaten???? Mij hoor je echter niet klagen hoor.....ik met mijn mannen huishouden ben zeker een voorstander van een goede taakverdeling. Gewoon kwestie van goed aanleren.....dacht ik......maar in de praktijk laat dit zeker nog te wensen over. Toch nog eens kijken hoe ik dat verandering in kan aanbrengen. Tips van harte welkom 😉

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 11:18

Vroeger was er voor de dames de huishoudschool, wij hebben het van horen zeggen. Of chique gezegd: Learning by Doing.

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 13:26

Heb je een kookwekker? Die waarschuwt als het eten klaar is.
Als er dan toch regelmatig iets aanbrandt (zoals hier)is het handig een pakje huishoudsoda in huis te hebben. Hoef je jezelf niet lam te schuren.
 

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 15:44

🤣😋🤣 Een kookwekker bij de soep, een kookwekker bij de aardappelen, een kookwekker bij het vlees, een kookwekker bij de groente, een kookwekker bij het toetje het moet niet gekker worden. Ik doe het met een vork, die tikt niet af.

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 15:53

Ach gossie hannes ik zie het gewoon voor me en heb met je te doen ,sterkte jongen ohw en iets aan laten branden kennen we vast allemaal wel .

Dikke knuff hes 🌻🍀

Laatst bewerkt: 07/11/2022 - 20:24