Lekker in de lente!

Elk seizoen biedt weer nieuwe lekkere dingen.  En soms ontdek je iets waarvan je dacht....dat kan ik beter niet meer eten. Vanwege roerige darmen, winderigheid, snel last van een branderige anus en kloofjes. Rauwkost viel niet goed meer - teveel gas - en nu brengt de lente deze ontdekking: winterpostelein en raapstelen. De blaadjes zijn nog zo fris en teer en toch knapperig; Rauw mee stampen in de puree en snel opeten anders is de knapperigheid er vanaf. Of een handje op je bord en ter plekke mengen met pasta of rijst. OP smaak brengen met geraspte kaas of gehakte nootjes of een milde (yoghurt)dressing maken, heerlijk.

Knoflook was 'no go' maar ik heb nu twee varianten ontdekt waar ik net ff minder heftig op reageer: daslook bladeren kunnen je nu plukken. Sinds 2017 is dat niet meer strafbaar. Ik heb ook een flinke pluk in de tuin staan sinds vorig jaar. En van die daslook maakte ik pesto, met citroensap, pijnboompitjes, geraspte parmezaan en olie natuurlijk. Je vind op internet makkelijk een uitgebreid recept. Variant twee is gerookte knoflook. Die is door het roken al goed gaar en zeer smaakvol geworden. Met een hele fijne rasp zorg je ervoor dat het zich goed verdeeld over je gerecht, dat scheelt ook een stuk. 1 teen is genoeg voor een maaltje voor 2 personen. ( In recepten staat vaak: 2 Ć” 3, maar dat is voor mij too much!