Tel je zegeningen

God is goed, laat ik daar mee beginnen! Even weer een update. Zoals jullie weten was ik laatst zo ziek dat ik in overleg met de oncoloog en huisarts besloten heb om niet met chemo te beginnen. Ik moest al “staande” gehouden worden met dexamethason, wat zou er dan nog over blijven als ik zou starten en dat als afbouw schema zou krijgen, juist om mij goed te houden. De week begon rot. Veel benauwd en in de nacht onrustig hierdoor omdat ik het niet onder controle kon krijgen. Dit doet veel met je. Mijn man is echt een schat en kon mij meestal wel weer rustig krijgen. Ik wist soms ook niet of ik tegen paniek aanzat of dat het benauwdheid was.

Ondertussen een bed voor beneden laten komen omdat ik overdag dan kan rusten en niet almaar naar boven moet lopen. Helaas toch, ondanks anti decubitus matras, een open plekje op de stuit opgelopen. Vorige week donderdag eerste keer inzet thuiszorg gehad. Zij hebben gelijk een ander matras laten komen en verzorgen de open stuit iedere dag. Het wassen doen we 1 x in de week om gewoon al in het systeem te zitten. Andere dagen heb ik hulp van mijn lieve man of mijn fantastische schoonzus.

Mijn man heeft ook een scootmobiel gehuurd voor mij zodat ik wel weg kan. Op hele goede dagen ga ik even weg met iemand. We wachten nog op de scootmobiel die ik toegewezen heb gekregen via de WMO maar dat kan nog even duren als ik het begrijp. Als je goedkeuring krijgt kan de levertijd 4 tot 6 weken zijn en daar wilde mijn man niet op wachten. Ben ik blij om ander zit je almaar binnen of moeten anderen mij rijden in mijn rolstoel terwijl ik eigen regie erg belangrijk vind.

Mijn pleegmoeder was er ook deze week en we hebben veel gelachen.  Dat is ook een heel goed medicijn kan ik je zeggen. Wat is het toch een enorme schat. Zij begrijpt de kunst van het “er zijn”. Voel je je rot dan zit ze gewoon naast je en voel je je top dan heeft ze een lekker praatje.

Eigenlijk heb ik de laatste drie dagen echt top dagen. Ik ben weggeweest met mijn scootmobiel maar het mooiste is dat ik in mijn linkerlong minder vocht heb waardoor ik mij optimaal voel. Heer ik ben U daarvoor zo dankbaar. Daarnaast word ik enorm overvloedig gezegend en daar wil ik toch echt wat over delen.

Van een vriendengroep van mijn jongste zoon kreeg ik vorige week een cadeaubon om naar een strandtent te gaan of het vandaaruit te laten bezorgen. Welnu van de week was het zover. Strandtent Zee en Zon uit Katwijk bezorgde eigenlijk niet maar ze maakte een uitzondering en mijn zoon kon alles ophalen. Wat hebben we heerlijk gegeten! De zon scheen buiten, wij zaten binnen in ons eigen huis met het hele gezin, te genieten van al het lekkers. Weer een mooi moment.

Over de jaren zijn hier ook veel jongeren altijd geweest. Het was eigenlijk altijd de zoete inval. Mee eten kon altijd en hoe meer hoe gezelliger. Nu kreeg ik van de week van jongeren van de kerk die al die jaren hier over de vloer kwamen een prachtig boek aangeboden. Een foto van hen met een mooie bemoediging en dat ze altijd de liefde van Christus hier hebben mogen proeven. Welnu, die eer komt mij niet toe maar alle eer aan de Here Jezus Christus. Ik begon te lezen en tot de laatste bladzijde was ik in tranen. Tranen van dankbaarheid en liefde. Zulke mooie jonge mensen die je van jongs af aan gezien hebt. Zien opgroeien in hun weg met Christus te gaan en daar zulke geweldige standvastige, naar Gods weg zoekende jongeren waar ik stuk voor stuk dankbaar voor ben.

Daarnaast word ik vanuit de kerk fantastisch ondersteund door mijn eigen Bijbelstudie kring. Sinds de corona tijd komen we via social media 1 x per week samen en ben ik er toch bij. Regelmatig appen zij mij of komen ze kort langs voor koffie om te kijken hoe het gaat of om met mij te bidden. Wat een naastenliefde! Dat is gemeente zijn.

Tevens belt het pastorale team 1 x per week of komen ze even langs. Net hoe ik mij voel. Maar dat doe ik eigenlijk bij alle visite. Grenzen leer je snel stellen. Iedere week bid ik met het pastorale team en word er een stukje gelezen uit de bijbel waarin God zo duidelijk weer een bemoediging geeft. Hoe rijk kan je in Christus zijn!

In de bijbel wordt er ook over genezing gesproken en dat houdt mij erg bezig. Ik heb hier nooit heel veel onderwijs in gehad maar een aantal weken kwam er een totaal vreemd persoon voor mij langs die door God op mijn pad is gebracht. De mensen die mij persoonlijk kennen, kennen het verhaal. Wil je het horen dan kan ik dat apart nog vermelden.  Voor mij was er een worsteling over genezing in de trant van dat ik niet tegen God kan zeggen wij Hij moet doen. Alles moet gebeuren volgens Zijn plan want Hij is een Heilig God. Afgelopen donderdag had ik een rotnacht. Braken, maagzuur maar niet benauwd dus redelijk draagbaar. Ik ging bidden. God sprak die nacht tot mij. Als het om je redding gaat dan mag je bidden en smeken. Gaat het om je genezing doe het dan in Mijn Naam. Dit was zo een openbaring voor mij. Er viel een last van mijn schouders want in de bijbel doen de discipelen dat ook zo. Zij genazen in de naam van de Here Jezus Christus. Ik hoop dat ik zo mijn worsteling een beetje heb kunnen verwoorden. Begrijp je het niet, ook niet erg, maar het belangrijkste was dat als bevestiging ik nóg een Bijbelvers kreeg van Hem om alles te verduidelijken. Hoe liefdevol is Hij.

Ondanks de slechte nacht was ik vol van blijdschap en moest aan iedereen vertellen in de ochtend wat er die nacht gebeurd was. Ik zat gisteren zo vol energie dat ik zelf niet meer begreep dat ik mij zo goed voelde.

‘s Avonds stond er nog een verrassing op de agenda. Ik hoefde het maar 5 minuten vol te houden. Om 7 uur zou het zijn. Meestal lig ik dan op bed maar ik was nog steeds helemaal wakker. Er stond toen een koor voor mij klaar in mijn tuin. Het koor, Romans Twelve, waar mijn zoon vorig jaar op had gehad gezeten. Zij kwamen 1 lied voor mij zingen. Overmand door tranen heb ik enorm genoten.   Het werden uiteindelijk 4 nummers waarvan mijn zoon er ook nog 1 voor mij zong. Dat was de kers op de taart. Wat een liefde weer opnieuw ontvangen. Wat een tranen maar ook weer mooie herinneringen. Alles gefilmd zodat we er keer op keer van kunnen genieten.

Vandaag, ondanks rommelige nacht, genoeg energie voor een blog. Ik probeer als het kan zo iedereen op de hoogte te houden.

Ik ga maandag nog even overleg hebben met het palliatieve team om te kijken of er iets met het braken en het maagzuur gedaan kan worden. Verder heb ik geen last mijn uitzaaiingen. Alleen pijn van de open plek op de stuit en de nachten zoals beschreven.  Nogmaals God is goed. Blijf bidden voor mij en mijn gezin. Blijf bidden voor genezing. Ik geloof dat Hij dat kan.

als laatste nog het filmpje. Niet via de video link maar via onderstaande link. Zo ga je wel naar mijn facebook pagina maar ik wist het even niet anders te delen.

https://www.facebook.com/chantal.vandermeijden.50/posts/337215326946426…

 

1 reactie

Wat een prachtige blog, Chantal, je schrijft in woorden van hoop, licht en zoveel liefde.  De mensen om je heen houden evenveel van jou als jij van hen.  Hoe mooi is dat.  En je haalt zoveel kracht uit de kleine en grote dingen die je overkomen.  Ik brand sowieso een kaarsje voor jou.

Liefs, Saartje

 

Laatst bewerkt: 05/07/2020 - 11:55