Slapen! oh ja dat hadden we nog niet gedaan hè

We zijn alweer bij de laatste chemo aangekomen. Had ik tussendoor niets te melden? Oh jawel hoor! Genoeg! Helaas vond mijn lichaam dat het maar regelmatig even de ogen moest sluiten waardoor iets schrijven, laat staan denken, onmogelijk was. Je hebt de hele nacht geslapen en denkt als je wakker wordt dat deze dag ongetwijfeld beter gaat worden. Je stapt onder de douche, kleed je daarna aan en merkt al dat de meter van “full” naar “half full” gaat. Rustig aan naar beneden en mijn schaaltje warme havermout naar binnen laten glijden. Gelukkig doet dat geen pijn.

De medicijnen zijn ingenomen en besluit om mijn haar te föhnen. Mijn haar droogt snel en ik hoef echt geen “coupe supernetjes” dus zo klaar. De meter staat gelijk op “empty”. Nog geen uurtje beneden en de koek is op. Moet maar naar mijn lichaam luisteren dus hoppa maar weer naar boven en kruip “eventjes” mijn bed in. Nou deze dame snurkt dus even 3 a 4 uur achter elkaar en met een beetje geluk gaat ze in de middag ook nog even liggen.

Gelukkig heeft mijn man een andere kijk hierop dan ik. Ik vind het vervelend en ongezellig dat ik, vooral de laatste week, meer slaap dan aanwezig ben. Hij ziet het geheel anders. Je lichaam rust om beter te worden zegt hij dan. Neem je rust als je lichaam daarom vraagt.

Ik ga ook wel slapen want wakker blijven kan ik echt niet maar ik hoop dat ik de komende weken iets meer in het “land der levenden” ben. Ik kan geen pijl trekken op mijn lichaam. De ene dag voel ik mij goed qua energie en de andere dag een vaatdoek. Nou ja, we nemen de dag zoals die komt.

Mijn magnesium schijnt ook aan de lage kant te zijn dus dan nemen we maar weer een paar extra kauwtabletten per dag in. Volgende week nog een keer de waardes prikken maar dat mag op een locatie bij mij om de hoek.

 

Hoe het ook zij, ik geniet van de kleine dingen. Het zonnetje dat schijnt, de vogels die mooi fluiten, samen koken met mijn zoon, noem maar op. Boven alles ontvang ik iedere dag van God een rust die nog steeds alle verstand te boven gaat. Dank aan Hem die zo liefdevol voor mij zorgt en dank aan allen die voor mij bidden. Dat doet mij heel erg goed.