Leef met de dag

Wat heb ik een enorme trek. Niet normaal. Toch val ik af! Nu merk ik pas hoeveel energie die tumor vreet.  Waar ik normaal kilo’s van zou aankomen blijft er na een behoorlijke inname voedsel niet meer dan een onsje hangen. Rare gewaarwording dat je nu probeert aan te komen of in ieder geval op gewicht te blijven terwijl je daarvoor constant bezig was af te vallen, wat niet ging overigens!

Ach, dat laten we ook maar los. We laten de dag komen zoals die is. Met de behandelingen zijn we ondertussen op de helft. Wat gaat de tijd gelukkig snel. Vanmorgen zelfs al besproken wat we erna gaan doen. Vier weken nadat alles klaar is krijg ik een CT-scan. Mijn casemanager gaat de gesprekken met de chirurg en anesthesist al inplannen en met een beetje geluk ben ik geopereerd voor mijn verjaardag, 31 juli.

Ook zoiets. Wat kanker met je doet is niet te ver vooruit denken. Je leeft met de dag omdat je niet weet hoe je je per dag voelt.  Zelfs als je je gezond voelt is per dag leven goed zodat je optimaal van die dag geniet en niet al tobbend of denkend aan wat je nog moet doen alleen maar bezig bent met andere dagen en zo de leuke dingen van die ene dag mist.

Dit jaar word ik 50. Toch wel een mijlpaal. Ik had in het begin van het jaar toch wel gedacht dat ik mijn feestje anders zou plannen dan dat het nu gaat verlopen. Ik zal niet alive and kicking zijn op de 31e maar ik ben in ieder geval niet in het ziekenhuis maar bij mijn eigen gezinnetje. Alleen daar word ik al helemaal blij van. Dat is toch mijn mooiste cadeau.