Ook hier corona

Weer even een nieuw blog. Ook ik zal het hebben over het coronavirus. Waarom? Ik heb het nu zelf! Vanaf het moment dat er werd gezegd dat het virus er was ben ik binnengebleven.  Toch heb ik het op een of andere manier opgelopen. Het begon met klachten van kortademigheid. Ik dacht dat ik weer een ontstoken hartzakje had, zo voelde het. Ik had het almaar koud en was niet warm te krijgen. Geen koorts wel spierpijn en heel erg moe. Ineens had ik geen smaak en geur meer. Heel raar. Veel contact met mijn huisarts gehad die het allemaal goed in de gaten hield. Toen mijn man dezelfde klachten ging krijgen werden we getest en helaas positief voor corona. Mijn man was ook amper ergens geweest maar ja hij heeft het dan ook waarschijnlijk van mij gekregen. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Ook hij had al die tijd geen koorts. Zo zie je maar dat je geen koorts hoeft te hebben voor dit virus en dat maakt het denk ik nog verraderlijker.

Wij, die kanker hebben of hebben gehad, blijven in de risico groep zitten. Onrust of angst kan heel snel deel worden van ons leven. Mijn blog heet niet voor niets slokdarmdarmkanker hebben en Christen zijn. Ik heb daar heel bewust voor gekozen. Niet om mensen te bekeren maar juist om Christenen een hart onder de riem te steken en elkaar te bemoedigen als we ook nog eens met deze rotziekte te maken krijgen. Vaak denkt men dat het altijd maar happy peppie  is bij ons Christenen en sommige Christenen doen zich helaas zo ook voor maar bovenal zijn wij net als ieder ander mensen die fouten maken en krijgen te maken met rotziekte in ons leven. Het enige verschil is dat wij als Christen kracht mogen putten uit een rust die alleen Jezus Christus kan geven.  Als wij huilen, huilt Hij mee. Zijn wij bang, dan haalt Hij de angst weg als wij daar om vragen. Als we het niet meer zien zitten, geeft Hij de kracht aan ons om er doorheen te komen.

Zoals ik schreef wil ik Christenen een hart onder de riem steken maar als je geen Christen bent en je wilt ook die rust ervaren of juist Iemand bij je hebben in deze tijden als je alleen bent, dan wil ik je aansporen om Jezus Christus eens uit te proberen. Hij dringt zich niet op maar wacht er op tot jij vraagt of Hij in je leven mag komen. Stuur mij gerust een privé bericht als je hierover vragen hebt.

In deze roerige tijden, waar jij en ik veel hebben meegemaakt,  kan ik nog steeds zeggen dat Jezus Christus mij een rust geeft die alle verstand te boven gaat. Ik ben dankbaar dat ik niet op de IC lig maar “gewoon” thuis kan zijn. Dankbaar dat ik buiten kan zitten en van de zon kan genieten. Dankbaar voor de velen vrienden die voor ons zorgen door een pan soep te brengen of boodschappen doen voor ons. Dankbaar voor het pastorale team van de kerk die iedere week even belt om te vragen hoe het gaat. Dankbaar voor de velen mensen die een kaartje sturen.

Op wie stel je je vertrouwen en waar leg je je focus op. Iedere dag moet ik er voor kiezen niet op de omstandigheden te kijken (corona, kanker wel of niet terug) maar mijn focus te leggen op Jezus Christus. Ik leef per dag omdat zorgen maken voor overmorgen geen zin heeft want dan zie ik de zegeningen van vandaag niet.

Binnenkort is het Pasen. Voor een Christen het feest van de opstanding van de Here Jezus Christus. Goede Vrijdag omdat Hij voor onze zonden stierf aan het kruis. Laat deze Pasen een Pasen worden voor jou om nooit te vergeten. Niet vanwege het coronavirus maar omdat je na bent gaan denken over wie Jezus Christus voor jou wil zijn. Hij is mijn houvast, altijd geweest en nu nog meer sinds ik ziek ben.  Dit gun ik jou ook van harte.

 

6 reacties

Hoi Chantal,

Ook als iemand die niet gelooft vind ik het mooi om jouw verhalen te lezen. Wat erg vind ik het dat je corona hebt en wat goed dat je zo vol houdt mede door je geloof. Heel veel sterkte gewenst met het herstel en dat Pasen ook voor jullie eentje wordt om nooit te vergeten. Vanavond kijk ik naar The Passion en steek ik een kaarsje aan mede voor jullie.

Lieve groet,

Hilde

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 08:39

Dank je wel Hilde. Ik hoop dat het met jou ook goed gaat en met veel plezier naar the Passion mag kijken. Dank voor het aansteken van een kaarsje. Ik wens je een fijne en gezegende Pasen toe.

lieve groet Chantal

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 09:29

Dat er nog bij.  Ik hoop dat jullie dat virus snel weer kwijt zijn zonder zware klachten.  Je hebt je energie nodig voor die andere strijd.

Fijn Pasen

 

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 12:37

Dank je wel Saartje2018. Door het virus is mijn conditie achteruit gehold maar nu ik aan de beterende hand ben kan ik weer sinds hele lange tijd 10 minuten volhouden op mijn hometrainer. Op de piek van mijn klachten kon ik nog geen 2 minuten volhouden. Ik hoop ook nu weer een "normaal" leven op te kunnen pakken. Stay safe Saartje en ook jij een hele fijne en gezegende Pasen toegewenst.

lieve groet

chantal

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 16:46