Haar ellende of is het haren ellende

Alles is relatief, één haar op je hoofd is weinig, één haar in je soep is veel

Een week nadat ik klaar was met de chemo begon de “haar-ellende”. Op het eerste gezicht dacht ik dat het een beetje haar was dat uitviel. Helaas naarmate de dagen verstreken viel er steeds meer uit. Overal slingerde de haren in huis. In bed, op de grond, hele bossen op mijn kleding en wat ik nog het ergste vond is dat er soms ook haren in het eten verdwenen. Echt ranzig en zo niet hygiënisch!

Je gaat lopen tobben. Wat moet ik hiermee. Gelukkig word ik enorm gesteund door mijn man en zoon. Doe waar je je goed bij voelt zeggen ze dan. Ach heerlijk om te weten dat ze toch wel van mij houden, ondanks hoe ik er uitzie of ga uitzien.

Vandaag het onderwerp toch nog even opnieuw aan geslingerd. Ik weet wat ik wil maar wil hun er ook in betrekken. Zij moeten tenslotte naar mij kijken. Vooral mijn zoon, mijn man en vriendin Ineke zeiden unaniem, doe waar je je goed bij voelt. Zo gezegd, zo gedaan. Ja mijn vriendin heb ik er ook bij betrokken om ze heel veel voor mij betekent maar ook omdat ze volgende week de hele week langskomt. Iets waar ik enorm naar uitkijk. Lekker kletsen, lachen, gieren en brullen. Uiteraard wil ik niet dat ze van niets weet en dan mij ineens ziet zonder haren.

Vandaag de stoute schoenen aangetrokken. Ik was het zo beu dat ik almaar overal mijn haren vandaan of uit moest plukken. Dan ineens ben je er echt helemaal klaar mee. Tondeuse opgezocht en de lokken er vanaf gehaald. Zonde van de kapper waar ik na mijn chemo naartoe ging en het kleurtje dat zij mij gaf maar bij zoveel uitdunning moest ik een beslissing nemen.

Mijn man heeft mij geholpen en we lachen wat af. Hij houdt altijd wel van een geintje en terwijl hij bezig is doet hij net alsof hij mijn linker wenkbrauw er per ongeluk afhaalt. Ik schrikken en gelijk voelen of die er nog wel aanzit. Hij lachen om mijn reactie en daarna hebben we samen hardop gelachen. Het voelt als een verademing.

Mijn man stuurt trots een foto van mij naar een aantal vrienden. Dat doet mij goed! Hij blijft trots op mij. Hoe ik er ook uitzie. Hij had ook de foto opgestuurd naar mijn vriendin en zij vindt mij nog steeds mooi en ze zegt dat ze het super vindt dat ik het gedaan heb. Mijn zoon gaat met mij straks even online kijken naar leuke hoofddeksel/mutsen/hoedjes of hoe je het ook wil noemen.

Ik moet gelijk aan een liedje van Randy Travis denken. Hij is een country zanger die het lied Forever Amen prachtig zong. In dit liedje worden er een paar regels gezongen die mijn man zo voor mij zingt. Well honey I don’t care, I ain’t in love with your hair, and if it all fall out, I’d love you anyway. (vertaling lieve schat mij maakt het niet, ik ben niet verliefd op je haar, want als het allemaal zou uitvallen, dan nog hou ik nog steeds van je) Goh geef mij de Engelse versie maar…. Klinkt veel leuker dan in het Nederlands.

Moraal van het verhaal. Doe waar jij je happy bij voelt. Blijf dicht bij jezelf. Je hebt al genoeg om mee te dealen. Probeer positief te blijven en je humor te bewaren.

 

 

2 reacties

hallo Niempje 

Wat heftig om je haar te verliezen op deze manier ,maar cool dat je de knoop doorhakt en gewoon met een kaal koppie gaat rondlopen.Wat fijn dat je zoveel steun krijgt .Ik wens je heel veel strerkte .lieve groet Fien 

Laatst bewerkt: 14/06/2019 - 11:03