Tot op het Bot!

Afgelopen maandag kreeg ik de uitslag van mijn eerdere MRI, waar op gezien is dat er een stuk (rechter)heupbot afgestorven is (?!?!), daar is geen doorbloeding meer en veroorzaakt heel veel pijn. Zoveel dat ik dagen heb dat nauwelijks lopen kan.

Dit is weer een ‘klusje’ voor de Pijnarts.

Nu had ik dinsdag al -toevallig- een telefonisch consult met mijn Pijn-Verpleegkundige en heb haar het hele verhaal verteld plus aangegeven hoeveel pijn ik lijd en zij sprong meteen in de actie-stand.
Jeujh!

Ik heb volgende week donderdag een afspraak bij de Pijnarts + wordt er via een echoscopie een injectie in mijn heupgebied gezet met een Pijnstilling die, als het goed is, mij verlost van de pijn.
Jeujh, jeujh!

Dit is wat ik nu weet en wat de verpleegkundige me kon vertellen.

Zelf duizelde me al deze informatie, weet nog niet zo goed wat ik moet vinden van het gegeven dat er een stuk bot is afgestorven.

Vriendin/lotgenoot belde me, zij had Dr. Google geraadpleegd.
Jahá!! Ik weet dat je dat niet moet doen, maar je wilt stiekem toch meer weten. Zij vertelde me dat één van de grootste veroorzakers van afsterving bot kan komen door gebruik Prednison.

Say the Fuck What?!?

Dus dat wat mij in principe in leven houdt, wat al heel veel vreselijke bijwerkingen geeft, sloopt ook nog eens mijn lijf met veel pijn ten gevolg?!?
Ben er totally flabbergasted van.

Nu heb ik al 2 jaar een speciaal ziekenhuis-notitie boekje (het roze boekje) waar ik zodra er een vraag bij me op popt, ik dat daarin opschrijf, zodat ik deze kan stellen bij mijn volgende bezoek aan Oncoloog/Specialistische Verpleegkundigen/Pijnarts/Psychiater/Psycholoog/Diëtiste/Cardioloog.

Er staan nu al heel veel vragen in dat roze boekje voor de Pijnarts, kan ik je zeggen.

Maar goed, erg benieuwd naar het resultaat van de injectie van volgende week.

Gisteren liet één van mijn Liefkezen weten dat zijn vader pas precies zo’n injectie heeft gehad en voor het eerst in 3 jaar tijd, pijnvrij is!
Jeujh, Jeujh, Jeujh!!!

Hoop zo dat dat bij mij ook het geval zal zijn.

Pijnvrij, weet al haast niet meer wat dat is en weet je: ik gun het mezelf echt enorm!

#FuckCancer #InfluCancer #NeuroEndocrineTumorCancer #Pijn #TotOpHetBot

5 reacties

Heftig hoor. Ik hoop dat je snel van de pijn af bent zeg. Dit mag niet zoveel pijn.trek vooral aan de bel mocht je tot donderdag te lang vinden!

Sterkte wat moet je met dat woord toch wens ik het je zeer toe💓

Laatst bewerkt: 16/12/2019 - 16:36

Hoi hoi,

ik heb ook door bestraling schade aan mijn heup opgelopen en ben nu al een paar weken aan het “uitproberen” met medicijnen (dexamethason en oxycodon) de pijn onder controle te krijgen maar wil nog niet naar 0 gaan. Heeft de injectie jouw van de pijn afgeholpen?

Groetjes, Sabrina 

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 07:17

Hi Sabrina,

Dexamethason slik ik ook en ben daar in totaal 16kg van aangekomen! (Worstel ik dagelijks mee). Voor de pijn gebruik ik Fentanyl (ik kreeg heftige jeuk van Oxycodon), Abstral en Pregabaline. 

De pijnstillings-injectie op de Pijnpoli heeft mij niet geholpen, we zijn er met die injectie achter gekomen dat daar de pijn toch niet vandan kwam (dat gebied doet pijn, maar het is niet de heup die het veroorzaakt). Bij mij is het vooral zenuwpijn en daar is verdomd weinig tegen te doen.

Ik hoop dat de injectie bij jou wel werkt 🤞🏼 De injectie zelf voel je niet en heel het gebeuren is na 2x knipperen met je ogen voorbij.

Succes & Sterkte!

Deborah

Laatst bewerkt: 23/09/2020 - 08:04