Operation Marty Raus!

Een jaar geleden ontstond het snode plan om een documentaire te maken over hoe ik leef met NET-Kanker (Neuro Endocrine Tumor) en deze zeldzame, ongeneeslijke vorm van Kanker ook meer bekendheid te geven.

Liefkees Michel de Heer (Power Pictures) stelde dit voorzichtig voor en hapte ik heel enthousiast toe.

Begin dit jaar zijn we begonnen met filmen en hadden zelfs toestemming van het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven) om in en rond het ziekenhuis te filmen. Dat hebben we dus ook gedaan, naar aanloop van ‘Operation Marty Raus’ het verwijderen van de grote tumor in mijn dunne darm. (Marty is de naam die ik mijn tumor gegeven had: Het symbool van NET-Kanker is de Zebra en Marty is de zebra uit de tekenfilm 'Madagascar' :-) ) Michel mocht met zijn camera zelfs tot aan de O.K. komen.

We hebben gefilmd tot en met de dag na de operatie, totdat....... het mis met me ging en een 2e operatie nodig was i.v.m. levensbedreigende complicaties -naadlekkage, waarbij ontlasting mijn buik instroomde-  en was ik na die operatie in ene een Stoma rijker. Dat laatste is een grote aanslag geweest op mijn psyche en het heeft lang geduurd voordat ik dat rotding accepteerde.

Omdat het herstel na deze operaties en 2,5 week "hotel" Máxima MC, hels was en eigenlijk ben ik nog steeds herstellende, ligt de documentaire stil, want ík lig stil. En stond ik begin dit jaar nog op de barricades voor NET, heb ik daar nu de puf gewoonweg niet voor.

Misschien dat we het project weer op gaan pakken, wellicht met een andere insteek. Dat zien we nog wel.

Michel heeft van de ziekenhuisopnames een shortmovie gemaakt die, vind ik, te mooi en goed is om er niks mee te doen.

Je vindt de link naar deze shortmovie hieronder. Bekijk het zou ik zeggen, en laat me weten wat je ervan vindt....

2 reacties

Een heel goede film, Deborah. Wat wrang dat het hierna zo misliep, terwijl je aan het eind van de film vertelt dat het goed gaat.

Ik hoop dat je toch energie gaat vinden om hiermee door te gaan. Het zou jammer zijn als het hierbij blijft.

Sterkte met alles,

Hanneke

Laatst bewerkt: 08/12/2019 - 22:50

Hoi Deborah  indrukwekkend en je rustige duidelijke vertelstem past heel goed.hoe het verder ging met je 2 operatie is enorm heftig snap heel goed dat je daar nog van bij moet komen. Geef t tijd.

Liefs Jeron

Laatst bewerkt: 09/12/2019 - 22:57