40. Powervrouw

Weer iemand op tv die door de media wordt omgedoopt tot powervrouw. Omdat ze kanker heeft. Ben ik de enige die hier de rillingen van krijgt?   

In mijn eigen omgeving zie ik het ook. De aandacht die mensen vragen omdat ze (in een ver verleden) kanker hebben gehad. Er onophoudelijk over willen praten, ermee te koop lopen alsof het iets is waar je trots op moet zijn. Pronken met kanker. Ja je hoort erbij, je hebt het meegemaakt en je bent een held! Een toppertje. Diep respect! Brrrrr..  De powervrouwen, de amazones, de pink ribbon ladies. Natuurlijk gaat iedereen er anders mee om en ook mijn manier zal zeker niet de beste zijn, maar sommige laten wel erg veel van zich horen. En natuurlijk ben je ook echt een soort van powervrouw (of man) op het moment dat je je door de chemo’s, operaties en de rest van de ellende heen aan het slepen bent. Maar om daar jaren later nog steeds op terug te vallen? Ook ik voel me soms echt wel een klein powervrouwtje. Bijvoorbeeld nu we eigenhandig een tuinhuisje hebben getimmerd voor onze jongste dochter. Of afgelopen zomer, toen ik samen met Eric naar Kroatië ben gescooterd. Of gewoon als ik lekker heb gekookt. Dán ben ik een powervrouw. 

 

Ps. Als ik aan iemand een voorbeeld wil nemen dan is het wel mijn moeder. Ook zij kreeg als jonge veertiger met borstkanker te maken. Ze heeft er nooit over geklaagd, nooit aandacht mee gevraagd. Ze heeft het zelfs nooit aan iemand verteld (behalve aan mijn vader) Ze is gewoon doorgegaan met leven! Altijd actief, ze verveelde zich nooit, genoot van de kleinste dingen en zag echt alles in het leven positief! Afgelopen augustus is ze op 80-jarige leeftijd overleden aan uitgezaaide borstkanker.

6 reacties

Groen en Geel werd ik er van met haar kanker light, en ook z'n spannend boekje. Jammer dat ze niet meer de nadruk heeft gelegd op dat doorvragen en door verwijzen naar de juiste specialist, daar valt veel meer van te leren en ook door ons patienten. Voor artsen zou dit een denkmoment moeten opleveren, de meegenomen prof. moest zich schamen als er blijkbaar zoveel onkunde aan de dag word gelegd door zijn collega's.

Laatst bewerkt: 05/10/2018 - 18:07

Idd Ron, ik vond het ook een irritant en nietszeggend interview. Maar ik word sowieso getriggerd als er weer iemand uitgebreid in beeld komt 'alleen' omdat hij of zei kanker heeft (gehad). Dus het ligt misschien ook aan mij haha. Je ziet het vaak ook in andere programma's. Meteen zo'n zielig muziekje eronder. Brrrr.. ps. Rosanne Kluivert gaf wel een heel mooi interview bij RTL boulevard. 

Laatst bewerkt: 07/10/2018 - 11:04

Gelijk heb je! En wij zijn allemaal powervrouwen. Hebben het niet nodig om uitgebreid met een onbenullig interview in de aandacht te komen. We hebben elkaar en als ze me ooit vragen voor een interview voor de tv zal ik het ook zeggen ( maar mij vragen ze niet😂). 

Gecondoleerd met je moeder ze is een voorbeeld hoe het ook kan.

Liefs en een knuffel van mij

Laatst bewerkt: 08/10/2018 - 10:13

Hahaha Pasje, mij vragen ze ook niet😂😂😂 maar hier is het toch veel fijner om je verhaal kwijt te kunnen. Bedankt en dikke X

Laatst bewerkt: 09/10/2018 - 01:52

Ook ik erger me er aan. Mijn moeder die 6 jaar lang probeerde er wat van te maken met longkanker.. Die dagen alleen in bed doorbracht... Die na blijkbaar te lang ziek geen familie meer zag... Dat was een power vrouw. Net als jij 

Laatst bewerkt: 25/07/2019 - 08:42