De beruchte longkanker

Longkanker….de beruchte longkanker 

Vandaag weer een date gehad. De moed weer bij elkaar geraapt en erop uit met mijn E-bike. Hij woont 15 kilometer van me vandaan en we spreken af op een terras in de buurt. 

Eerste indruk….een lieve joviale man. Niet zo heel slank maar ik zie dat liever dan te mager. We bestellen koffie en hij heeft geen moeite om mij te vertellen over zijn leven. Een boeiende man, heel ander type waar ik normaal mee afspreek, maar het voelt goed. Hij vertelt over zijn leven, zijn vakanties, zijn hobby’s, zijn bedrijf …overgenomen door zijn zoons. Leuke vent  denk ik. Hij staat net op de site en ik ben zijn tweede date. 

Een weduwnaar. Zijn vrouw was zijn maatje en is overleden vorig jaar aan….longkanker. Als hij daarna vraagt waarom ik niet werk vertel ik mijn verhaal. Even twijfel ik. Zou hij het kunnen accepteren maar dan is hij ook hier eerlijk over. Hij vindt mij ook leuk maar dit trekt hij niet. Ook al zouden mijn prognoses veel beter zijn, mijn optimistisch verhaal haalt hem niet over. Hij prijst mijn optimisme en zegt zelf ook altijd positief in het leven te staan. Hij gunt mij een leuke vent…maar hij gaat verder zoeken. 

Na een uur nemen we afscheid. Ik krijg een dikke knuffel van hem en fiets weer naar huis. Teleurgesteld en ontgoocheld. 

Eerlijk gezegd is dit niet de eerste keer. 

Ondanks wat mijn vrienden zeggen en wat ik hier lees op de site, word ik wel degelijk afgewezen dankzij mijn ziek zijn. 

Misschien over een jaar weer proberen….zegt n vriendin voorzichtig. Maar ik heb nu ook behoefte aan een lieve partner. Beter om even te stoppen met daten. Te pijnlijk zo. 

Elly

18 reacties

Dat trekt hij niet. Dat is wel eerlijk. Maar het zegt meer iets over hem dan over jou. Hij is duidelijk niet aan een serieuze relatie toe. Meer op zoek naar een scharrel of tweede leg. Eentje die hem overleefd als hij straks prostaatkanker blijkt te hebben. 

Zo! Heftige uitspraak, maar ik mag dat zeggen!

Liefs, Zweef

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 17:20

Hi Zweef

Ik zou het zo cru niet gezegd hebben , maar je hebt wel gelijk hoor  .

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 17:44

Dat vind ik een hele botte reactie, Zweef. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand wiens partner overleden is aan longkanker, niet wil daten met iemand met longkanker. En dat 'ie dat meteen ook zegt, dat vind ik juist goed.

En dat hoeft helemaal niet te betekenen dat hij op zoek is naar een scharrel of tweede leg. Mijn vader stierf aan longkanker, mijn ma is na bijna 40 jaar het drama nog steeds niet te boven (ondanks dat ze later wel weer een fijne relatie kreeg). In die tijd was er geen daten zoals nu, maar ze zou zichzelf never nooit hebben toegestaan verliefd te worden op iemand met longkanker.

Laatst bewerkt: 31/03/2022 - 16:34

Lieve Elly

Het is begrijpelijk dat "gezonde " mensen niet staan te springen om een relatie aan te gaan met iemand die kanker heeft .

Begrijpelijk , maar het maakt het allemaal niet minder pijnlijk  om dragen.

En wanneer moet je het vertellen ?Bij je eerste afspraak ?  of wachten tot er een click is en het dan vertellen ? Heel moeilijke beslissing .

Maar als je nood hebt aan een lieve partner , moet je blijven zoeken , op dating sites , op forums of gelijk waar je ook in contact kan komen met andere mensen.
Thuis stilletjes zitten kniezen en je ongelukkig voelen helpt je ook niet vooruit .

Ik wens je het allerbeste toe , Willy

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 17:41

Dag Elly, wat een pijnlijke ervaring. En zo lastig om mee om te gaan. Het enige dat ik kan verzinnen is op je profiel vermelden dat er gezondheidsproblemen zijn. Als je besluit het weer te proberen. Sterkte! 

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 20:40

Lieve Elly, inderdaad heel pijnlijk. Maar als iemand die zelf ongeneeslijk ziek is, kan ik wel begrip opbrengen voor de man, gezien zijn verleden. Ik zie wat mijn geliefde door moet maken door mijn ziekte en dat is heel zwaar. Maar het gaat hier niet om die man,  het gaat hier om jou. I.t.t. wat anderen hier schrijven, heb ik er hetzelfde gevoel bij dat jij in je laatste zinnen schrijft: beter even ermee stoppen, te pijnlijk zo. Waarom jezelf dit blijven aandoen?

Het heeft toch ook iets onnatuurlijks, dat 'daten'. Een volslagen onbekende ontmoeten en dan moeten bedenken wanneer je 'het' moet gaan zeggen. Op dat moment is degene tegenover je vast nog niet stapelverliefd en is de kans op afhaken dus erg groot.

Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik dit schrijf, sorry als dat wel zo is. Natuurlijk gun ik jou een lieve man en sowieso alle liefde van de wereld. Maar als het uitdraait op jezelf pijnigen, ben je verder van huis.

Alle liefs en sterkte,

Hanneke

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 21:51

Da's niet fijn om zo een date te hebben. Maar het is fijn dat hij eerlijk is. Deze man zou jou niet kunnen geven wat jij verdient. Maar ik weet hoe het voelt om die liefde en steun te missen van een partner. Hij is er wel ergens voor je Elly. Je hebt het verdient. 

Kus Monique 

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 21:52

Hallo Elly, eerste keer dat ik jou 'volg' op dit forum en ik kom een hoop bekende forum-leden tegen die op jou stukje reageren. Ik kon het dus ook niet laten een reactie te geven. 

Wat moedig van je dat je toch de stoute schoenen hebt aangetrokken om de (enge) wereld van het online daten in te stappen. Chapeau! Zijn reactie is ergens wel te begrijpen wat hij heeft mee gemaakt maar komt wel hard aan. Toch niet hierbij laten vind ik en probeer het nog een keer.

Misschien een idee voor de moderators om op deze kanker.nl site een dating pagina in te bouwen van alle leden hier. Ok, de vijver waaruit je kan vissen is wel wat kleiner (en wat ongezonder😉)

Laatst bewerkt: 27/03/2022 - 22:53

Hallo Tom/ Elly,

 

Moet zeggen dat ik die gedachte eerder ook al had maar niet durfde te opperen, blij dat jij het wel doet Tom. Wie weet wat voor mooie romances er kunnen ontstaan hier! ( Maar aan 'second love' gaan we maar niet beginnen hier, ons leven is al ingewikkeld genoeg :)))

Groetjes, Ingrid

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 10:50

Iedere man krijgt prostaat kanker als je maar oud genoeg word, maar dat terzijde.

Dat het vinden van een partner niet zonder slag of stoot al gaan is een feit wel had ik in mijn profiel gezet dat er gezondheidsperikelen zijn maar dat je verwacht  100 te worden zoals Savornin schrijft, 1 van de eigenschappen van de toekomstige partner  is zorgzaamheid, empathie of hoe je het wil noemen. Laat je niet zo snel uit het veld slaan, als je besluit dat in je profiel te wijzigen zullen er waarschijnlijk minder mannen reageren maar die reageert  zal zich bewust zijn dat er soms meer in de wereld is dan enkel zonneschijn.

Sterkte

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 00:27

Hoi Elly,

Ik weet niet zo goed wat ik nog toe kan voegen aan alle lieve berichten die mij zijn voor gegaan. Toch voel ik de drang om te zeggen dat je je niet af moet gaan sluiten voor de liefde. Ik zal niet zeggen dat het via dit soort dates moet blijven gaan, maar er zijn vast meer mannen op de wereld die als een blok voor je zullen vallen en jouw gezondheidsproblemen dan daarbij zullen nemen. Je bent hem alleen nog niet tegen gekomen. Ik weet niet zo goed hoeveel dates gemiddeld iemand moet hebben voordat hij/ zij de juiste tegenkomt? Maar dat zal bij de meeste ook niet op 1 of 2 liggen. Natuurlijk is de rede waarop je afgewezen wordt super hard. Maar je wilt een man die meteen voor je gaat en daarbij geen twijfels heeft. Dan liever meteen dat weten als maar wat aanklooien en na een aantal maanden erachter komen dat het niks wordt omdat hij er toch niet mee kan dealen. Aan de andere kant zullen er ook mensen zijn die zeggen dat ze onvoorwaardelijk van hun  partner zullen houden, maar zodra die ziek blijkt te zijn, het toch niet lukt om er ook daadwerkelijk mee om te gaan. Je weet niet altijd hoe iets precies gaat zijn. 
Toch is ook wel mijn overtuiging dat je een relatie aangaat in voor en tegenspoed. Ik merk wel om mij heen dat niet iedereen op die manier aan een relatie start. Sommige beginnen met het idee, ach we zien wel. Dat is niet mijn idee van een relatie starten. Je wilt toch het gevoel hebben dat iemand echt voor jou wil gaan en de relatie start met het idee dat hij/zij oud met jou wil worden. Dat je vervolgens heus wel weet dat er van alles kan gebeuren, dat is logisch. Maar het gaat om de intentie aan het begin. 
Hmm toch een langer verhaal geworden dan ik van te voren had bedacht😁. Misschien is het omdat ik je ook gewoon de liefde van je leven gun en wil dat je de hoop houdt dat hij voor jou daar ergens ook zeker rondloopt🥰. Succes!

liefs Bianca

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 09:42

Je hebt gelijk Bianca.
Ik wil niet zomaar een man maar diegene die 100% voor mij wil gaan. En aangezien ik mijn liefde nog niet heb gevonden kan ik ervan uitgaan dat het NIET alleen aan die mannen ligt 😉

Bedankt voor jouw lieve lange reactie 

 

 

 

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 17:07

He Elly, ik weet waaraan het ligt. Je woont op de verkeerde plek. 😉😉 Nee jouw Menneke komt nog wel. Meestal als je het niet verwacht. Bedoel de lente begint, de zomer komt. Laat je verassen door het onbekende, ga de uitdaging aan en niet wachten tot volgend jaar. En anders kom je maar eens hier buurten, heb nog wel wat vrij gezellige vrienden.🤩🤩 groetjes,Peter 

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 11:57

Haha, fijn om te horen Peter. 
Gelukkig ben ik heel mobiel dus ik kom graag een keer naar jullie.

We houden contact.  


groetjes Elly

Laatst bewerkt: 28/03/2022 - 16:28

Ik schreef het al bij Zweef: ik snap heel goed dat die man met jou niet verder durft. Maar waar het nou helemaal niks over zegt, is over jou, lieve Elly! Je doet het volgens mij heel goed: niet verzwijgen, die longkanker, het is te groot. De vooruitzichten zijn optimistisch, maar je kunt zoiets niet verzwijgen. En er komt wel een kerel waar het mee klikt en die dat wel aandurft!

Niet stoppen met daten, denk ik echt, je verlangt zo naar een fijne relatie. En ook zonder kanker kom je die op jouw leeftijd (ja, sorry) niet zo snel in de supermarkt tegen. Houd moed en hoop, op alle fronten! Sterkte en veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 31/03/2022 - 16:46

Hey Elly,

Lotgenoot....ik snap je frustratie bijzonder goed. 

Iedereen heeft recht op een stukje geluk uiteindelijk. Blijft dat het pijnlijk is, als je afgewezen bent over iets waar jij zelf ook niet om gevraagd hebt. Maar aan de andere kant, liever eerlijk toegeven dat het TO MUCH is, dan het laffe verdwijnen...

Als gezond persoontje is daten al vaak lastig, zeker na je 35ste (ik neem m maar ff heeeel ruim), ieder heeft zo zijn of haar bagage mee. Echter bij kankerpatienten is naast de onzekerheid en vaak heftigheid, ook nog eens de gevolgen en restverschijnselen van alle behandelingen het NOG wat lastiger om iemand te vinden die daar mee om kan gaan.

Soms even een korte pauze inlassen, ff in en uit ademen (niet te diep, anders zou je t nog benauwd krijgen ;-), sorry mijn humor is soms op t randje...) en vol frisse (tegenzin soms) moed weer opnieuw beginnen.

Ik hoop zo dat jij je ene lieve schat rap mag vinden, en mogelijk dat er indd een apart gedeelte DATEN hier mag komen ;-) We begrijpen elkaar vaak al na een half woord, of kunnen ons heel goed inleven in hoe het is...

Heel veel sterkte, je bent het waard!

Laatst bewerkt: 13/04/2022 - 14:52