Fijne vent

Ik heb de afgelopen weken het idee dat mijn benauwdheid erger wordt, soms heb ik het gevoel alsof mijn keel wordt dichtgeknepen. Ook moe en meer hartkloppingen. Niet fijn. Ik dacht als ik daar nu al last van heb, hoe moet het dan zijn over een paar maanden. 

Vandaag weer naar mijn longarts en hij stuurde me voor een longfoto, longfunctieonderzoek en bloedprikken ivm zuurstofgehalte. 
Daarna weer terug naar hem en ik kreeg meteen de uitslag. 

Meer benauwd komt gelukkig volgens hem niet door de immuuntherapie, maar waarschijnlijk door stress en angst😳 Ook de te hoge hartslag. Volgens hem is het een vicieuze cirkel en sta ik te veel op scherp. Wel logisch vindt hij maar….
Advies: meer ontspannen en relaxen,yoga, zingen (😉) en ademhalingsoefeningen doen en proberen minder te denken aan ziek zijn en vooral dingen doen waar ik blij van word…afspreken, vakantie, uitstapjes. Fijne vent, die longarts van me.

En ik ben blij dat het niet aan de immuuntherapie ligt, die gaat  as donderdag gewoon door. Over 4 weken weer een longfoto en over 8 weken weer een ct scan  

Meer relaxen dus…..😉 ik ga vanavond eens kijken voor een vakantie 
Fijne dag 

Elly xx

3 reacties

Chrissie heeft een blog geschreven over daten, net. Tips voor een ECHT fijne vent.

Laatst bewerkt: 21/03/2022 - 13:37

Ik hoop dat je echt weer wat gerustgesteld bent nu. Benauwdheid is een afschuwelijk gevoel, beangstigend ook. En onvermijdelijk ook die gedachte "hoe moet dit dan over een paar maanden", terwijl je eigenlijk je handen al zo vol hebt aan vandaag.

Dingen waar je blij van wordt. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar o, wat gun ik het je Elly, die dingen waar je blij van wordt!

Liefs,

Hanneke

Laatst bewerkt: 21/03/2022 - 13:53

Ik wilde gaan vragen of je ook getest bent, maar dat had je zelf of je longarts vast al lang bedacht.  Ik heb zelf momenteel corona en herken benauwdheid en het gevoel alsof m'n keel dicht geknepen werd. Dat was snel weer over gelukkig en het gehoest is ook al een stuk minder. Van de longkanker en/of behandelingen heb ik dit soort klachten helemaal nooit gehad. 

Mijn longarts, ook een fijne vent, zei, toen ik voor het eerst bij hem kwam na m'n verhuizing, dat ik dingen moest doen die belangrijk voor me waren. En zelf roep ik nu regelmatig wat de jouwe zei: doe meer dingen waar je blij van wordt. Maar het heeft me best veel tijd gekost om m'n draai te vinden, versie 2.0 van mezelf, zeg maar. Ik had niet zulke nare klachten als jij, maar ik zat maar wat thuis terwijl iedereen door ging met z'n leven.

Goed advies van je arts, zoek afleiding. Probeer ontspannende bezigheden (las ik laatst niet iets over de sauna?), probeer leuke bezigheden waar je in op kunt gaan, en ja, zingen, vakantie, koffie op een terras. Plannen maken (afzeggen kan altijd nog) maar ook: niet te ver vooruit kijken. En verder zou mijn advies zijn: kom er bij, met de kop in het zand. We zijn met velen.

Sterkte en veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 21/03/2022 - 14:28