De zomer gaat voorbij

Laat de zomer maar komen, dat was de titel van mijn laatste bericht.
Eind juli voor controle naar Urologie: uitslag was goed. Geen kankercellen in de urine, blaas zag er rustig uit en in maart waren de biopten schoon. Onderzoek was spannend, is altijd spannend onderhuids. Tot mijn verbazing was mijn partner niet echt blij.
De andere dag zijn we met jongste zoon naar Deventer gegaan naar de tentoonstelling Roofgoed. lekker even een dagje uit. terugkijkend was het toen al merkbaar dat er steeds woordvindingsproblemen waren. Hij moest alles omschrijven en het was de hele tijd puzzelen van wat bedoel je nu.
Op 30 juli was hij bezig het programma boeken te kijken van de VPRO. Voelde zich niet goed worden en ging naar bed. Omdat ik het niet vertrouwde heb ik de doktersdienst gebeld en een uur later lag hij op SEH. Er was een zuurstof tekort te zien op het ECG.
Maandag daarna gekatheteriseerd: kransslagaders schoon, stent mooi open. Dus naar huis. Met de nodige pillen. Met een cholesterol van 1.7 en 1.9 willen ze nog verder verlagen, en natuurlijk de onvermijdelijke bloeddrukverlagers. In overleg met HA laten we die pillen die vlg protocol zijn voorgeschreven dus staan. (Boffen wij met HA die zelf ook hartklachten heeft!)
Het was een vreemde gewaarwording, vrijdag voor opname had hij nog twee uur gesport op de sportschool en nu kon hij amper op zijn benen staan, omdat alle kracht weg was. Ernstige woordvindingsproblemen, namen van bekenden zijn weg, iedereen is een meneer of mevrouw. Onstabiel op de benen. alles wordt omgestoten. Alles wat medisch is verteld mij geen zorgen te maken, iedereen die geen medische achtergrond heeft vraagt zich af wat eraan de hand is.
We zijn nu 18 dagen verder: inmiddels bezoek gebracht aan de neuroloog. Voor komende week staat een vaatonderzoek op programma en een MRI.
Al met al onze verblijf in Frankrijk begin september geannuleerd. Op een goede dag is een tripje met de auto van 15 km al teveel, dus een reis naar Frankrijk zit er gewoonweg niet in. Uitslagen neurologie afwachten en dan bekijken wat wel mogelijk is.