De zomer is voorbij

Wat hadden verlangend uitgezien naar de zomer. Een zomer zonder afdeling Urologie. Het goede nieuws is dat het inderdaad een zomer is geworden zonder urologie. Het slechte nieuws is dat het niet een zomer werd zonder ziekenhuis. Eind juli werd mijn partner opgenomen met een zuurstof tekort. Dus op zondag met de ambulance richting ziekenhuis.

Hartkatherisatie gaf een goede uitslag: kransslagader was schoon en de stent was ook ok. Reden om partner lief te ontslaan. Dat hij nauwelijks op zijn benen kon staan, heel erg in de war was televoor de behandelaars niet mee. Woensdag daarna wederom de ambulance bij ons huis. Hij is niet meegenomen, maar de klachten bleven. Nog steeds verward, heel erg vermoeid. Opstaan, wassen en aankleden en dan uitgeput weer na het ontbijt naar bed.

Kinderen maken zich zorgen en vragen zich af wat er met hun vader aan de hand is; Snapt hij niet wat zij zeggen, hij geeft zulke rare antwoorden. Het gehussel met woorden en woordvindingsproblemen worden door iedereen opgemerkt. Thee, koffie e.d. worden met regelmaat van de klok van de tafel gemept. Vallen doet hij ook met de regelmaat van de klok.

MRI hoofd en vaatonderzoek gaf ook een goede uitslag. Fijn maar het raadsel blijft waar dit vandaan komt.

Onze huisarts gaf de boodschap: "het zit tussen uw oren". dat kan erbij mij niet in als er een duidelijk aantoonbaar zuurstoftekort wordt aangetoond bij een ECG. Nou waren wij nog nooit zo gecharmeerd van deze huisarts. Inmiddels hebben we een andere huisarts (wel eerst nagecheckt of zijn opvolging is geregeld en hoe dat is geregeld)/ In ons dorp is een huisartsen tekort. Inmiddels hebben wij sedert 2008 zo'n 10 artsen zien komen en gaan binnen de HOED. Het aantal assistentes groeit en die verbeelden zich dat ze zeven jaar artsenstudie achter de rug hebben. We zijn nu over naar een zelfstandige praktijk met ouderwets met een vaste assistente. De opvolging is geregeld. Nu alles omzetten bij de ziekenhuizen.

Toen benaderde een vriendin mij met een artikel in de Margriet: Kijk dit is het verhaal van jouw man, alles klopt.

Inmiddels is het artikel naar de cardioloog. met de vraag of hetgeen in het artikel staat inderdaad mogelijk is.

Dankzij de acupunctuur is de zeer ernstige uitputting aan het verminderen. Maar het leven blijft moeizaam wat het lijf betreft. Woordvinding gaat beter en ook het vallen is verminderd, maar om te zeggen alles is OK, dat gaat te ver.