Kleine beurt

Vanmorgen samen met de kinderen naar de garage geweest voor de eerste kleine beurt van onze auto. Altijd leuk voor ze de auto op een brug te zien staan en de vaste monteur gaat altijd super met ze om. Geen verrassingen, behalve het vervangen van de wisser van de achterruit. En natuurlijk het plastic frame dat om de voorste kentekenplaat heen zit. Dat krijg je wanneer je regelmatig de pont neemt en dan soms zacht de trekhaak van je voorganger aantikt.

Zelf heb ik een wel heel erg grote beurt nodig voor mijn lichaam dat bijna als nieuw oogt, maar vrijwel total-loss verklaard is. En dat over 48 uur dat naar alle waarschijnlijk geheel zal zijn, wanneer de resultaten van de MRI van mijn lever bekend zijn. Minder dan 1% kans op een wonder.

Als de lever wel fout genoeg is om buiten het HIPEC protocol in Nederland te vallen, maar ook niet zo heel erg fout dat mijn lichaam sowieso binnen zes maanden zal belanden op het kerkhof, ga ik uitwijken naar Belgiƫ of Duitsland (TIPS welkom!) om te kijken of HIPEC daar wel ingezet kan worden tijdens een palliatief traject. Niet voor valse hoop op genezing, maar misschien voor 6, 12 of 18 of wie weet hoeveel maanden extra.

Maar nog meer zal ik mij dan moeten voorbereiden op het ontmoeten van de Schepper die mij al kende toen mijn onderdelen in de schoot van mijn moeder in elkaar gezet werden (Ps 139).

1 reactie

Ik hoop op talloze tips voor je en misschien kun je deze vraag het beste stellen in de discussiegroep van dikkedarmkanker, wellicht zit daar iemand tussen met ervaringen in die richting. Maar nog meer hoop ik voor jullie op een wonder van diezelfde schepper. Heel veel sterkte met het wachten op.... liefs, Rita
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51