Alleen in strips

Vanmiddag een stuk langer in de MRI gelegen (zeker 45m) dan de 30 minuten waar men vanuit ging bij binnenkomst. En dat terwijl ik volgens mij heel erg braaf stil heb gelegen....... Sterk de indruk dat na een kort overleg ergens halverwege de procedure er extra opnames gemaakt moesten worden. Kan dit onmogelijk als goed nieuws uitleggen, behalve dat ik nu meer zekerheid heb dat nu echt alles wat mogelijk fout is, in beeld is. Ik ben risico manager van beroep en mijn doem-denk-scenario (worst case) was dat die kleine laesies in mijn lever inderdaad fout zijn. Maar het kan het dus nog erger wellicht. Andere organen? Botten? Of de grote laesies die eerder als goedaardige cystes beoordeeld zijn?

Maar wie weet kan het ook beter. Na afloop ging ik naar de kapper en las daar een stripje van Hein de Kort (Dirk van Desiree) dat als volgt ging:

- een man wordt wakker en zijn vrouw biedt aan ontbijt voor hem te maken
- hij doet de gordijnen open en het blijkt schitterend weer te zijn
- hij zit bij de dokter en de enige constatering is dat hij iets teveel van het goede cholesterol heeft.
- hij belt de belastingdienst op en krijgt spontaan gelijk (en dus een smak geld terug)

En zo gaat het de hele dag door. Teneinde raad gaat hij naar het politiebureau met de klacht dat er iets niet klopt, omdat alles zo goed gaat. En natuurlijk blijken de agenten op dat moment alle tijd te hebben om zijn klacht te onderzoeken.....










3 reacties

Hallo Vincent, ik wil je heel veel kracht wensen voor de uitslag van de mri morgen. Het is nu wachten. En dat wachten is zo afschuwelijk. Die 30 minuten mri die 45 minuten waren hoeft niets te betekenen te hebben. Ik heb 9 mri lever gehad ( en over 2 weken nummer 10 mri lever)de afgelopen 2 jaar en de ene keer lig ik er een halfuur in en de andere keer ook 3 kwartier. Blijkt ook te maken te hebben met je ademhaling. Hoe sneller je adem haalt hoe sneller het afgelopen is ( hebben ze mij bij de mri verteld) alleen heb je dan weer kans dat je gaat hyperventileren.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Desi, het is erg fijn om dit te lezen van een echte MRI ervaringsdeskundige!  Mijn ademhaling was de hele tijd nog al rustig.....    Maar goed nog 24 uur en dan weet ik of ik nog een redelijke vechtkans krijg of niet.  Een van de slechtste voorbeelden (naast nr 1 verbitterd raken) die ik mijn kinderen kan geven is ten ondergaan zonder in elk geval voor hun zichtbaar flink geknokt te hebben. 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51