Beter mee verlegen, als om verlegen !

Toen ik net gehoord had dat ik borstkanker heb, gingen gelijk mijn hersenen aan het malen! Chemotherapie en overgeven, dat waren voor mij twee dingen die bij elkaar hoorden. Dat verhaal kende ik wel van mensen die in het verleden ( jaren geleden) chemotherapie hadden gehad. Dus daar moest ik wel actie op ondernemen.  Toen ik later in die week met Anouk aan het shoppen was, zei ik tegen haar; we gaan naar de Action, want ik moet emmers kopen. Emmers ! Ja, voor als ik straks veel ga overgeven. We hadden thuis wel emmers, maar de enige leuke had geen hengsel meer, en de anderen werden voor de tuin gebruikt en zagen er niet uit.  En dan wel twee emmers, èèn voor beneden en èèn voor boven op de slaapkamer.  Gelukkig bij de Action leuke emmers genoeg. Ik vond het alleen een beetje jammer dat ze doorschijnend zijn, maar ze hadden een leuke print, en het oog wil ook wat.  ( wat kan er nou leuker zijn, als je dan toch moet overgeven, om dat in een emmer met een leuke print van zebra`s of papagaaien te doen) 

Nou, laat die Chemo maar komen, ik ben er klaar. Ik had het er daarna met anderen over die chemo hadden gehad, en tot mijn verbazing hadden ze niet èèn keer overgegeven !!!! 

Wow, hoe kan dat ?

Tegenwoordig krijg je al voordat de chemo erin loopt, medicijnen tegen de misselijkheid, daar begin je `s morgen thuis mee, dan een uur voor de chemo, en `s avonds weer, en de volgende drie dagen. Ook krijg je nog extra medicatie in pil en zetpilvorm mee, voor het geval dat je toch gaat overgeven.  Prima geregeld. 

Maar wat moet ik nu met mijn emmers.........

Nou ze zijn al gebruikt voor het koelen van biertjes, ik heb er de bloemen tijdelijk in geparkeerd die binnen kwamen, totdat ik ze in de vaas kon zetten.  En......straks kunnen ze prima als sopemmer worden gebruikt. Zeker als ik verder ga met mijn opruimprojecten. 

Maar.......dat zeggen ze ook: niet iedereen reageert hetzelfde op de chemo, dus wie weet kan ik ze in de toekomst toch nog voor mijn Chemo project gebruiken. We gaan het zien.  Wordt vervolgd !

2 reacties

Hoi Margareth,

Ik zeg altijd maar: het is een geluk dat we nu borstkanker hebben en niet 10 tot 15 jaar geleden. Ze zijn zo'n stuk verder met alles en het is fijn dat er tegenwoordig medicijnen zijn die de bijwerkingen milder maken. 

Prachtige emmers🥰, ik heb ze ook! 

Succes in je traject. Zet um op💪🏼

Liefs,

Carla☀

 

Laatst bewerkt: 03/06/2021 - 20:32

Beste Margareth

ik kreeg in het ziekenhuis drukpuntjes opgeplakt tegen de misselijkheid. Als is wat voelde opkomen (alleen licht de 1e dagen) dan kon ik die puntjes indrukken en licht masseren. Hielp heel goed. 

Laatst bewerkt: 15/06/2021 - 14:29