Vermoeidheid

Weer op controle geweest. Nou dit keer was het gelukkig gelijk duidelijk, niks geen biopt nemen, het ziet er allemaal rustig en goed uit in de mond zei de kaakchirurg. En volgens de radioloog voelen de halsklieren ook normaal. 

Het was een bevestiging van mijn eigen gevoel en gedachten want het haat in de mond ook een stuk beter. Ik begin zelf nu  tijdens het soms kruidige eten ook duidelijk te merken dat de bestralingsschade steeds beter begint te herstellen.

Vorige keer vertelde ik dat ik tijdelijk drinkvoeding moest gebruiken ivm het gebit nou dat heeft goed uitgepakt. Ik had namelijk nog drinkvoeding over en ik gebruikte het als extra aanvulling op het gewone eten omdat ik zelf vond dat ik niet goed op gewicht kwam/bleef en mbv de drinkvoeding lukt het wel om rond de 65 kg te blijven(voor de kanker was het 70) en ik voel mij er veel beter bij .Later heb ik dat aan de diƫtist verteld en zei vertelde dat ik het dan zeker moet blijven gebruiken. Ik gebruikt het niet dagelijks maar het zal op gemiddeld 1-2 flesjes per dag zijn.

De vermoeidheid blijft helaas nog steeds wel terugkomen, maar gelukkig is dat meestal als ik thuis ben wat dan wel eens invloed heeft op het huishouden. 's-Ochtends als ik mijn bed uit kom ben ik meestal net een diesel(voorheen was ik gelijk fris en fruitig) maar na een uurtje of 2 gaat het prima. Op het werk heb ik er zelden last van, zolang ik maar bezig ben gaat het goed. Als ik ga zitten in de pauze slaat de vermoeidheid soms wel toe.  Ook slaat deze nog steeds wel eens toe als ik naar de stad, supermarkt of volleybalwedstrijd ga kijken. Er komen dan ineens zoveel prikkels op mij af dat het teveel word en direct naar huis moet/de rust moet opzoeken. Dit ervaar ik wel als heel erg lastig.

Met de vermoeidheid die soms op vervelende momenten toeslaat buiten beschouwing laat gaat het 20 maanden later eigenlijk best wel goed.

Tot een volgende keer.