Exact 17 maand na bestraling

Vandaag is het op de dag af 17 maanden geleden dat ik de laatste bestraling had en het gaat goed.

Afgelopen week was wel even spannend want ik had vorige week donderdag de 3-maandelijkse controle en de kaakchirurg vertrouwde het niet helemaal. Ze hebben 2 biopts genomen, 1 van de tong en 1 van de wang, want er zat iets van een ontsteking en de alarmbellen gingen natuurlijk gelijk rinkelen. Ik moest ook de hele week het ondergebit uithouden want daar had ik ook last van en dat kon de oorzaak zijn van de ontsteking in de wang. Mocht ik weer veel drinkvoeding nuttigen(Fresubin en Nestlé  zijn echt de lekkerste).

Vandaag, na een week slecht slapen uitslag gekregen en gelukkig alles is nog steeds goed in de tong en de ontsteking in de wang blijkt dus inderdaad te komen door het ondergebit want de ontsteking was dermate afgenomen. Gelukkig konden hadden ze gelijk tijd om het gebit meteen aan te passen en het zit nu weer prima.

Met de tong gaat het dus nog steeds goed en de kanker blijft weg, helaas is het nog wel steeds zo dat ik er met heet voedsel of drank en te kruidig eten last van de bestralingsschade blijf houden maar daar zal ik gewoon maar aan moeten wennen. Overall mag ik gewoon na bijna anderhalf jaar blij zijn hoe het gaat met de tong. Ze hebben niks weggesneden, ik heb voĺledig mijn smaak terug en ik kan vrij normaal eten.

Ik had jullie ook al verteld dat mijn ogen dermate achteruit waren gegaan door de chemo dat ik voor een nieuwe bril moest. Daar is het niet alleen bijgebleven want aan mijn rechteroog heb ik inmiddels ook een staaroperatie ondergaan en die is inmiddels al weer 6 weken geleden en de staaroperatie is geslaagd en ik zie weer 100%.

Dus mijn conclusie nu is..........

JA IK BEN BLIJ 😁