Goed nieuws 💫

Vorige week schreef ik het al, het is weer tijd voor de drie-maandelijkse CT scan. Dinsdag kreeg ik de uitslag maar maandag kon ik gelukkig zelf al de bloedwaarden zien in het digitale dossier. De tumormarker was weer gedaald, dus dat gaf me wat meer rust. En ja, dinsdag vertelde de oncoloog me dat de tumoren stabiel zijn gebleven en dat er 1 zelfs wat kleiner was geworden. Wat was ik weer blij en iedereen met mij, Bart haalde lekkere gebakjes om het te vieren 🎉.
Het mooie is dat je het eigenlijk inwendig wel weet, maar dat je dat gevoel pas vertrouwt als het met feiten wordt bevestigd. Logisch ook wel omdat mijn lijf en gevoel me al eerder in de steek liet.
Ik hoop nu dat ik lang op de dosis van 65% met de chemopillen verder kan zonder al teveel bijwerkingen.
Op aanraden van een vriendin ben ik nu een boek aan het lezen over het ontstaan van ernstige ziekten door verborgen stress. De titel is ‘Wanneer je lichaam nee zegt’, geschreven door Dr. Gabor Mate en het geeft inzicht in de verbinding tussen lichaam en geest, wetenschappelijk onderbouwd door onderzoek. Ik heb het nog niet uit maar wilde het wel alvast delen omdat ik het heel interessant vind om verder mee aan de slag te gaan. Ik wil weer verder leren op het psychische vlak en misschien kan ik wat met deze inzichten voor mezelf. Misschien heeft iemand van jullie het ook gelezen en/of ervaring mee.
Verder geniet ik nog steeds van de zomer en heb ik gezellige afspraken met vrienden en familie.
Voor jullie ook weer een mooie week 😘

3 reacties

Wat een goed nieuws, geweldig zeg! 

Dat boek ken ik niet maar klinkt erg interessant, hoor het graag als het een aanrader is.

Laatst bewerkt: 18/08/2022 - 15:36

Dat is goed nieuws en geeft hoop. Wat je zegt over het gevoel tussen hoofd en lijf is zo herkenbaar. Weer leren vertrouwen, het is best een ding, vind ik zelf. 

Wat goed van je vriendin dat ze je dat boek aanraadde, ik ken het zelf niet maar kan me er wel wat bij voorstellen. Toen ik in het eerste jaar van mijn diagnose zat kwam ik ook een boek tegen wat ik in één adem uit heb gelezen, zo interessant. Het  heeft voor mij nieuwe deuren geopend. Ik heb veel geleerd over het emotionele brein, het verband tussen lichaam en geest. 

Henny

 

Laatst bewerkt: 09/09/2022 - 14:24