Bloed goed

Vorige week schreef ik dat ik het best spannend vond hoe de bloedwaarden zouden zijn. En YES ze waren goed, de tumormarker was zelfs nog wat gedaald. Ik ben zo blij en opgelucht 😅 Ik ga nu door met een dosis van 65% en over drie weken heb ik een scan om echt goed te kunnen zien hoe de tumoren er uitzien. Daarna bespreken we hoe verder te gaan. De bijwerkingen zijn nu minimaal en ik hoop dat dat zo blijft.

Ik ben wel verder gegaan met nadenken over en bespreken van de laatste fase. Ik had al gesprekken hierover gevoerd met de huisarts, oncoloog en palliatief verpleegkundige. De volgende stap is dat ik een wilsverklaring ga opstellen. Ik vind het fijn om de kinderen daarin mee te nemen zodat zij net als mijn man daarvan op de hoogte zijn.
We zijn daarom afgelopen zondag naar de begraafplaats geweest waar Bart en ik een mooi plaatsje hebben uitgezocht in het bos, het is een natuurbegraafplaats.
Het was fijn om het te laten zien en niet heel emotioneel. Daarna naar huis en met onze drie dochters aan tafel met een kopje thee en taartje om de rest te bespreken. Dat was ook heel prettig en geeft me rust. We hebben het gehad over de wilsverklaring, waarin reanimeren, opname op IC en zorgvertegenwoordiger aan de orde zijn geweest. Verder gesproken over hoe en waar ik zou willen sterven, voor zover je dat kunt kiezen natuurlijk. Vervolgens nog wat zakelijke dingen besproken. 
Alles is verlopen met een lach en een traan en optimisme, want misschien duurt het nog wel een paar jaar voordat ik in deze fase beland. Maar het geeft me rust voor nu.

Daarna hebben we getoast op het leven en ontspannen met elkaar geborreld en gegeten en meteen maar een weekendje weg met ons gezin gepland. 
Wat ik jullie ook nog niet had verteld, er wordt een tweede kleinkind verwacht begin januari. Dat is toch ook weer fantastisch om naartoe te leven 🧡

 

1 reactie

Humor en verdriet zijn nu eenmaal twee emoties die VLAK bij elkaar liggen. 

Mooi om te lezen dat je je goed voelt en dat je alles zo goed als mogelijk hebt geregeld. Kan me voorstellen dat het rust geeft in het hoofd. En als alles op papier staat, weet een ieder ook hoe jij erover denkt. 

Proost op het leven en even lekker een weekend weg, groot gelijk!
Gefeliciteerd met zo'n mini wonder in wording en ik hoop dat je dat meemaakt! Een nieuw leven, hoe mooi ❤️🌸. 

Mooie foto trouwens! 

Liefs elma

Laatst bewerkt: 27/07/2022 - 11:37