Zou een MRI voor jou zinvoller zijn geweest bij het bevolkingsonderzoek dan de mammografie?

Zou een MRI voor jou zinvoller zijn geweest bij het bevolkingsonderzoek dan de mammografie? Deze vraag stelde Dasje naar aanleiding van een artikel in de volkskrant. 

Ik heb in 2016 een paar maanden voor mijn 50e verjaardag een mammografie gehad. Deze was goed.  Met kleine letters er onder dat het geen garantie is. En toch ga je erop zo'n moment vanuit dat het goed is. Maar niets bleek minder waar. Een anderhalf jaar later een Oedeem arm en een ontsteking u het borst. Althans dat dacht ik. Bij onderzoek bleek ik 2 tumoren in het borst te hebben met een harde schijf. Geen knobbeltje waar ik veel mensen over hoor. Had ik ik dat maar dan was ik misschien er eerder bij geweest. Had ik maar een MRI gehad ipv een mammografie. 

Ik denk dat als ik het eerder had geweten ik niet zoveel uitzaaiingen had gehad. Nu hadik na diagnose borstkanker met uitzaaingen over het hele lichaam. Borst lymfeklieren oksel hals heupen rugwervel en lever. In de lever had ik alleen al 8 stuks. 

Graag wil ik jullie die ook borstkanker hebben vragen of jullie je verhaal willen delen. Hoe meer reacties hoe meer we kunnen voorkomen dat het anderen ook overkomt dat het niet tijdig ontdekt wordt.

Wij hebben er niks meer aan maar als ik bijdragen kan voor deze rot ziekte om anderen te helpen sta ik vooraan. Mijn kinderen en jullie kinderen kunnen we helpen.

Graag een reactie onder de vraag van Dasje plaatsen.

https://www.kanker.nl/ervaringen-van-anderen/gespreksgroepen/borstkanke…

Alvast bedankt voor het lezen en reageren. 

Liefs Alice ❤

9 reacties

Oeps... Had hier een lang bericht ingetikt, dat echter bij de vraag van Dasje hoorde.
Ik ga het verplaatsen, maar kan hier mijn reactie niet ongedaan maken...

Laatst bewerkt: 29/11/2019 - 11:04

Lieve Alice,

Heb bij het bericht van Dasje ook wat geplaatst. Want ook op mijn moeder was dit van toepassing geweest , dankje voor het delen.

Liefs Hilde

Laatst bewerkt: 30/11/2019 - 09:52

Dasje en ik in samenwerking voor een groter bereik. Wij denken nl wanneer er anders onderzocht wordt er meerderen op tijd bij zijn. Hierdoor ook meerdere mensen kunnen genezen. Onze bevindingen op kanker.nl  gaan we doorgeven aan Borstkanker Vereniging Nederland. Daarom is het van belang dat we zoveel mogelijk reacties krijgen.

Hoe gaat het met je Hilde?

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 30/11/2019 - 10:35

Hoi Alise,

Wat goed dat jullie dat zo aanpakken, ik hoop dat het in de toekomst zijn vruchten afwerpt en er sneller gehandeld kan worden tegen deze vreselijke ziekte.

Met mij gaat het redelijk. Zat me net te bedenken dat ik het nog steeds niet kan bevatten, alsof ik naar iemand anders aan het kijken ben, heel vreemd. Snap mezelf niet echt op het moment.

Liefs Hilde

Laatst bewerkt: 30/11/2019 - 20:47

Lieve Hilde,

Dat gebeurt wel vaker. Dat is een soort reactie om jezelf staande te houden. Op dit moment gebeurt er zoveel bij jullie thuis. Het verdriet is er wel en het komt er ook wel uit. Iedereen doet het op zijn eigen manier.

Maar denk om jezelf. Jij mag ook verdriet hebben je lieve moeder is nog maar net overleden en dat betekent niet dat je niet sterk bent.

Dasje gaat de reacties verzamelen en gaat het doorgeven. Lang niet iedereen heeft nog een reactie gegeven. En toch gebeurt het heel vaak. We hebben al een mooi aantal reacties waaronder ook die van jou.

Dank je wel Hilde en pas op jezelf.

Liefs Alice❤😘

Laatst bewerkt: 01/12/2019 - 08:23

Dankjewel voor je lieve reactie Alise, als er nog iets anders is waar ik bij kan helpen, zeg het maar.Misschien nog het artikel op mijn facebook zetten en verwijzen naar het forum?

Lieve groet,

Hilde

Laatst bewerkt: 02/12/2019 - 10:09

Een heel herkenbaar verhaal. In 2004 is er een klein knobbeltje weggehaald uit mijn rechterborst. De lymfeklieren waren schoon. Er volgden 25 bestralingen en verder geen medicatie. In 2016 had ik DCIS in mijn linkerborst. Ook die werden weggehaald, nu moest een tepel eraf. Verder kreeg ik 16 bestralingen en geen medicatie. Jl oktober werden in de rechterborst wat kwade cellen aangetroffen. Nu kreeg ik voor het eerst een PET scan, en ja mevrouw u heeft uitgezaaide borstkanker, in de longvliezen, in wervels T1, T2 en T12, bovendien in een wervel. Al tijden klaagde ik over pijn in mijn flank, daar waar de wervel aangetast is. Na diverse onderzoeken zou een huidzenuw de oorzaak kunnen zijn, maar nee ook dat niet, nu weet ik dat de wervel de boosdoener is. Verbijsterd   ben ik erover, dat pas toen er kwade cellen gevonden waren in de borst er nader onderzoek is gepleegd. Hoe lang zal ik al met uitzaaiingen rondlopen?Ik sta er volledig achter dat er een protocol komt  om uitzaaiingen in een vroegstadium te ontdekken.

Anna41. 

Laatst bewerkt: 06/01/2020 - 11:34