Spannende drukke tijden.....

Maandag kreeg ik last van het ophouden van mijn plas. Ik dacht een bijwerking van mijn zoveelste chemo. Om 13.00 belde mijn dochter. Schoonzoon voelde hem niet lekker of ik komen wilde. Dokter gebeld en weer met ambulance naar het Mcl waar hij dinsdag gedotterd zou worden aan een andere ader. De ecg gaf ook aan dat er iets zou wezen. Bij aankomst meerdere keren bloed afgekeurd en opnieuw prikken. Blijkt door een infuus het bloed beschadigd kan worden. Later maar via een ader direct geprikt 2x en die gaf geen verhoogde activiteiten dus kon wachten tot volgende ochtend. Volgende ochtend eerst rechter arm proberen maar dat ging niet toen de linker en bleek de rechterkransslagader weer vol te zitten. Hier hebben ze niets aangedaan omdat hij ook al afsterft.  Linker die gedotterd zou worden is door medicijnen opgelost. En dus is hij dinsdag weer naar huis gegaan zonder dat men wat heeft gedaan. Linker neemt het eerst wel over en wachten op oproep mri. Daarna zal besloten worden of hij een bypass krijgt. Pffff

Maar dinsdag zat er bloed bij en bleek het toch een fikse nierbekken ontsteking te zijn. Donderdag kuur 5 bij bloedprikken blijken mijn leverwaarden afgekeurd die ik juist zo belangrijk vindt ook vanwege de antibiotica voor de nierbekkenontsteking.  Ze wil hem opnieuw voor me prikken. Later blijken ze iets verhoogd niet schrikbarend dus waarschijnlijk van de antibiotica die als bijwerking op de lever kan slaan.

Ook mijn tumormarkers waren geprikt en vandaag gebeld ze zijn gedaald gelukkig. Bij aanvang Fec waren ze 556 en nu 215 dus super blij. Had nog wel lager gehoopt maar wie weet wat de 2 kuren daarna nog opleveren 

Intotaal wel 6 kilo kwijt dat is een leuke bijkomstigheid als je door behandelingen intotaal al 15 kg was gegroeid.  Totaal onbelangrijk als je ziek bent maar ijdelheid komt toch om de hoek kijken als vrouw zijnde😁.

O ja caravan verkocht op naar een nieuw avontuur een stacaravan meer comfort. 

Fijn weekend allemaal.

Liefs Alice.

28 reacties

Lieve Alice,

Wat krijg je toch weinig rust. Weer die spanning om je schoonzoon en dan ook nog zelf een nierbekkenontsteking. Het houdt niet op.

Maar wel een enorme daling van je marker. Wat een goed nieuws! Ik neem een alcoholvrij drankje op ons allebei, want ook bij mij daalde de marker vandaag voor het eerst sinds januari. 

Proost en herstel snel van je ontsteking en hopelijk gaat het met je schoonzoon ook goed. 

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 16:56

Toppie Hanneke! Alsnog proost, want ik neem aan dat je jouw lekkere borrel al genoten hebt. Wens je dat je nog veel meer van zulk nieuws met ons kunt delen!

Lieve groetjes xxx Hebe

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 21:36

Lekker proost, ook ik heb een alcohol vrij biertje genomen. Het was zo lekker, dat het net was of er een engeltje op je tong pieste. 

Fijn dat er nu na een tijdje ook een daling van jou markers zijn. Toch altijd weer spannend werkt het of werkt het niet.

Mijn nierbekkenontsteking is al bijna over. Gelukkig maar en geen incontinentie zoals ik eerst dacht.

Spannende tijden zijn nog niet voorbij. We duimen maar dat het snel beter gaat met mijn schoonzoon en dochter. Zij horen nu te genieten van de zwangerschap.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 06:52

Ik heb geen markers maar ben blij dat die van jullie gedaald zijn!

Pfff nierbekkenontsteking, hopelijk doen antibiotica waar ze goed in zijn, snel een infectie bestrijden. Sterkte. Ook voor dochter en haar man! Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 17:17

Het gaat beter met mijn nierbekkenontsteking. Met schoonzoon en dochter helaas nog niet. Angst overheerst nu ook. Hopelijk wordt er nu snel door gepakt. Dan kunnen ze gaan genieten van de laatste periode van de zwangerschap. 

Dank Marian voor je troostende woorden.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:07

Wat een toestanden Alice. Je.krijgt ook geen rust zo. Maar ik ben zo.blij voor je dat de marker gezakt is. Toppie 😘 En.zo ga je maar gewoon door. Dikke.knuffel van.mij

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 17:20

Dankje lieve Pasje. We gaan zeker zo door. We zijn hier nog lang niet klaar ook al zullen we nog vele hobbels en bobbels moeten nemen.

Jij ook heel veel sterkte.

Liefs Alice 😘❤🤞

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:09

Lieve Alice, 

Het is toch altijd zo lastig reageren. Beetje goed nieuws maar ook veel schrik en zorgen in je blog, Hanneke vindt de woorden die ik niet vond "wat heb je toch weinig rust". Ik wens dat het rustiger wordt voor je, je ontsteking onder controle komt en je schoonzoon de juiste behandeling gaat krijgen. 

Die tumormarker is echt wel hoopvol, koester dat ook temidden van alle "woelige baren" (huh, ik moet stiekem lachen om mijn ouderwetse poetische inslag en het klinkt echt heel gek. Ik word oud. Misschien krijg ik jou ook met een glimlach het weekend in, ondanks alles!). 

@ViooltjeM (werkt dat hier?), ik lees in jouw reactie ook goed nieuws en dalende tumor marker? Goed! We want more!

xx, Joke

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 17:37

Rustig is het hier nooit. En hoe drukker hoe beter ik functioneer. Maar we hopen dat het nu wat voorspoediger gaat zonder alle stress.

Dank voor je lieve reactie Joke.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:14

Spannend weer allemaal. Fijn dat de tumormarkers gedaald zijn. Veel plezier met je nieuwe avontuur. 

X

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 18:50

Lieve Alice,

Je krijgt ook geen rust hè. Wat een spanningen allemaal. Goed om te horen dat de tumormarkers gedaald zijn. Maar ik hoop dat er op de andere gebieden gauw wat rust komt.

Veel plezier in je nieuwe stacaravan in ieder geval. Ik hoop dat je daar de komende weken van kan genieten!

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 20:26

Hoi Frie,

Het gaat zijn gangetje. Tumormarkers dalen en geen last meer van mijn buik. Dus dat gaat goed. Wel toenemende vermoeidheid, en inmiddels ook wat last van mijn maagdarmstelsel. Maar allemaal goed te doen. Alleen "moet" ik me er even toe zetten om weer eens een blog te schrijven.... Maar meer dan dit heb ik ook eigenlijk nieg te melden. Nog twee kuren te gaan.

Laatst bewerkt: 29/06/2020 - 18:51

Wat fijn te horen Karin dat het goed gaat. Wat ben ik blij voor jou. Nog 2 te gaan dat moet ook goed komen. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 29/06/2020 - 21:40

Dank je Karin. We hebben afgelopen weekend er een bekeken. Het lijkt goed. Precies wat we voor ogen hadden.

We hebben er zin in.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:17

Lieve lieverd, ik weet dat je al langer ziek bent, maar denk toch ook dat dit jaar wellicht een van de spannendste van je leven wordt. Jeetje mina, al komt er geen enkele spanning meer bij, dan nog heb jij al genoeg voor een paar jaar gehad!

Ik hoop dat jouw huis en tuin er binnenkort heerlijk lekker rommelig uit zullen zien! Dan heb jij eindelijk geen reden gehad je spanning weg te poetsen met schoonmaak en opruimwoede. Schoon mag, en de rest er gezellig bij laten horen, dat wens ik je! En in letterlijke zin natuurlijk nog massa's goede uitslagen voor jou, voor je schoonzoon een behandeling die effectief is en hem van deze ellende afhelpt, een verdere stralende en onbezorgde zwangerschap van je dochter, en alle goeds voor heel je gezin; dat hebben jullie zeer wel verdiend!

Vele dikke knuffels, veel liefs voor jullie allen! xxxxxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 21:34

Dank je wel lieve Hebe. Maar ik ben niet uniek in deze ellende.  Veel van ons krijgen meer op hun bordje dan lief is. Maar met de lieve en de troostende woorden hier op kanker.nl voel ik me ontzettend gesterkt en gesteund. Het is fijn te weten dat jullie allemaal zo meeleven.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:23

He Alice wat vervelend weer, al die spanningen zijn niet goed voor je, zeg ik haha. Een nierbekken ontsteking is niet mis, ik hoop dat je niet veel pijn er van hebt, ik ben ooit met mijn oudste dochter daarmee naar de dokterspost geweest, ze had behoorlijk veel pijn. Ik slik al een hele tijd antibiotica en denk ook niet dat ik daar nog vanaf ga komen, mijn leverwaarde daarintegen waren de laatste keer een stuk beter, goed en bijna goed. Tumorwaarde dan weer niet, van goed naar niet goed. Ik hoop dat je veel plezier gaat beleven met je stacaravan! Heel veel liefs 😘

Laatst bewerkt: 27/06/2020 - 07:45

Lieve Daan, 

Als de antibiotica maar zijn werk doet en de koorts weg blijft dan is het ergens goed voor.

Je leverwaarden bijna goed is ook een geruststelling. Daar in tegen de tumorwaarden weer niet. Vervelend dat er altijd wel iets is.  Ik hoop oprecht Daan, dat het nog een hele tijd wel goed gaat.

We zijn nog veel te jong. En zijn nog lang niet klaar.  

Sterkte en liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:29

Lieve Alice,

Positieve en minder positieve dingen lopen vaak dwars door elkaar heen. Zorgen om je schoonzoon en bij jou een nierbekken ontsteking, heftig! En dan gelukkig weer een aanzienlijke daling van de tumormarkers en 6 kg er af. Dat zijn dan wel weer hele fijne dingen. Dat heb je dan, denk ik, ook echt nodig om overeind te blijven. Ik vind het knap hoe je jezelf steeds weer herpakt na tegenslagen en/of moeilijke omstandigheden! Ook heerlijk dat je nu een stacaravan gekocht hebt. 

Laat die tumormarkers maar weer verder dalen! Ook een heel fijn weekend gewenst! 

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 27/06/2020 - 10:10

Dank je Jessica. Ja lichtpuntjes hebben we nodig. En ook jullie warme reacties doen me goed.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:31

Pfff Alice jij krijgt ook wat voor je kiezen. Nierbekkenontsteking is ook nog eens onprettig en pijnlijk. Dan nog extra zorgen om je schoonzoon. Want ja over je kinderen blijf je ook altijd bezorgd maakt niet uit hoe oud ze zijn. Fijn om te horen dat je markers wel al wat gedaald zijn. 

Je blijft ook altijd zo een positiviteit uit stralen in je verhaal ondanks in welke situatie je zit. daar zit ook jouw kracht. En wat je een mooi mens maakt is het blijven motiveren naar lotgenoten toe

 

Dikke knuf en hoop op wat meer rust in jouw stormachtige tijd

Laatst bewerkt: 27/06/2020 - 12:57

Dank voor je lieve reactie. Positiviteit is inderdaad mijn kracht. Als ik dan ook een ander ermee troosten en sterken kan ben ik helemaal in mijn element.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:37

Lieve Alice, als jou blogs lees dan denk ik weleens “hoeveel kun je als mens verdragen”   Zorgelijk  nieuws over je schoonzoon en echt niet fijn dat je nierbekkenontsteking hebt. Ik hoop dat je medicatie gaat helpen. Wel positief dat je markers wat gedaald zijn! Ik gun jou zo wat meer rust en dat je gaat genieten  van je nieuwe avontuur! Liefs Cecylia 😘

Laatst bewerkt: 28/06/2020 - 01:44

Heel veel kan een mens hebben en dragen. De veerkracht is ongelooflijk.  De één wat meer als een ander. Maar jou hoef ik dat niet uit te leggen. Jou veerkracht is ook heel groot. Ik heb bewondering voor je zoals je het doet.

Liefs mij❤😘

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:40

Dag Alice,

Wat fijn om te horen dat de  tumormarkers toch weer lekker dalen! Die nierbekken is echt pijnlijk! Hoop dat je je veel beter voelt nu.

Hopelijk gaan jullie lekker genieten van de stacaravan of een ander accommodatie... maar het belangrijkste is natuurlijk het kunnen genieten.

 

Wat betreft je schoonzoon; heel sneu en ik hoop dat het voor hem en jullie ook goed gaat komen.Sterkte🌹 Jij bent ook een “echte” mama he? Mijn lieve mama ook; zelfs net voordat ze de ok in ging toch even snel zeggen hoe en wat je het best kunt doen of hoe het gaat met je ..😁

Liefs en een knuffel🌹❤️

Laatst bewerkt: 29/06/2020 - 22:50

Wat fijn dat jij ook zo'n lieve mama hebt. Uit jou blogs en reacties had ik dit al gelezen. En jij, jij draagt je lieve mama ook op handen net als de kinderen bij mij. Fijn die verbondenheid. 

Liefs en een knuffel terug❤😘

Laatst bewerkt: 30/06/2020 - 07:45