In Nije dei

Een nieuwe dag, een dag dat jij hier niet meer onder ons en lijfelijk aanwezig bent. Wat een verdriet voor je nabestaanden, maar ook een bevrijding voor jou. Je bent vrij, vrij van je zorgen, vrij van je pijn en het grillige van onze ziekte. Ik voel een leegte in mijn hoofd wat overuren heeft gedraaid de afgelopen weken. Ik wil zoveel schrijven maar de juiste worden komen nog niet op papier.

Gister hebben we je een laatste groet gebracht. Het crematorium waar de dienst was is een vredige rustige plek waarbij je oneindig ver in het Friese landschap je gedachten de vrije loop kunt geven. Mooier plekje is er vast wel maar niet voor deze gelegenheid het is uniek. Frieda , Anja en ik kwamen aan met een flauw zonnetje. Indrukwekkende mensen stonden voor om te wachten tot we naar binnen mochten.  Opeens kwam de wind opzetten het werd kil raar maar dan lijkt het net of de natuur hierop in speelt. De uitvaartbegeleidster kwam ons halen om ons naar binnen te begeleiden. Ze vertelde dat bij haar kist krijtjes lagen waarmee we een laatste groet aan Jolanda konden meegeven. Indrukwekkend en bijzonder net als zij was. Bij het schrijven was het net of we op de kist tikten kippenvel kreeg ik het ervan.Mijn laatste groet aan Jolanda was "Liefs Alice ā¤" Ik had ondanks het verzoek toch 3 witte rozen meegenomen met een laatste groet kaartje van ons drie. Het afscheid was zoals zij het wilden Frans, Yoeri en Mees deden eerst hun afscheid verhaal daarna de oudere broer van Jo en ook haar zuster Thea. Mooi dat men het kan. Moeilijk, verdrietig zeker en dat was ook te merken maar heel veel respect voor hun allen. Tussen door foto's van klein kind tot een volwassen vrouw met en zonder familie en dierbare personen. Muziek  prachtig dat ze dat ook nog allemaal heeft kunnen regelen. Precies de nummers die je raken. Jo het was goed mooi en precies Jo. Vaarwel prachtig mens, vergeetmenietjes werden aan het eind uitgedeeld en ook had men je blogs gebundeld. Vergeten zal ik jou nooit voor altijd in ons hart. Ik maak een diepe buiging, bedankt mooi mens bedankt voor wat jij los gemaakt hebt in vele harten.

In een nije dei ......

Liefs Aliceā¤

31 reacties

dank je lieve  alise ,in gedachten was ik er ook ,slik wat een mooie foto v een pracht vrouw ,sterkte ,god bless you lieve jolanda    (slik een paar tranen weg) Liefs Marjo

Laatst bewerkt: 16/07/2019 - 13:10

Lieve Alice,

Wat fijn dat Frieda, Anja en jij bij de uitvaart geweest zijn! Dat het afscheid was zoals Jolanda het gewild heeft. Natuurlijk was het verdrietig, maar zo te lezen ook mooi. Ze zal verder leven in de harten van velen. Ze zal zeker niet vergeten worden! 

Laatst bewerkt: 16/07/2019 - 19:22

Lieve Alise. De laatste weken zijn zwaar voor je geweest. Het is zo K... als je weet dat een dierbare lotgenoten - vriendin echt haar laatste fase is ingegaan. En daarnaast had /heb je ook zelf klachten en had je weer een spannend controle moment. Niet helemaal goed, maar gelukkig met een gunstige uitslag. Dit was een extra reden dat het goed voelde om samen met Frieda jou te steunen. Het is ook zo confronterend. Wat was het een mooie dienst. De kracht en energie van Jolanda was zo voelbaar. Haar klachten waren onacceptabel. Maar toch wilde ze weten hoe het met jou ging Alise. Was ze blij voor jou en vol goede hoop voor jou. Jolanda is een voorbeeld voor ons allemaal. De herinneringen aan haar Alise zullen jou moed en kracht blijven geven. Liefs en een dikke knuffel DasješŸŒ¹šŸŒ¹šŸŒ¹šŸ’‹šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’Ŗ

Laatst bewerkt: 16/07/2019 - 19:48

Hi Alise bijzonder aangrijpend je mooie eerbetoon aan Yolanda.wat een mooie bijzondere en sterke vrouw het spreekt uit alles.  Heel veel sterkte  šŸ’•

Laatst bewerkt: 16/07/2019 - 22:43

Lieve Alise,

Dank je voor het delen van jouw gevoelens nu je vriendin Jolanda  hier niet meer  is... De afgelopen dagen heb ook ik veel aan haar gedacht en stilgestaan bij het afscheid dat de mensen dicht om haar heen van haar moesten nemen. Maandag in het bijzonder.  Zoals ik ook aan Frie schreef: koester de herinneringen, blijf haar naam noemen en vergeet niet. Heel veel sterkte, Alise!

Liefs,

Carolina 

Laatst bewerkt: 17/07/2019 - 08:08

Dank je wel Caroline. We zullen haar nooit vergeten. Ze zit in ons hart. 

Liefs Aliseā¤

Laatst bewerkt: 17/07/2019 - 08:17

Lieve Alice, Frieda en Anja. 

Ook wij danken jullie. Danken voor het tot uiting brengen van wat kanker met ons doet. De saamhorigheid van het trieste hebben jullie bij Jolanda's dienst gebracht. Onze zwaktes draaien we om in kracht om elkaar te steunen, zowel in persoon als zo, op afstand, maar toch met heel diep meevoelen. 

Liefs, XX, Joke en Tom. 

Laatst bewerkt: 17/07/2019 - 13:21

Dank je wel Tom en Joke, zo voelen wij het ook.ā¤

Niet alleen voor Jo maar ook de mensen hier. šŸ€

Liefs Aliceā¤šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 17/07/2019 - 14:51

Tankewol  Alice,

triennen yn de eagen

in brok yn de kiel

it plakje tusken de fjilden kin ik

 

 

Laatst bewerkt: 18/07/2019 - 13:30

Hallo Riemken,

Dank voor uw reactie. Ik kan het wel lezen en praten maar niet schrijven.šŸ˜

Ik heb gezien dat u ook al heel wat hebt meegemaakt en bent ondergaan. Heftig. 

Heel veel kracht en sterkte.šŸ€šŸ€šŸ’ŖšŸ’Ŗ

Liefs Aliceā¤

Laatst bewerkt: 18/07/2019 - 16:43

Lieve Alice,

Wederom mooi geschreven, fijn dat jullie dit met zijn 3 en gedaan hebben. Het akelige van deze ziekte je maakt vriendschappen maar je moet ook afscheid nemen. Maar dat kan niet op tegen het maken van nieuwe vriendschappen.

kus,

Pascal

Laatst bewerkt: 19/07/2019 - 20:59

Klopt Pascal,

Het hebben van vriendschap en de verbondenheid hier is zo groot. Het brengt zoveel meer dat ik het niet zou willen en kunnen missen. Dat er van ons ook nog veel ongeneeslijk ziek zijn ontkom je er zeker niet aan.

Liefs Alise ā¤šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 20/07/2019 - 20:34

Uhhhmm??? Ik lees hem nu pas? Sorry.... Maar ja, ook nu biggelen de tranen rijkelijk over mn wangen. Je vertelt het zĆ³ mooi! Ben blij dat ik Jo 'nog een stukje' beter heb mogen leren kennen privĆ© appjes de laatste  maanden. Zo'n bijzonder mens dat we nooit zullen vergeten. Als wij bij elkaar zijn, zal zij er altijd bij zijn. Mooi dat je een zo speciale plek bij haar had en zo lief dat je nog zoveel voor haar betekend hebt. Jullie voor elkaar...... Mooie herinneringen aan een bijzonder en erg dierbaar stukje leven. Knuffels schat, hou van jou!

Laatst bewerkt: 31/07/2019 - 12:50

Hou ook van jou en veel van ons dierbare lotgenoten. Zo veel steun liefde en samenhorigheidsgevoel.

We zullen haar over al in ons hart meenemen .

Liefs Alice

Laatst bewerkt: 31/07/2019 - 13:10

Hallo Henniem,

Met mij gaat het wel goed nu. Ben op vakantie in Frankrijk met de kinderen en kleinkinderen.  De heenweg ging wel aardig en voorspoedig alleen toen we hier waren 2 dagen pijn in spieren en rug vanwege de reis. Gelukkig nu beter.

Het weer zit niet zo mee maar we vermaken ons best.

Hoe is het met jou?

Liefs Alice ā¤

Laatst bewerkt: 15/08/2019 - 12:39

Hoi Alice

Ik ben inmiddels met kuur 6 begonnen mijn bloedwaardes gaan goed de oncoloog wil begin september een rondje gaan bellen met collegaā€™s wanneer ik het beste kan overstappen naar de hormoontherapie.  Mijn HB is nu  8.2 en bloedplaatjes 122 . Ik heb verder niet zo veel last van de kuren wel wat moe en wat duizelig.  Welke therapie krijg jij nu?

 

 

Laatst bewerkt: 16/08/2019 - 08:41

Ik heb na 25 chemos nu hormoontherapie. Dit omdat bijna alles weg was op 2 kleine uitzaaingen in de lever na. Na 3 hormoontherapien bleek er aankleuring op de ribben. Maar hormoontherapie werkt nu uitzaaingen zijn ook kleiner. Dus goede hoop dat dat ook weg is volgende keer.

Laatst bewerkt: 16/08/2019 - 08:57