Helemaal even alleen.....

Afgelopen week was een zware week. Afvragend of de Eribuline wel of niet zijn werk deed. Mag ik nog even blijven of is de trukendoos echt helemaal leeg. Alleen met mijn gedachten en mijn onmacht.

Dinsdag appje van mijn oudste kleindochter Caitlin. " Oma ben om 12 uur vrij mag ik bij je komen?" "Natuurlijk mag dat, als ik bij de mondhygiënist weg kom haal ik je op." Half 1 rij ik richting Franeker.  In de auto onderweg naar Makkum verteld ze dat ze gepest wordt op school. Gewoon ook buitengesloten wordt. Wat kunnen kinderen hard zijn onder elkaar. Mijn hart huilt. Kon ik maar wat doen voor haar.  Helaas met een paar adviezen houd het op. 

We zijn heerlijk even naar Makkum bij het strand geweest. Kibbeling en een ijsje en later op naar mijn huis. Was gezellig echt even quality time met zijn tweeën.  Bedankt Caitlin Oma heeft genoten.

Woensdag de scan, bloedprikken en naar verpleegkundige. Naar huis met een infuusnaald in mijn arm niet wetend of hij nodig is morgen. Nu is het vast gelegd.  Ik heb het niet in de hand. Het lot beslist.  Op de terugweg even een bakje gehaald bij mijn jongste dochter en onze kleine Isa Noëlle.  Bij binnen komst kreeg ik de grootste lach weer van haar. Ze herkende me meteen zonder dat ik een woord gezegt had. Smelt dit wil ik niet missen. Slik.

Donderdag nu nog wachten tot 15.15  dan uitslag. Eerst rustig aangedaan boodschappen en inpakken. We gaan vanavond nog naar de camping kijk er nu al naar uit. Wat de uitslag ook zal zijn.

Om 15.00 waren we in het ziekenhuis, het loopt een 20 min uit. We worden geroepen en ik ben er van overtuigd dat de Eribuline niet werkt. Hij zegt nog niets legt zijn papieren op zijn bureau recht. Gaat zitten en zegt ja de scan laat een stabiel beeld zien. Een paar tumoren in de lever zijn kleiner geworden. Een paar erbij. De diffuse plekken kunnen we niet zeggen dat het minder is geworden dat is moeilijk te zien. Wel heel erg opmerkelijk is dat de tumormarkers gedaald zijn. Ze waren naar de eerste kuur 660, naar de 2e 467 en nu naar de 3e 367.

Wauw dat betekent dat het wat doet. Zo blij helemaal verbaast. Nee die hokjes en binnen de lijntjes kleuren doen we niet meer aan. Ik doe gewoon alles wat we niet verwachten. Vol surprises is mijn leven en zal hopelijk nog lang voortzetten. Ik ben hier nog steeds niet klaar. 

Ik ga terug van Niemandsland naar Tussenland blijf hier hopelijk voorlopig ook nog even. 😉

Fijn weekend allemaal, bedankt voor alle steun in wat voor vorm dan ook.

Liefs Alice 😘❤

30 reacties

Wow Alice wat fantastisch. Je lichaam heeft het weer geflikt! Ik begin bijna te geloven in de kracht van positief denken. Laat die mooie zomer maar komen!

Wat ontzettend naar dat je kleindochter het moeilijk heeft, maar wat goed dat ze het niet voor zich houdt. Hopelijk lijkt ze op IJzersterke Oma en vindt ze haar weg hierin.

Veel liefs, Marian 

 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 12:22

Dank je Marian, verbaast ben ik nog steeds. 10% kans op dat het wat doet. En gelukkig net bij mij werkt het. Zo blij als een kind.

 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 21:00

Lieve Alice,

Gefeliciteerd met deze prachtige uitslag💪!!!

Wat een spanning vooraf en wat een opluchting voor nu. Ik hoop dat jullie héérlijk aan het genieten zijn van jullie mooie plekje op de camping🏕🌻. 

En wat een prachtige foto's weer😍

Triest dat je oudste kleindochter zo gepest wordt, ik hoop dat dat snel stopt. Wel fijn dat ze zo'n lieve oma heeft waar ze lekker ijsjes en kibbeling mee kan eten en van zich af kan praten. 

Heel veel liefde gewenst❣❤😘

Olijvje

Laatst bewerkt: 25/04/2021 - 08:43

Dank je wel Olijvje. Dit is zeker een opluchting. 

We zijn aan het genieten op de camping. We zijn donderdag na de uitslag meteen weggegaan. 

Zeker fijn dat ik er nog ben voor haar. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 25/04/2021 - 09:29

Hoi mevrouw Alice,

Elke keer als ik een berichtje lees van jou, kan dat tegenvallen of meevallen

of van allebei een beetje...

Maar elke keer proef ik bij jou ongeveer hetzelfde als hoe ik de dingen

de laatste paar jaar beleef...

We gaan steeds bewuster met onze tijd en ervaringen en dingen die we

tegenkomen om.

Alles wordt door ons veel intenser beleefd, waardoor we het  "leven " in

alle aspecten meer liefhebben of meer haten, dus eigenlijk een soort

van  "tropentijd"  beleven en zoveel mogelijk  "opslurpen" van alles wat er

om ons heen gebeurd.

Ik zelf beleef dat vaak als een heel groot voordeel, want ik leef het leven

nu zoveel bewuster , dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt hoe lang

we nog hebben. [ niet dat ik levens moe ben hoor hahaha]

Veel andere [ gezonde]  mensen leven er maar een beetje zorgeloos

op los [ wat ik iedereen gun hoor !! ]  maar zien en horen en weten voor

de helft niet wat er gebeurd allemaal op een dag "omdat het gewoon is "

Ik hoop dat je nog een beetje kan volgen wat ik bedoel...hahaha

XXX Hans

---

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 12:44

Wat lief, wat een wijze woorden Hans. Klopt wel wat je zegt. Ik snap zeker wat je bedoelt. 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 21:03

Jeetje Alice, wat een opluchting! Fijn terug naar tussenland. Heel fijn weekend!

Liefs Sandra 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 12:58

Ha lieve Alise. Joepie. Halleluja. 🎉🎉🎉Wat is dit toch een geweldig woord: STABIEL. Fantastisch Alise. Van harte gefeliciteerd. Hier word ik ook blij van. Maar vooral zo blij voor jou en je gezin.

Terug in tussenland💪💪💪🎉🎉🎉wouw, wouw, wouw.

Wat erg dat je dochter gepest wordt op school. Ik hoop dat ze in ieder geval één goede vriendin heeft. Dan is dat pesten nog afschuwelijk. Maar dan komt het goed. En zal ze in haar latere leven merken dat het haar enorm sterk heeft gemaakt.

Prachtig de mooie foto's van Isa.

En nu weer heerlijk genieten op de camping. Is je zoooooo gegund.

Warme knuffel Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 13:15

Tja stabiel ik had het niet verwacht. Maar zo blij. 

Het is hier heerlijk op de camping echt genieten. Nu met dit geweldige nieuws helemaal. 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 21:07

Lieve Alice,

Zelfs een ras-positieveling en -optimist als jij kan dus blijkbaar wel eens te pessimistisch zijn. En geweldig dat jij ongelijk kreeg, het klinkt een beerje raar maar je begrijpt me wel. Welkom terug in Tussenland, en blijf daar alsjeblieft nog een hele tijd!

Jouw oudtse kleindochter is een prachtmeid. Ze ziet er zo mooi en eigenzinnig uit met haar stoere kapsel. Bijna alle meisjes en jonge vrouwen zien er hetzelfde uit met hun paardenstaartjes, maar jouw Caitlin durft haar eigen weg te gaan. En liet ze het niet ooit afknippen om het te doneren voor pruiken voor kankerpatiënten? Dat is toch super? Tja en als je anders bent, dan lig je er al gauw een beetje uit.

Toen ik docent was, kreeg ik vaak van leerlingen te horen dat ze gepest waren. Ik zei dan: weet je wat mij opvalt? De leerlingen die dat overkomt, zijn juist de leukste. Omdat ze origineel zijn en anders zijn en niet met de massa meelopen. Dat is een héél goede eigenschap, waarmee je ver kunt komen in het leven. 

Nou, ik dwaal een beetje af van jouw goede uitslag. Vier een mooi feest op de camping en doe de groetjes aan Caitlin.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 13:27

Ja, ook zelfs ik kan wel eens pessimistisch zijn. Maar gelukkig wat je zegt zat ik er totaal naast.

Caitlin zit in de brugklas en iedereen wil zijn plaatsje veroveren.  Door zondebokken te kiezen verbloemen ze hun eigen onzekerheid. En ja Caitlin is niet iemand van 10 in een dozijn. Ze is speciaal en heel gevoelig. Maar niet bang zegt ze. Ze heeft haar haar inderdaad gedoneerd om er een haarstuk van te laten maken.

Dank je Hanneke

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 21:16

Laat je kleindochter een spreekbeurt houden in de klas en vertellen waarom zij daar zo veel last van heeft  en wat het inhoudt. Ik heb 100 van die verhalen gehoord en gezien maar niemand heeft ooit in de klas gezegd gepest te worden en er last van te hebben, Vroeger was ik die "schele"en mijn vriendje Robbie de "Hazelip" 3e klas lagere school. Na een paar gewelddadige incidenten nu bijna 60 jaar geleden maar dat werkt misschien alleen bij jongens. Een paar x aan je gedacht deze week en blij dat de uitslag is zoals hij is  buiten de lijntjes gekleurd.

Sterkte

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 19:19

Wie weet zal de tip doorgeven, om een spreekbeurt te houden.

Ik was van mening wat zij doen terug doen. En bij opmerkingen van anderen aangeven " Nee jij trekt volle zalen."  Of dat de oplossing is weet ik ook niet😁😉

Lief dat jij meeleeft. 

Laatst bewerkt: 24/04/2021 - 21:27

Ik zat vorige week in dezelfde situatie, dus weet precies wat je bedoelt Na de euforie van de  goede uitslag, had ik gedacht dat ik dansend door de dagen zou   gaan. Niets is minder waar. De dag erna voelde ik mezelf schuldig omdat ik al weer doemscenario's zat te bedenken.Wat zit n mens raar in elkaar. Heb het wel besproken met mschwerkster en die zei dat het heel normaal was, omdat ik niet meer beter word.  Inmiddels heb ik mezelf weer herpakt , toegesproken en  hoop dat de volgende 3kuren (met alle misère )ook aanslaan en ik ook nog even verder kan, met n redelijke conditie, want die gaat in rap tempo achteruit. Knap hoe jij dan verder gaat, kan ik nog wat van leren. Geniet Alice en dat ga ik ook doen potverdikke. Lieve groet, Annie

Laatst bewerkt: 25/04/2021 - 09:11

Lieve Annie,

We krijgen ook wat op ons bordje. Het is ook heel moeilijk om wanneer je lichaam andere signalen geeft dan positief te blijven. Het is zeker niet abnormaal. Voel jezelf niet schuldig. 

We hebben weer lucht gekregen, probeer daar van te genieten nu het gedaald is. Even geen stress.

En die conditie kun je hopelijk weer wat opbouwen nu het weer weer beter wordt.

Je bent goed opweg, jij kan het ook.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 25/04/2021 - 09:23

Dat is fantastisch nieuws, Alice, wat zul jij opgelucht op de camping zitten. Fijne dagen! xx, Joke

Laatst bewerkt: 25/04/2021 - 09:42

Het was heerlijk, echt genieten. Prachtig weer en alles werkte mee.😉😘❤

Laatst bewerkt: 28/04/2021 - 09:59

Wat weer een leuke blog, en binnen de lijntjes is zo gewoontjes. Geniet ervan.  En wat herkenbaar, de onmacht en tranen als je kleindochter vertelt over het pesten. Maar wat geweldig dat ze dat wel gewoon vertelt. 

Ik kijk weer uit naar je volgende blog.

Fijne week.

Francien

Laatst bewerkt: 26/04/2021 - 07:47

We hebben al lang geappt natuurlijk, maar toch ook hier: welkom terug in Tussenland! Wat fijn inderdaad dat je er naast zat! Poeh en dat het maar lang mag blijven werken.

Nu weer proberen niet te ver voorruit te kijken, genieten van het voorjaar (ik vind het heerlijk fris, maar ik denk dat jij het graag nog wel ietsje warmer wilt hebben buiten ;-)) En genieten van de finishing touch van je tweede thuis! Veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 26/04/2021 - 15:11

Dank je lieve Frie. 

Warmer mag maar ook nu vermaken we ons oper best. Afgelopen maandag en gister was het gewoon warm daar in de bossen.  Heerlijk echt genieten.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 28/04/2021 - 21:18

Lieve Alice,

Zou dat duimen voor een positief bericht toch helpen....ben zo blij te lezen dat het iets doet  en dat je kan genieten van al het moois om je heen :)

Vervelend dat je kleindochter gepest wordt :( ben vroeger zelf ook heel lang gepest op school. Het is dan altijd fijn dat je iemand hebt om erover te praten. Je wordt er wel zelfstandig van en hebt een stuk mensen kennis. Komt vast goed met haar :) blijven praten helpt ^^

En als tussenland goed voelt....dan blijf je daar toch nog :)

Veel plezier op de camping :)

Lieve groet Hilde

Laatst bewerkt: 27/04/2021 - 09:12

Dank je lieve Hilde. Het heeft vast geholpen al het duimen en denken aan mij. Verwachte een andere uitslag en gelukkig zat ik er naast.

Wat naar om gepest te zijn. Hopelijk ben jij er ook sterker uitgekomen. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 28/04/2021 - 21:21

Deze heb ik dus gemist lieverd, sorry!

Meegeleefd, spanning gevoeld en blij geweest voor en met je gelukkig wel gedaan. 

Ik ben zó blij dat jij niet fatsoenlijk kleuren kunt! Je hebt beslist niet opgelet vroeger op de lagere school... :-), of begon dat al op de kleuterschool? Binnen de lijntjes blijven anders is het niet goed. Wat goed van je dat jij niet binnen die lijntjes past! Ik ga met je mee en vertrouw erop dat je dat nog lang zo doet zoals je dat nu doet. 

Veel liefs en dikke knuffels van mij xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 04/05/2021 - 23:43