Alpe d'huzes 2019

Vandaag de Alpe d'huzes 2019 wat een kanjers zoveel respect de berg op voor ons allen. Wij die jammer genoeg te dealen hebben met kanker. 

Ik heb al wat verhalen en filmpjes voorbij zien komen. Verdriet, vreugde dat men het kan/ wil de berg op voor dierbaren die ziek zijn net als wij. Voor overleden personen die ze herdenken en meedragen in gedachten de berg op. Wat een kanjers stuk voor stuk. 

Van uit kanker.nl zijn er ook kanjers die meedoen. Hiervan wilde ik jullie deelgenoot maken. Het maakt op mij meer indruk dan ik dacht .😥

Lieve Doortje moderator van borstkanker zij is helaas 2 juni overleden. Ook voor haar nagedachtenis loopt men. Hoe lief en mooi is dat. Zelf heeft ze het ook de berg opgelopen. Wat een kanjer was ze. 

Hebe ook lotgenoot heeft ook kanker en een zeer slechte heup. Zij loopt al meerdere keren mee. Ook vandaag gaat ze met man Ruurd en man van overleden vriendin de berg op. Gisteren hebben ze boven aan de berg kaarsjes aangestoken voor hun dierbaren. Waaronder ook voor ons lotgenoten, haar neefje, vriendin en de geitjes.  Indrukwekkend kon het even niet droog houden.😥😥 Wat een kanjers. In gedachten loop ik mee de berg op. Het lijkt me een hele ervaring daar te staan. Misschien volgend jaar.....

 

https://www.ad.nl/video/kanalen/nederlands-nieuws~c400/series/korte-rep… I

Ik wilde het filmpje delen helaas niet gelukt. Kan je aanraden het te bekijken.

16 reacties

Móói, Alise, dat je deze kanjers zo in het zonnetje zet! Dat verdienen ze.. Ik hoop van harte dat je volgend jaar óók die berg op kan!! 

Lieve groet,

Carolina

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 12:18

Lieve, warme blog van jou, Alice. Dat is net zo waardevol als de berg op gaan.

Liefs,

Hanneke 

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 17:00

En ook nu hou ik het niet droog. 😘 Trots op alle kankers. En op Hebe onze bikkel. 

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 17:24

Wat ben jij toch een lieve schat Alise.. zo mooi en hartverwarmend blog! Ik kon mijn tranen niet bedwingen tijdens het zien van het filmpje met onze lieve lieve Hebe.. 😢kanjers ! ! 🥇💪🏼🌹🌹🌹🎗💕

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 18:15

Eigenlijk zou iedereen 1x daar aanwezig moeten zijn. Om te beleven en voelen hoe het erin hakt als je met deze nare ziekte te maken hebt of krijgt. Zo bijzonder hoe verbonden en begaan iedereen met elkaar is. Vreemden worden vrienden. Een luisterend oor. Een hand op je schouder. Samen stil zijn. Maar ook samen lachen. Wat een prachtig bedrag is er tot nu toe opgehaald. Tussenstand is net bekend gemaakt: 11.800. 239, 74.

Dank je Alice voor jouw mooie blog. Liefs Dasje🕯️🍀💪👊

Laatst bewerkt: 06/06/2019 - 20:59

Dank je wel, Alice. Sprakeloos ben ik er van. Ik wil ook die berg op...misschien volgend jaar...

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 00:11

Het lijkt me heel speciaal daar op die berg en respect voor allen die daar waren. Mijn gedachten waren ook eigenlijk moet ik meedoen, misschien volgend jaar! Liefs 

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 07:21

Geweldig wat de kanjers hebben gedaan. Wat een mooi bedrag is er opgehaald. Wat een prestaties. Diepe buiging voor jullie allemaal.

Hebe je hebt het geflikt. Wat goed wat een doorzettingsvermogen. Ben trots op jou. Bijzonder mens 😘 Blij dat ik ook jou persoonlijk heb mogen ontmoeten.

Laatst bewerkt: 07/06/2019 - 10:39

Mooi Alice, heb het filmpje gezien. Ik ga er alles aan doen om volgend jaar ook boven aan die top te staan. Lijkt me een prachtige ervaring in alle shit die is en geeft me weer een waardevol doel ;-).

lieve groet,
Mique

Laatst bewerkt: 08/06/2019 - 23:25
9 juni 2019 om 00.29

Wat ontzettend lief van je, Alise. Ook ik hou het niet droog 

 

Xxx

Laatst bewerkt: 09/06/2019 - 00:29

Hoi Alise,
Zoals je inmiddels weet heb ik meegelopen. Het was inderdaad een heel bijzondere ervaring. Het is me gelukt met de hulp van mijn nichtje en mijn zussen. Het is fijn te lezen dat er zoveel mensen hebben meegeleefd. Onderweg heb ik dat ook mogen ervaren. Ik besefte me op die berg dat ik onbewust voor iedereen liep die kanker heeft of heeft gehad.
Ik ga me er nu voor inzetten dat "het Saartje geven" een begrip wordt omdat het zo belangrijk is dat we elkaar helpen en dit zo'n mooi voorbeeld is.
Dank je wel voor je reactie en voor deze blog, het doet me meer dan je denkt

Ellen

Laatst bewerkt: 13/06/2019 - 11:18